Dodaj firmu

MSV Medica internistička ordinacija elektroforeza

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Elektroforeza Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Elektroforeza Gracia Medika

Internistički pregledi naših specijalista internista dostupni su Vam u “Gracia Medika” poliklinici. Pregled kardiologa, pregled reumatologa, pregled endokrnologa su samo neki od njih.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Kako  i samo ime kaže, elektroforeza radi na principu električnog polja. Ovo električno polje nastaje primenom jednosmerne galvanske struje konstantnog napona, a u cilju lečenja. 

Pozitivna dejstva galvanske struje na organizam su: poboljšanje cirkulacije, smanjenje zapaljenja tkiva, smanjenje osećaja bola (analgetsko dejstvo), kratkotrajno povećanje tonusa i nadražljivosti mišića...

Elektroforeza dlanova i stopala:

Mnogi dermatolozi smatraju elektroforezu kao prvu terapiju koju bi trebalo primeniti prvenstveno kod pojačanog znojenja dlanova i tabana. Terapija se može sprovoditi i kod aksilarne hiperhidroze (pojačano znojenje pod miškom), ali su rezultati malo slabiji nego kod znojenja dlanova i tabana. 

Elektroforeza se preporučuje pacijentima kod kojih antiperspiranti nisu dali odgovarajući i zadovoljavajući efekat, pa je neophodna intenzivnija terapija. 

Kako izgleda terapijski postupak? Vrlo jednostavno: u dve plitke posude sa vodom, stavljaju se šake ili stopala i potom se pušta jednosmerna galvanska struja. Ova struja je veoma slaba, pa nema opasnosti od strujnog udara.

Terapija se izvodi svaki drugi dan i traje pola sata. Pacijent može osetiti blago peckanje ili osećaj mravinjanja. Drugih neželjenih efekata nema, a cela procedura sasvim je bezbolna. 

Od intenziteta znojenja najviše zavise rezultati terapije. Ukoliko je znojenje intenzivnije i veće, potreban je i veći broj tretmana elektroforeze. Da bi se postigao zadovoljavajući efekat terapije, najvećem broju ljudi je potrebno između 10 i 12 tretmana, a kod nekih osoba dovoljan je samo jedan ciklus intenzivne terapije. 

Kada dođe do poboljšanja zdravstvenog stanja pacijenta, tu nije kraj. Nekim pacijentima je potrebna terapija koja održava postignuti efekat. Dinamika izvođenja se određuje individualno, od jednom nedeljno do jednom mesečno. Terapijski postupak se ponavlja ukoliko se primeti ponovno znojenje. 

Elektroforeza lica

Ovo je tretman koji se radi pojedinačno ili u seriji. Preparati su u vidu vodenog rastvora iz ampula ili u vidu gelova. Putem jednosmerne struje oni se unose direktno pod kožu. 

Elektroforezom lica postiže se najpre lečenje kože od akni i bubuljica, (što je posebno važno našim tinejdžerima), ili se koža hrani koncentrovanim kolagenom, vitaminima, placentom, elastinom, a sve u zavisnosti od procene kozmetičara.

Elektroforeza lekova

Elektroforeza lekova je terapijska procedura unošenja lekova u organizam putem jednosmerne konstantne ili jednosmerne impulsne struje srednje frekvencije. Na ovaj način, lek u najkraćem vremenskom periodu bude unešen na mesto povrede ili zapaljenja i odmah može da deluje. Postupak se primenjuje posredstvom elektroda koje su obavijene gazom,  natopljenoj u destilovanoj vodi i ravnomerno poprskane rastvorom leka. To mogu biti kortiko preparati, antibiotici, analgetici.

Prednost elektroforeze lekova je produženo dejstvo leka jer se u koži stvara depo i lek se postepeno oslobađa u tkivo, i deluje na mestu patološkog procesa u svojoj maksimalnoj koncentraciji.

Ovo je veoma važno, jer se putem elektroforeze lekova zaobilazi klasično unošenje leka, oralnim putem, i time se izbegava oštećenje gastrointestinalnog trakta kao i zaobilazi krvotok jetre i time se i njeno moguće oštećenje sprečava.

Ova metoda se može primeniti kod lokalnih zapaljenja potkožnog tkiva ili nekog zgloba, fibrozno promenjenih mišića i periartikularnih tkiva, ožiljnih stanja, zapaljenskih i degenerativnih reumatskih oboljenja, vanzglobnog reumatizma, posttraumatskih stanja. 

Efikasnost elektroforeze, ukoliko se pravilno koristi je veoma velika. Prema nekim istraživanjima, uspešnost elektroforeze kreće se do čak 83%.

Elektroforeza iskustva

Na kraju, trebalo bi znati, da elektroforezu ne mogu koristiti žene u drugom stanju, osobe sa epilepsijom, kao i pacijenti sa pejsmejkerom ili metalnim implantatima, kao na primer, u zglobovima. 

Elektroforeza – cena tretmana

Od 990 dinara do 3000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane