Dodaj firmu

Uklanjanje tetovaža Medic Hill

Medic Hill je privatna ordinacija čiji je stručni tim specijalizovan za pružanje usluga iz domena estetske i plastične hirurgije. Hirurgija Medic Hill Banovo brdo pruža sledeće usluge: hirurgija lica (face lifting, korekcija ušiju, nosa, usana, oblikovanje lica), hirurgija tela (operacija grudi, zadnjice, oblikovanje tela), anti-ageing (3D mezoniti, hijaluron, botoks, PRP tretman), hirugija intimne regije
Pročitaj više

Požeška 80, lok.18
Čukarica, Beograd

Laser i tattoo studio Bilionera

Bilionera tattoo studio radi sve stilove tetoviranja. Kod nas ćete dobiti tetovažu osmišljenu prema Vašim idejama i uz našu maštu.
Pročitaj više

Đorđa Kratovca 27
Voždovac, Beograd

Laser Centar Dodoš uklanjanje tetovaza

Laser Centar na ekskluzivnoj lokaciji u Belvillu na Novom Beogradu sa najsavremenijiim laserima i mogućnostima za lasersku epilaciju.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 14lj, ( Lokal 9, Zgrada Suncokret, Naselje Belville )
Novi Beograd, Beograd

Dermatovenerološka ordinacija Dr. Lazović

Dermatovenerološka ordinacija Dr. Lazović se nalazi na adresi Gavrila Principa 26/4 sprat.
Pročitaj više

Gavrila Principa 26/4 sprat
Savski venac, Beograd

Uklanjanje tetovaza je sve trazenije, sa rastom popularnosti samih tetovaza. Mnogi ljudi žele svoje telo da ukrase tetovažom. Tetoviranje je zapravo, unošenje pigmenta koji daje boju, pod kožu. Nakon unošenja pigmenta, odbrambene ćelije organizma ga doslovno „gutaju“ i tako on ostaje trajno u njima. Odmah nakon tetoviranja dolazi do prodiranja pigmenta u dublje slojeve kože gde ostaje trajno, a obično se nalazi u donjem delu drugog sloja kože. Tako da, možemo reći da su tetovaže doživotne, ukoliko odlučite da ih nikada ne skinete.

Uklanjanje tetovaža laserom

Princip rada lasera pomoću kojeg se uklanjaju tetovaže, isti je kao rad bilo kog drugog lasera. Obojena materija, u ovom slučaju pigment tetovaže upija laserski zrak određene talasne dužine. Laseri deluju specifično jer svaka talasna dužina lasera uništi pigment određene boje, to jest, srodnih boja. Za svaku drugačiju boju potreban je laserski zrak druge talasne dužine. 

Upijanjem laserskog zraka oslobodi se 1200 C, što uništi pigment pri čemu okolno tkivo bude neoštećeno. Razbijeni pigment postepeno uklanjaju odbrambene ćelije organizma pa se 30 dana nakon tretmana vide početni rezultati koji budu bolji kako vreme protiče. 

Laseri uz pomoću kojih se radi uklanjanje tetovaže razlikuju se od drugih lasera po tome što imaju izuzetno kratko vreme trajanja laserskog impulsa i veliku snagu. Kod ovakvih lasera se vreme trajanja impulsa meri u nano i pikosekundama, dok se kod ostalih lasera to vreme meri u milisekundama, što je duže od 6 do 9 puta.

Uklanjenje tetovaža laserom – broj tretmana?

Tačan broj tretmana nije moguće unapred predvideti jer se ne zna kako će se sama tetovaža ponašati, pa se samo može govoriti o prosečnom broju tretmana koji je potreban. Što je veći broj prelaza laserom, odnosno broj impulsa, potreban je manji broj tretmana. U ovom slučaju, za svetle tetovaže je potrebno od 3 do 5 tretmana, za gušće od 5 do 8, dok za višebojne tetovaže potrebno je od 7 do 10 tretmana. Interesanto je da su neke boje zahtevnije za skidanje, kao što su zelena i žuta. 

Da li se tetovaža uklanja 100%?

100% ukloniti tetovažu nije moguće, ali bićete zadovoljni jer se ona tako ukloni da se skoro u celini ne vidi. Na pomenutoj žutoj boji ili višebojnim tetovažama mogu ostati obrisi, koji se naknadno uklone frakcijskim laserom.

Uklanjanje tetovaža – kako se radi?

Pre samog tretmana nikakva posebna priprema nije potrebna. Lekar će sa vama porazgovarati i objasniti vam sve detalje oko tretmana a potom će uslediti fotografisanje tetovaže. Zatim sledi sam laserski tretman, po čijem završetku ćete ostati još 10 do 30 minuta da držite led, a posle toga možete poći kući. 

Uklanjanje tetovaža – razmak između tretmana:

Uobičajeni razmak između tretmana je od 45 do 60 dana. Nekad je taj razmak smanjen na 30 dana, ali mi savetujemo da tako učinite samo u krajnjoj nuždi.

Uklanjanje tetovaža – da li boli?

Dobra vest jeste da ovaj tretman niti je bolan niti je neugodan. Gušće tetovaže mogu biti neugodnije samo prilikom prvog tretmana. Pojedina mesta, kao što su rebra i zglobovi, na primer, mogu biti malo problematičnija. 

Na kraju, reći ćemo samo da uklanjanje tetovaže manje boli od tetoviranja. Ukoliko vam je vaša tetovaža dosadila, javite se i zakažite tretman njenog uklanjanja.

Uklanjanje tetovaža – cena

Cena tretmana se kreće između 40 i 100 evra, u zavisnosti od izgleda tetovaže, njene veličine, boja...

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane