Dodaj firmu

Beauty laser centar Škorpion - Strije

Sa potpuno novom opremom i iskusnim, ljubaznim osobljem, Škorpion Beauty je pravo mesto za transformaciju vašeg izgleda i opuštanje tela i uma.
Pročitaj više

Cara Dušana 78
Zemun, Beograd

Beauty Škorpion - Strije

Ako ste tražili baš nov, sjajni i fenomenalni centar lepote, na dobrom ste mestu. U srcu Zemuna, na adresi Cara Dušana 78, nalazi se novootvoreni centar lepote Škorpion Beauty, spreman da vam pruži vrhunsku uslugu u svakom trenutku.
Pročitaj više

Cara Dušana 78
Zemun, Beograd

Beauty Standard Lab Laser Centar strije

Laserska epilacija, vacuum slim, kavitacija u vašem studiu za negu lepote na Novom Beogradu.
Pročitaj više

Pariske Komune 57
Novi Beograd, Beograd

Mačkice kod Tačkice strije

Profesionalne masaže u našem salonu. Pinda Swede masaža toplim jastučićima, kraljevska masaža i još mnogo toga na Vračaru.
Pročitaj više

Maksima Gorkog 57
Vračar, Beograd

Strije Strije Soin Face and Beauty

Salon lepota sa aparaturnim tretmanima lica i tela na Voždovcu. Holivudski tretman lica, masaže lica i tela, laserska epilacija.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 12a
Voždovac, Beograd

Strije Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Beauty by Nastya salon

Kozmetčki salon nalazi se u Beogradu. Posebno izdvajamo neinvanzivne tretmane sa fantastičnim efektima, lipolizu, hijaluron pen, kao i collagen niti.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 192
Zvezdara, Beograd

Mirjan laserski centar

Mirjan laserski centar nalazi se na Novom Beogradu. Uz nadzor kvalifikovanog stručnog osoblja, možete isprobati tretmane za oblikovanje tela kao i podmlađivanje lica.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 22z
Novi Beograd, Beograd

Šade salon lepote

Studio lepote „Šade“ nalazi se na opštini Stari Grad. U ovom salonu možete zakazati tretmane lečenja lica, kao i tretmane protiv bora, mezoterapiju, miolift i druge kao i hladnu i toplu depilaciju.
Pročitaj više

Dragoslava Jovanovića 9
Stari grad, Beograd

Kozmetički salon - GM beauty studio

Kozmetički salon - GM Beauty Studio nudi sve usluge koje su jednoj dami potrebne na jednom mestu. Pružamo usluge relax masaže, maderoterapije, kavitacije, tretmana body Vacuum 65, RF lica i tela, manikira i pedikira, kao i profesionalnog šminkanja za sve prilike.
Pročitaj više

Đorđa Ognjanovića 12
Čukarica, Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i kvaliteta.
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Beauty Fit

Budite uvek savršeno lepe i fit uz visokoprofesionalne tretmane lica i tela koji Vas očekuju u salonu Beauty Fit. Dugogodišnje iskustvo i stručnost, maksimalna posvećenost svakom klijentu i kvalitetni preparati, garant su da ćemo uspešno rešiti svaki Vaš problem sa kožom.
Pročitaj više

Resavska 35/7
Vračar, Beograd

Biointegra - centar za bioregeneraciju lica i tela

Ušuškan u srcu Vračara, Centar Biointegra nudi usluge u oblasti bioregenerativnog antiaging-a kojim se prevenira bolest i ublažavaju ili odlažu prvi znaci starenja. U naš centar su dobrodošli svi koji imaju svest o tome kakvu ulogu u njihovoj lepoti ima zdravlje.
Pročitaj više

Kumanovska 14
Vračar, Beograd

Nataša frizersko kozmeticki salon

Frizersko kozmetički salon Nataša je pravo mesto za sve članove porodice koji žele vrhunski tretman za kosu i telo. Pored dugogodišnjeg iskustva, ono po čemu se izdvajamo su stručnost našeg osoblja, vrhunski kvalitet usluge, kao i popularne cene.
Pročitaj više

Koste Glavinića 2a, TC Senjak
Savski venac, Beograd

Diva Laser Centar

Diva Laser Centar je jedan od prvih sertifikovanih antiaging centara na našim prostorima koji već 27 godina brine o zdravlju Vaše kože. U prijatnom ambijentu na Vračaru dostupne su savremene laserske procedure za tretiranje različitih estetskih i dermatoloških problema.
Pročitaj više

Prote Mateje 9
Vračar, Beograd

Strije Pro Beauty Team

Aparaturni tretmani lica i tela u modernom kozmetičkom salonu u Borči.
Pročitaj više

Zrenjaninski put 45
Borča, Beograd

Sana beauty & nutrition

Sana Beauty nutrition kozmetički salon nalazi se na Savskom vencu. Tretmani lica, masaže i tretmani tela, usluge nutricionista dovešće vaše telo i lice do savršenstva.
Pročitaj više

Durmitorska 17/2
Savski venac, Beograd

Salon lepote Sense Beauty

Zablistajte senzualnom lepotom, posetite salon Sense Beauty na Novom Beogradu. U prijatnom ambijentu nudimo visokokvalitetne estetske tretmane, masaže, trajnu šminku, manikir i pedikir, depilacije, frizerske usluge i druge tretmane koji će istaći Vašu lepotu.
Pročitaj više

Španskih Boraca 40a
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Diva

Poliklinika Diva se nalazi na adresi Kosovska 34, Beograd
Pročitaj više

Kosovska 34
Stari grad, Beograd

Violeta cosmetic & hair salon lepote

Negujte Vašu lepotu na pravi način, uz vrhunske preparate, posetite salon lepote Violeta Cosmetics u samom centru grada. U prijatnom ambijentu salona dočekaće Vas stručno i ljubazno osoblje koje nudi kompletan tretman kreiran u skladu sa potrebama savremene žene.
Pročitaj više

Sarajevska 44
Savski venac, Beograd

Strije ili brazde na koži nastaju used naglog širenja kože. One su najčešće posledica gojenja, gde koža se rasteže i prati promene koje nam dolaze izunutra.  Najčešće nastaju usled brzog i prekomernog gojenja, trudnoće ili vežbanja. Koža dobije izgled pukotina koje su tamno crvene, posle čega prelaze prelaze u srebrnobelu boju.  Ovu  pojavu nazivamo strijama,  uz celulit na butinama, ovo je jedan od najomraženijih problema današnjice.

                                   

Strije su oštećenje vezivnog tkiva nastalo usled prebrzog rastezanja kože. Možemo se reći da su strije neka vrsta ožiljka vezivnog tkiva. Pri naglom rastezanju kože vezivno tkivo se ne može tako brzo prilagoditi i dolazi do njegovog oštećenja. Za razvoj strija je, uz genetiku, najvažnija brzina rastezanja kože. Što je brže rastezanje kože to je veće oštećenje.

Genetika određuje kvalitet kože i vezivnog tkiva. Kod pojedinih ljudi vezivno tkivo je slabijeg kvaliteta, te je povećana sklonost ka razvoju strija. Strije tipično nastaju kada dolazi do naglog rasta uz rastezanje kože: u pubertetu, usled gojenja i trudnoće. Kod body buildera strije nastaju usled prebrzog rasta mišića. 

Strije na stomaku

Strije na stomaku se pojavljuju usled naglog gojenja ili mršavljenja. Prilikom nagle promene težine one se javljaju na stomaku, bokovima, bedrima i gluteusu. One takođe mogu nastati i u trudnoći. Iako strije vezujemo za naglo širenje kože, ova pojava nije prisutna kod svake trudnice. Kao preventivu trebalo bi koristiti specijalne kreme za sprečavanje nastanka strija, ali isto tako i obratiti pažnju na ishranu. 

Strije na gudima

Strije, odnosno svetle linije koje se pojavljuju na grudima se uglavnom vezuju za pubertet ili za trudnoću kada dolazi do naglog rasta dojki. Takođe ove promene mogu nastati i prilikom gojenja, kada zbog naglog širenja dolazi do pucanja kože. 

Strije u trudnoći

Strije se u najvećem broju slučajeva pojavljuju u trudnoći. Za sprečavanje ove pojave od izuzetnog je značaja preventiva, odnosno mazanje specijalnim melemima i kremama koje smanjuju ili čak i u potpunosti otklanjaju mogućnost pojave strija. Prilikom trudnoće treba voditi računa o ishrani, poželjno je obratiti pažnju na unos C i E vitamina, kako bi organizam mogao normalno da funkcioniše i da koža bude nahranjena i iznutra. Genetika, takođe, igra veoma važnu ulogu kada je u pitanju nastanak strija. Ukoliko imate prirodno elastičnu kožu, velike su šanse da ih ne dobijete u trudnoći čak i ako se ne mažete ni sa kakvim kremama. Naravno uvek se preporučuje mazanje krema i melema kao preventiva, da posle ne bude kasno.

Kako ukloniti strije

Strije nastaju na mestima koja su najviše izložena rastezanju i rastu kože, a to su: ramena, nadlaktice, grudi, stomak, bokovi, bedra i gluteus.

Strije u početku imaju crvenu boju i vodoravnog su oblika, a kasnije poprimaju belu boju. Veličina i širina znatno variraju kod različitih ljudi, tako da mogu biti široke nekoliko centimetara, a duge do 20-ak centimetara. Uglavnom su u nivou kože, s tim što  ponekad znaju biti i ispod nivoa kože. Najčešće su međusobno paralelne. Ukoliko su strije u početnoj fazi kada su tamno crvene mnogo ih je lakše ukloniti. 

Gotovo da i nema čoveka bez strija. U velikom broju slučajeva određenim metodama se strije mogu dosta smanjiti. Tokom puberteta i trudnoće treba koristiti kreme protiv strija. To se naročito odnosi na devojčice i dečake u pubertetu. Postoji jedna zajednička stvar kod trudnoće i puberteta, a to je da strije nastaju na istim mestima: grudi, trbuh, bokovi, stražnjica i bedra. Na tim mestima treba nanositi kreme protiv strija 1 do 2 puta dnevno. Preporučuje se se hrana bogata belančevinama i dosta vitamina C, kao preventive, al ii u toku tretmana. 

Postoje različite vrste tretmana koji su se pokazali dosta uspešni kada je u pitanju uklanjanje strija. Neki od njih su:

 • Laserski tretmani
 • Mezoterapija
 • Tretman dermorolerima
 • Hirurške metode 
 • Karboksiterapija

Uklanjanje strija laserom

Strije su do sada bile skoro nerešiv problem u medicini. Upotrebom lasera u estetskoj medicini dolazi do određenih pomaka. Tretman laserom dovodi do uspostavljanja pravilne arhitektonike kože što je presudno za dobar rezultat u otklanjanju strija.

Za uklanjanje strija nijedna do sada korišćena metoda nije mogla da proizvede tako uočljiv efekat, za veoma kratako vreme. Uz to oporavak traje samo 24 sata.

Tretman laserom za strije je veoma sigurna procedura koja koristi tehniku frakcionog laserskog zraka pomoću koje se prave mikroskopske ranice duboko u koži, nakon čega se površinski sloj kože obnovlja za 24 sata. Tretirane zone u dubljim slojevima derma izazivaju proizvodnju potpuno novih kolagenih vlakana sa fantastičnim rezultatima, eliminaciju strija uz istovremeno zatezanje tretirane kože.

Upotrebom lasera postiže se:

 • Uklanjanje strija na svim delovima tela
 • Zatezanje kože tretirane regije

Prednosti lasera u odnosu na druge metode:

 • Fantastični rezultati uz minimalan oporavak od 6 do 12 sati
 • Značajno je efikasniji od svih drugih lasera i radiotalasa
 • Tretmani su bezolni bez upotrebe lokalne anestezije
 • Bezbedna, minimalno invazivna procedura
 • Nema neželjenih efekata i komplikacija

Preporučuje se  2 do 3 tretmana sa pauzama od 4 do 6 nedelja. Rezultati su vidljivi već posle 24 sata i postaju sve uočljiviji u naredne četiri nedelje.

Uklanjanje strija cena

Kada je u pitanju otklanjanje strija laserom cene variraju od 4 000 dinara do 20 000 dinara u zavisnosti od regije koja se tretira i stanja kože, odnosno kolika je regija koja se tretira.  U proseku je potrebno izdvojiti oko 7 500 dinara za jedan tretman.

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za uklanjanje strija predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane