Dodaj firmu

MSV Medica internistička ordinacija seboreja

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Seboreja Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i kvaliteta.
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Seboreja Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Diva Laser Centar

Diva Laser Centar je jedan od prvih sertifikovanih antiaging centara na našim prostorima koji već 27 godina brine o zdravlju Vaše kože. U prijatnom ambijentu na Vračaru dostupne su savremene laserske procedure za tretiranje različitih estetskih i dermatoloških problema.
Pročitaj više

Prote Mateje 9
Vračar, Beograd

Seboreja se drugačije naziva seboroični dermatitis i veoma je čest hronični ekcem. U prilog tome govori podatak da od ovog oboljenja pati od pet do deset posto odrasle populacije u celom svetu. 

Seboreja se najčešće javlja na delovima kože sa visokim sadržajem sebuma, odnosno masti. Gljivica koja se zove „malassezia furfur“, uobičejeni je stanovnik naše kože. Međutim, problem nastaje kada se na određenim delovima našeg tela stvara prekomerna masnoća čime se dobijaju povoljni uslovi da se ta gljivica razvije u mnogo većem broju. 

Seboreja – simptomi

Ovo oboljenje se manifestuje sa jasno ograničenim crvenim pečatima, često praćenim perutanjem i svrabom. Najčešće se pojavljuje u periodima života kada je stvaranje masti intenzivno, a to je infantilni i period posle puberteta. 

Pojaviće se na mestima koja su bogata lojnim žlezdama, kao što su lice, uši, poglavina, predeo ispred grudne kosti i između lopatica na leđima. Crveni pečati mogu biti prekriveni beličasto-žućkastim ljuspama slične kao perut. Delovi tela gde je koža zahvaćena seboroičnim dermatitisom, su sjajni i masni, prošireni su otvori lojnih žlezda i u njima se formiraju komedoni – mrke formacije. 

Kada se seboreja pojavi u prva tri meseca života, to je zapravo samo prolazna vrsta ekcema. Dešava se veoma često i može izgledati veoma dramatično zahvatajući velike površine kože bebe. 

Međutim, kada se seboreja pojavi kod odraslih ljudi, to se smatra hroničnom formom oboljenja. Kod muškaraca se javlja češće nego kod žena. Simptomi seboreje obično idu uz pojačano znojenje, pri čemu se često u proširenim folikularnim otvorima razmnožavaju bakterije, pa postoji veliki rizik od infekcije.

Seboreja – opadanje kose

Možda to niste čuli do sada, ali najblaža forma seboreje je pojava peruti na koži glave. Sa pojavom peruti u kosi neće se pojaviti crvenilo i svrab, ali to može da predstavlja i te kako veliki estetski problem. 

Međutim, vrlo se često dešava da na kosmatom delu glave ispoljavaju se promene u vidu brašnastih ili ljuspastih skvama, a papile dlake usled atrofije, mogu uzrokovati trajan gubitak kose. 

Lečenje seboreje

Terapija za lečenje seboreje uvek sadrži antimikotike. Koriste se određene kreme i šamponi. U šamponima protiv peruti najčešće se nalazi cink pirition ili tar. U zavisnosti od težine kliničke slike, nekada se dodaju kortikosteroidni kremovi i losioni. Po savetu vašeg dermatologa, terapiju bi trebalo obnavljati na dve do tri nedelje. 

Nažalost, seboreju ili seboroični dermatitis nije moguće izlečiti, ali je primena terapije koju lekar odredi veoma uspešna i time se postiže da pacijent nema ni zdravstveno ni estetsko opterećenje.

Lečenje seboreje – cena

Za posetu dermatologu, pregled i savete, potrebno je izdvojiti od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane