Dodaj firmu

Hiperpigmentacija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Hiperpigmentacija Gracia Medika

Specijalistički dermatološki pregledi i lečenje promena na koži u cilju lepšeg i zdravjeg izgleda kože na poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i kvaliteta.
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Derma dermatološka ordinacija

Derma dermatološka ordinacija sa više od 20 godina dugom tradicijom uspešno leči kožno venerične bolesti, probleme kose i noktiju. O kvalitetu rada ordinacija koje se nalaze u Beogradu i Kruševcu, govore mnogobrojni zadovoljni pacijenti iz zemlje i inostranstva
Pročitaj više

Vlajkovićeva 11, (Kolubarske bitke 8, Kruševac)
Stari grad, Beograd

Hiperpigmentacija Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Centar za kozmetologiju Dr Ristin

Najnovija dostignuća iz Švajcarkse na polju estetike, dermatologije i hirurgije. Neinvazivne metode u podmlađivanju i rešavanju problema na koži tipa bora, ožiljaka, maljavosti, fleka, akni
Pročitaj više

Goce Delčeva 9/17
Novi Beograd, Beograd

Hiperpigmentacija može biti veliki estetski problem. Ona može izazvati razne tegobe poput tamnih mrlja koje se uglavnom pojavljuju na licu, rukama i drugim delovima tela koji su izloženi suncu, a teško ih je sakriti.

Ova pojava nastaje zbog prevelike proizvodnje melanina u pojedinim delovima kože. Manifestuje se u obliku plitkih, tamnih mrlja na koži, svetlosmeđe do crne boje, različitih veličina i oblika.

Hiperpigmentacija simptomi

Pigmentacijske mrlje, javljaju se na delovima tela koji su najviše izloženi suncu, poput lica, dlanova i ruku. To su uglavnom mali i tamni delovi kože. 

Hiperpigmentacija koja se naziva „maska trudnoće“ javlja se kod 90% trudnica. Nastaje zbog hormonskih promena u trudnoći ili uzimanja kontracepcijskih pilula. Uzrokuje nastanak tamnih, nepravilnih područja koja mogu zahvatiti veliki deo lica ili ruku. 

Još jedna vrsta hiperpigmentacije nastaje zarastanjem povrede ili udarca na koži nakon čega ostaje plitka mrlja. Susreće se kod pacijenata koji se leče od akni, ali je mogu izazvati kozmetički tretmani kao što su dermoabrazija, laserski tretman i hemijski piling.

Hiperpigmentacija – kako nastaje?

Već smo napomenuli u tekstu iznad da ovaj poremećaj nastaje zbog prevelike proizvodnje melanina. Melanin je pigment koji našoj koži, kosi i očima daje njihovu prirodnu boju. Kada se luči više nego što je normalno, onda se pretvara u mrlje na koži. Povećano lučenje melanina izaziva niz činilaca, ali se među najvažnijim ubraja izlaganje suncu, genetika, uticaj hormona, te povrede i upale na koži. 

Sunčeva svetlost podstiče proizvodnju melanina, pa je to glavni uzrok nastanka hiperpigmentacije. Melanin je zapravo prirodna zaštita kože od sunca, zahvaljujući njemu vraćamo se sa mora sa „bronzanim“ tenom. Međutim, umerenost je uvek najvažnija pa tako i ovde: prekomerno izlaganje suncu može da poremeti ovaj proces i da nastane hiperpigmentacija. 

Što se hormona tiče, oni su odgovorni za nastajanje hiperpigmentacije kod žena, a smatra se da nastaje kada ženski polni hormoni estrogen i progesteron stimulišu prekomerno lučenje melanina nakon izlaganja kože suncu.

Hiperpigmentacija takođe može biti simptom nekih bolesti, kao što su autoimune bolesti i bolesti probavnog sistema, metabolički poremećaji i nedostatka vitamina u ishrani. Takođe, hiperpigmentacija se može javiti i kod uzimanja određenih antibiotika, hormonskih terapija, hemoterapije, upotrebe antiepileptika i slično.

Uklanjanje hiperpigmentacije

Postoje određeni dermatološki tretmani koji će pomoći u rešavanju ovog problema. 

Hemijski pilinzi, podrazumevaju nanošenje kiselih rastvora na lice, ruke ili stopala, radi uklanjanja površinskog sloja kože. Te hemikalije uzrokuju pojavu plikova, a posle toga i ljuštenje kože, nakon čega će vaša koža postati vidljivo nova i ujednačeno pigmentirana.

Tretman laserom, isto je nešto što može rešiti pojavu hiperpigmentacije. Ovaj metod je precizniji jer dermatolog može kvalitetnije kontrolisati intenzitet tretmana. Laser spaljuje zahvaćeno područje optičkom energijom. Najblaži tretmani deluju samo na površinskom sloju kože, dok intenzivniji tretmani prodiru u dublje slojeve kože.

Lečenje hiperpigmentacije – cena

Hemijski piling – cena: 2500 do 5000 dinara, u zavisnosti da li je piling površinski ili piling tela;

Lečenje hiperpigmentacije laserom – cena: trebalo bi izdvojiti od 2000 do 5000 dinara.

Pregled dermatologa – cene se kreću od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane