Dodaj firmu

Fibromi Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Fibromi Derma Style

Dermatološki pregledi dece i odraslih, standardni pregledi, biopsije kože, brisevi, nalazi krvi, svi pregledi i intervencije na jednom mestu u Beogradu, koji ne zahtevaju bolničko lečenje.
Pročitaj više

Skerlićeva 12
Vračar, Beograd

Gracia Medika - Dermatologija

Specijalistički dermatološki pregledi i lečenje promena na koži u cilju lepšeg i zdravjeg izgleda kože na poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Fibromi Medic Hill

Medic Hill je privatna ordinacija čiji je stručni tim specijalizovan za pružanje usluga iz domena estetske i plastične hirurgije. Hirurgija Medic Hill Banovo brdo pruža sledeće usluge: hirurgija lica (face lifting, korekcija ušiju, nosa, usa...
Pročitaj više

Požeška 80, lok.18
Čukarica, Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i ...
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Fibromi Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se...
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Diva Laser Centar

Diva Laser Centar je jedan od prvih sertifikovanih antiaging centara na našim prostorima koji već 27 godina brine o zdravlju Vaše kože. U prijatnom ambijentu na Vračaru dostupne su savremene laserske procedure za tretiranje različitih estets...
Pročitaj više

Prote Mateje 9
Vračar, Beograd

Dermatim - dermatološka ordinacija

Dermatološka ordinacija Dermatim je prvi privatni centar za kožne i polne bolesti i kozmetologiju u Beogradu i Srbiji. U našoj dermatološkoj ordinaciji možete obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože.
Pročitaj više

Vase Čarapića 15
Stari grad, Beograd

Fibromi su u stvari, benigni tumori vezivnog tkiva, koji se dosta često javlja. Rast mu je spor, a pojavljuje se kao pojedinačni ili multipni tumor koji je lokalizovan na koži, sluzokoži ili kostima.

Fibromi – kako nastaju?

Ove neželjene promene najčešće možemo “zaraditi“ u srednjim i starijim godinama. Predispozicija za nastanak fibroma je gojaznost, hormonski disbalans, hronična iritacija, te genetska predispozicija. Novija istraživanja otkrila su prisustvo Humanog Papiloma Virusa (HPV) tipa VI i XI u tim promenama.

Fibrom može da sadrži krvne i limfne sudove i takvi fibromi mogu da budu skloni krvarenju ili degeneraciji sluzokože. 

Fibromi – simptomi

Najčešće su lokalizovani na koži, ispod epitela ili nešto dublje. Okrugli su ili ovalnog oblika, i jasno su ograničeni u odnosu na okolinu. U predelu glave javljaju se na koži kapaka i vrata, sluzokoži usne duplje i veoma retko u viličnim kostima. Najčešće su vezani uskom peteljkom za podlogu, mada se dešava da su vezani i širokom bazom. Veličine su od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara u prečniku, što bi se već nazivalo gigantski fibrom. Mogu biti tvrdi ili meki. Prekriveni su kožom različite boje i to na leđima, stomaku i ramenima boja je nešto tamnija od okolne kože. U predelu prepona i pazuha su obično modri, ili su jako pigmentisani, pa možete pomisliti da imate mladež.

Ukoliko se fibromi nalaze u vilici, mada je to retko, mogu dovesti do dislokacije, klaćenja i ispadanja zuba. 

Ako fibrom povredite ili uvrnete, to može izazvati krvarenje i bol. Ukoliko se fibromi nalaze na prevojima tela, naročito leti, usled znojenja, može doći do svraba, iritacije i sekundarne infekcije.

Fibromi – pregled

Od vas će biti uzeta anamneza, obaviće se objektivni pregled sa kliničkom slikom, i to je dovoljno da dijagnoza da imate fibrom bude postavljena. Međutim, biće potrebno uraditi i biopsiju promena sa histopatološkom analizom isečka koja ovu dijagnozu i definitivno potvrđuje.

Uklanjanje fibroma

Terapija fibroma mekih tkiva vrši se hirurškim putem. Postoji nekoliko načina, kao što su ekstirpacija tumora (odnosno uklanjanje iz korena), elektrokauterizacija, laseroterapija, radiotalasne metode. 

Najbolje rezultate daje primena radiotalasa, i pacijenti su u estetskom pogledu tom metodom najzadovoljniji. Samo uklanjanje fibroma je veoma jednostavno, brzo i bezbolno. Ukoliko je vaš fibrom velikih dimenzija, koristiće se lokalna anestezija (kao kad vadite zub) i bolova opet neće biti. 

Ako imate fibrom vilične kosti, moraće da se izvrši resekcija (opsecanje) zahvaćenog dela kosti. 

Uklanjanje fibroma – cena

Cene se kreću u rasponu od 1200 do 2500 dinara, sve do 5000 dinara za radiotalasno uklanjanje fibroma.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane