Dodaj firmu

Estetski centar dr Marija Bošković

MB estetski centar dr Marije Bošković nudi profesionalne tretmane za lečenje akni, podmlađivanje lica, oblikovanje tela i lečenje celulita. Svi tretmani se izvode isključivo medicinski sertifikovanim preparatima, od strane stručnjaka koji poseduje sertifikate za sve navedene oblasti.
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 12d, lokal 32
Novi Beograd, Beograd

Akne Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Akne Gracia Medika

Specijalistički dermatološki pregledi i lečenje promena na koži u cilju lepšeg i zdravjeg izgleda kože na poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i kvaliteta.
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Derma dermatološka ordinacija

Derma dermatološka ordinacija sa više od 20 godina dugom tradicijom uspešno leči kožno venerične bolesti, probleme kose i noktiju. O kvalitetu rada ordinacija koje se nalaze u Beogradu i Kruševcu, govore mnogobrojni zadovoljni pacijenti iz zemlje i inostranstva
Pročitaj više

Vlajkovićeva 11, (Kolubarske bitke 8, Kruševac)
Stari grad, Beograd

Akne Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Centar za kozmetologiju Dr Ristin

Najnovija dostignuća iz Švajcarkse na polju estetike, dermatologije i hirurgije. Neinvazivne metode u podmlađivanju i rešavanju problema na koži tipa bora, ožiljaka, maljavosti, fleka, akni
Pročitaj više

Goce Delčeva 9/17
Novi Beograd, Beograd

Beauty Standard Lab

Anti-aging tretmani lica i tela u našem studio na Novom Beogradu. Mezoterapija tela, biorevitalizacija, Long Lasting i brojni drugi tretmani.
Pročitaj više

Pariske Komune 57
Novi Beograd, Beograd

Mirjan laserski centar

Mirjan laserski centar nalazi se na Novom Beogradu. Uz nadzor kvalifikovanog stručnog osoblja, možete isprobati tretmane za oblikovanje tela kao i podmlađivanje lica.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 22z
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Diva

Poliklinika Diva se nalazi na adresi Kosovska 34, Beograd
Pročitaj više

Kosovska 34
Stari grad, Beograd

Akne ćemo najčešće susresti kod mladih u pubertetu, kada pod uticajem hormona dolazi do pojačanog rada žlezda sa spoljašnjim i unutrašnjim lučenjem. Ono što je posledica tog procesa jeste da koža počinje da se masti više nego inače te nastaju akne.

U zavisnosti od tipa bubuljica, akne su podeljene na one koje se karakterišu mitiserima, one koje pored mitisera formiraju i ciste i gnojanice. Najnezgodnije su akne koje se prepoznaju po čvorovima, gnojanicama, slivenim i bolnim promenama. Ove promene mogu zahvatiti celu površinu lica ili leđa. 

Kod mladića u pubertetu, pojava bubuljica isključivo je genetski uslovljena. Delovanjem testosterona pojačava se masnoća kože i kose. Kod devojaka, poret genetske uslovljenosti, takođe nepravilan hormonski status može biti kriv za pojavu bubuljica. Sa dobijanjem redovnog i pravilnog mesečnog ciklusa, kod velikog broja devojčica dolazi do povlačenja akni.

Akne i stres

Hormoni nadbubrežne žlezde se pojačano stvaraju kada je naše telo izloženo stresu. U stresnim situacijama mogu se primetiti pojave novih promena na koži u vidu akni.

Akne i ishrana

Slatkiši i brza hrana, mogu izazvati pogoršanje akni, ali ne mogu biti njihov uzrok. Kako ova hrana utiče na taj proces? Tako što povećava nivo insulina u krvi koji deluje kao muški hormon, pa kožu čini masnom i sklonom gnojanicama. Neka istraživanja pokazuju i da velike količine mleka ili jogurta mogu pogoršati vašu situaciju sa aknama. 

Lečenje akni

Ono što je najvažnije jeste lečiti akne zapravo zbog ožiljaka koje one posle sebe mogu ostaviti, a koji mogu biti vidljivi na vašem licu ili leđima, čitavog života. To ne želite, zar ne? Može doći do toga da je ožiljke veoma teško ukloniti. Terapija koja će biti sprovedena zavisi od tipa i osetljivosti vaše kože i od tipa bubuljica. Ako je stanje izazvano hormonskim disbalansom, potrebno je lečiti i hormonski status pored promena na koži. 

Lekar će vam preporučiti kreme i losione koji imaju antiseptično i komedolitičko dejstvo, kao što su salicilna kiselina, retinoidi, lokalni antibiotici i slično.

Značajno ubrzanje i poboljšanje lečenja i dejstva terapije mogu doneti pilinzi kože sa alfa kiselinama, beta kiselinama, salicilnom i azelaičnom kiselinom. 

Laserska terepaja bubuljica, takođe može biti vrlo uspešna. Bez obzira na vid terapije, laser, piling ili krema, pacijenti dobijaju preparate za održavanje dobrog stanja lica, a njihova uloga jeste da drže pod kontrolom dalji rad lojnih žlezda. Kod izraženo teških oblika akni koriste se antibiotici ili izotretinoinske tablete u periodu od 4 do 6 meseci.

Lečenje ožiljaka od akni

Mnoge od vas će ipak možda najviše zanimati ovaj deo teksta. Ukoliko, nažalost, imate ožiljke koji su ostali od akni, ohrabrenje glasi da postoje različiti tretmani kojima se ovi ožiljci mogu značajno smanjiti. Najčešće metode su hemijski pilinzi sa trihlorsirćetnom kiselinom, koje bi trebalo da sprovodi iskusan dermatolog. Drugi načini su laserski tretmani, abrazija ili popunjavanje ožiljaka hijaluronskom kiselinom.

Lečenje akni – cena

Cena dermatološkog pregleda kreće se u rasponu od 2000 do 3500 dinara.

Hemijski piling lica, od 1200 do 3000 dinara.

Mikrodermo abrazija, od 1500 do 1800 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane