Dodaj firmu

Psorijaza Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Psorijaza Derma Style

Dermatološki pregledi dece i odraslih, standardni pregledi, biopsije kože, brisevi, nalazi krvi, svi pregledi i intervencije na jednom mestu u Beogradu, koji ne zahtevaju bolničko lečenje.
Pročitaj više

Skerlićeva 12
Vračar, Beograd

Gracia Medika - Dermatologija

Specijalistički dermatološki pregledi i lečenje promena na koži u cilju lepšeg i zdravjeg izgleda kože na poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i ...
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Psorijaza Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se...
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Dermatim - dermatološka ordinacija

Dermatološka ordinacija Dermatim je prvi privatni centar za kožne i polne bolesti i kozmetologiju u Beogradu i Srbiji. U našoj dermatološkoj ordinaciji možete obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože.
Pročitaj više

Vase Čarapića 15
Stari grad, Beograd

Kožna oboljenja su vrlo neprijatna, pored simptoma i zato jer su najčešće vidljiva drugim ljudima. Psorijaza je rasprostranjeno hronično zapaljensko kožno oboljenje. Obično se sastoji od perioda poboljšanja i pogoršanja. 

Vrsta psorijaze koja se najčešće javlja jeste ona koju karakterišu upadljivo oivičene naslage koje mogu biti ili ružičaste ili sive boje, prekrivene srebrnkastom ljuspastom kožom. U bilo kojim godinama možete dobiti ovo oboljenje kože, međutim ono se ipak najčešće javlja kod nešto starije populacije između 50 . i 60. godine, ali i kod osoba u ranoj odrasloj dobi. 

Psorijaza – simptomi

Psorijazom su zahvaćeni i krvni sudovi i dublji slojevi epidermisa. Naslage prouzrokuje slabija ćelijska regeneracija. Ovu pojavu može izazvati više faktora, kao što su upalne reakcije u dubljim i površinskim slojevima kože, skraćeni ciklus rasta ćelija i poremećen proces pri kome se ljušti površinski sloj kože. 

Psorijaza – vrste

Postoji nekoliko tipova ovog hroničnog kožnog oboljenja. Spomenimo tip koji se javlja u oko 80% slučajeva, a to je pojava crvenih lezija koje su usled upale obično iznad površine kože. Mogu biti prekrivene slojem bele ili srebrnkaste ljuspaste kože. Mesta na kojima ćete naći ovo oboljenje su laktovi, donji deo leđa i koža glave.

Drugi tip psorijaze karakterišu crvene tačkice koje se javljaju na trupu ili udovima. Ova tako zvana kapljična psorijaza može se javiti iznenada u ranoj odrasloj dobi ali i u detinjstvu.

Treća vrsta psorijaze karakteristična je po jarkocrvenim lezijama, koje nisu grube, već glatke i sjajne. Obično se mogu pronaći na osetljivim mestima, kao što su pazuh, prepone, ispod grudi ili zadnjice. 

Beli gnojni plikovi bi bili odlika još jednog tipa psorijaze koja se javlja kod odraslih. Ovi plikovi nisu zarazni jer se sastoje od belih krvnih ćelija. 

Spomenimo još tip psorijaze koji zahvata veću površinu tela. Velike površine kože su crvene i upaljene, što izaziva ljuštenje kože i pri tom čovek oseća neprijatnost i jak bol.

Lečenje psorijaze

Terapija je obično različita za svakog pacijenta pojedinačno. Najčešće se koriste kortikosteroidni kremovi, sa ili bez salicilne kiseline. Oni se koriste za područja pregiba ekstremiteta kao i na genitalijama. Često se ovi kremovi kombinuju sa kremovima koji sadrže vitamin D3, kao i vitamin A. Kod terapije opsežnih oblika psorijaze kao i kod oblika psorijaze koja je praćena upalom zglobova, koriste se lekovi koji spadaju u grupu citostatika, ali se daju u jako malim dozama. 

UVA i UVB zračenja daju odlične rezultate u lečenju psorijaze, sa ili bez dodatka supstanci koje intenzivnije vezuju UV zrake. Terapija se koristi povoljnim delovanjem sunčevih zraka na obolele od ove bolesti kože. Odlazak na more biće vam od velike pomoći ukoliko bolujete od blagog oblika psorijaze. Pacijentima se savetuje dozirano izlaganje suncu, uvek sa korišćenjem zaštitnih faktora 20 ili 30. 

Biološki tretman je novi vid terapije koji prvenstveno deluje na T limfocite. Ovi tretmani spadaju u izuzetno skupe, a namenjeni su ljudima koji imaju psorijazni artritis – upalu zglobova ili imaju neku kontraindikaciju za druge vrste terapija. 

Lečenje psorijaze – cena

Cene dermatološkog pregleda se kreću u rasponu od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate orincije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane