Dodaj firmu

MSV Medica internistička ordinacija maljavost

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Beauty Standard Lab Laser Centar maljavost

Laserska epilacija, vacuum slim, kavitacija u vašem studiu za negu lepote na Novom Beogradu.
Pročitaj više

Pariske Komune 57
Novi Beograd, Beograd

Maljavost Soin Face and Beauty

Salon lepota sa aparaturnim tretmanima lica i tela na Voždovcu. Holivudski tretman lica, masaže lica i tela, laserska epilacija.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 12a
Voždovac, Beograd

Maljavost Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Mirjan laserski centar

Mirjan laserski centar nalazi se na Novom Beogradu. Uz nadzor kvalifikovanog stručnog osoblja, možete isprobati tretmane za oblikovanje tela kao i podmlađivanje lica.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 22z
Novi Beograd, Beograd

Medisimo Clinic

U lekarskoj ordinaciji Medisimo Clinic na Savskom Vencu, možete doći na tretman vitaminske infuzije kada se osećte isrpljeno, umorno ili ste dehidrirani i bezvoljni.
Pročitaj više

Senjačka 21
Savski venac, Beograd

No Vello laser centar

No Vello laser centar nalazi se u samom centru Beograda. Jedna od retkih profesionalnih klinika za lasersku epilaciju diodnim laserima kao i za podmlađivanje kože.
Pročitaj više

Kraljice Natalije 45
Stari grad, Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i kvaliteta.
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Maljavost Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Diva Laser Centar

Diva Laser Centar je jedan od prvih sertifikovanih antiaging centara na našim prostorima koji već 27 godina brine o zdravlju Vaše kože. U prijatnom ambijentu na Vračaru dostupne su savremene laserske procedure za tretiranje različitih estetskih i dermatoloških problema.
Pročitaj više

Prote Mateje 9
Vračar, Beograd

Laser centar DreamSkin

Nudimo Vam profesionalni tretman koji uključuje vrhunsku opremu, kvalitetnu uslugu i trajne rezultate …
Pročitaj više

Trnska 27
Vračar, Beograd

Centar za kozmetologiju Dr Ristin

Najnovija dostignuća iz Švajcarkse na polju estetike, dermatologije i hirurgije. Neinvazivne metode u podmlađivanju i rešavanju problema na koži tipa bora, ožiljaka, maljavosti, fleka, akni
Pročitaj više

Goce Delčeva 9/17
Novi Beograd, Beograd

Dermatovenerološka ordinacija Dr. Lazović

Dermatovenerološka ordinacija Dr. Lazović se nalazi na adresi Gavrila Principa 26/4 sprat.
Pročitaj više

Gavrila Principa 26/4 sprat
Savski venac, Beograd

Maljavost moze biti nezgodna. Nekako smo svi navikli da vidimo maljavog muškarca, i to je odlika muževnosti, ali kada vidimo maljavu ženu – priznaćete da je utisak sasvim suprotan. Pripadnice lepšeg pola koje imaju problem sa pojačanom maljavošću morale bi da obrate pažnju na svoje zdravlje, jer ovo nije samo estetski problem.

Maljavost kod žena

Pojačani rast dlaka na tipično muškim mestima, odnosno delovima tela, kao što su brada, brkovi, leđa, prsa, kao i donji deo stomaka, upućuju da se radi o bolesti koja se zove hirzutizam. Hirzutizam bi bio znak hormonske neuravnoteženosti u telu, odnosno pojačanog lučenja muških polnih hormona. Naravno, ovo ženama može stvoriti mnoge poteškoće. 

Ukoliko je višak androgenih hormona propraćen neredovnim menstruacijama, dublji razlog može se kriti u problemu sa jajnicima, zapravo u sindromu policističnih jajnika. Od ove bolesti oboleva čak 10 posto žena. Simptomi koji prate ovu bolest su i višak kilograma, problemi sa aknama, insulinska rezistencija. 

Pojačana maljavost kod žena može biti posledica neurednog života, odnosno, loših navika. To može biti loša ishrana ili uzimanje pojedinih lekova koji mogu naštetiti hormonskoj ravnoteži. 

Maljavost kod žena – lečenje

Ukoliko je razlog maljavosti kod pripadnica lepšeg pola, hormonski poremećaj, u tom slučaju uključiće se hormonska terapija. Na osnovu pregleda, vaš lekar će utvrditi o kolikom broju dlaka se radi, kolika je njihova debljina, pigmentacija, kao i zahvaćenost površine i određenog dela tela. Dermatolog će odrediti terapiju, a veoma je važno i ohrabrujuće znati da se problem kod žena sa pojačanom maljavošću može rešiti, ali je najpre potrebna upornost. 

Trajno uklanjanje malja

Spomenućemo dve metode a to su radiotalasna epilacija i laserska epilacija. 

Radiotalasnom epilacijom, mogu se tretirati sve dlake, i debele i tanke, a sam postupak je potrebno ponoviti više puta. Postignuti rezultati su odlični, a ono što je damama najvažnije, jeste da radiotalasna epilacija ne ostavlja nikakve ožiljke.

Laserska epilacija, takođe je vrlo efikasna metoda, pogotovo ako su dlake tamne i debele. Ukoliko imate svetle i tanke dlake, ova metoda će za vas biti manje uspešna. Laserska epilacija je zgodna u tretiranju većih regija. Zbog jačine lasera i njegovog efekta na kožu, između tretmana potrebno je praviti pauze, najmanje od mesec dana.

Uklanjanje maljavosti – cena

Laserska epilacija: epilacija lica, od 50 do 90 evra; epilacija brade, od 30 do 50 evra; epilacija nausnica, od 950 dinara do 30 evra; epilacija stomaka, od 50 do 100 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane