Dodaj firmu

Balanopostitis Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Balanopostitis Derma Style

Dermatološki pregledi dece i odraslih, standardni pregledi, biopsije kože, brisevi, nalazi krvi, svi pregledi i intervencije na jednom mestu u Beogradu, koji ne zahtevaju bolničko lečenje.
Pročitaj više

Skerlićeva 12
Vračar, Beograd

Balanopostitis Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se...
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Dermatim - dermatološka ordinacija

Dermatološka ordinacija Dermatim je prvi privatni centar za kožne i polne bolesti i kozmetologiju u Beogradu i Srbiji. U našoj dermatološkoj ordinaciji možete obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože.
Pročitaj više

Vase Čarapića 15
Stari grad, Beograd

Mnogi od nas nikada nisu čuli za ovu bolest, ali ako imate zapaljenje vrha i kožice penisa, onda ste dobili balanopostitis. Ovo je zapravo, zapaljensko oboljenje samo glavića polnog organa kod muškaraca, dok je postitis zapaljenje unutrašnjeg dela kožice genitalija. 

Balanopostitis – uzroci nastanka

Promene na polnom organu muškaraca najčešće nastaju bakterijskom infekcijom, koja je izazvana stafilokokom, streptokokom, trihomonasom, Ešerihijom coli. Zatim, infekcije izazvane kandidom, traumom, nedovoljnom higijenom, iritacijom sapunima i dezinficijentnim sredstvima. Najčešće se javlja kod neobrezanih muškaraca zbog tople i vlažne sredine. 

Balanopostitis – simptomi

Spomenimo najpre balanopostitis simpleks, ili obični, kada su promene na glaviću ili kožici u vidu crvenila, otoka, sekrecije, a nekada se stvaraju manje ili veće ranice. Pacijent oseća svrab, žarenje i smetnje pri mokrenju. Najćešći uzročnici ove vrste balanopostitisa su bakterijske infekcije, mehanički ili hemijski nadražaji.

Kandidijatični balanopostitis, se karakteriše sjajnim crvenilom, pojavom beličastih mehurića, svrabom, pečenjem, što su sve simptomi koji su izazvani razmnožavanjem gljivice Candide. Ova vrsta balanopostitisa se najčešće javlja kod dijabetičara, kod primene antibiotika, ili jednostavno – kada vam padne imunitet.

Treća vrsta balanopostitisa je – balanopostitis erosiva cicirnata. Ovo oboljenje ima hroničan tok, u vidu nepravilnih beličastih, policikličnih crvenih i sivo-beličastih promena. 

Dijagnoza balanopostitisa

Dijagnozu će uspostaviti vaš dermatolog na osnovu kliničkog pregleda i kliničke slike. Ukoliko je potrebno, lekar će vas upututi da obavite dodatna ispitivanja, bris radi izolacije uzročnika. I vašeg seksualnog partnera je potrebno pregledati i lečiti.

Balanopostitis lečenje

Najpre, važno je ukloniti predisponirajuće faktore. To bi značilo, pranje vodom i vrlo blagim sapunima, te ispiranje rastvorom hipermangana. U zavisnosti šta je uzročnik, lečenje se sprovodi antibioticima ili antimikoticima, te lokalno ili sistemski.

Ukoliko primetite promene ovog tipa, potrebno je da se odmah javite vašem dermatologu, jer bolest može preći u hroničnu, odnosno, da vam sluznica postane sjajna, glatka, istanjena i da ima smanjenu elastičnost. Mogu se takođe razviti komplikacije kao što je fimoza, odnosno, nemogućnost prevlačenja kožice, ili parafimoza što bi značilo da je rub kožice stegnut iza glansa i praćen je otokom.

Balanopostitis – lečenje – cena

Cena pregleda kod dermatologa, kreće se od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane