Dr. Jegda Novkovic

  • 6
5.00 | 2 ocena


Dr. Jegda Novković

specijalista dermatovenerolog
O NAMA

- 1993. god. diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i stekla zvanje DOKTORA MEDICINE.
- 1998. god. specijalizirala dermatovenerologiju na VMA i Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i stekla zvanje
SPECIJALISTE DERMATOVENEROLOGIJE.
- 1994. - 1999. radila u Privatnoj Specijalističkoj ordinaciji za kožne i venerične bolesti "Experto Credite" Dr Dobrivoj Lazarević, Beograd
- 1999. - 2004. radila u Gradskom Zavodu za kožne i venerične bolesti Džordža Vašingtona, Beograd
- od 2004. god. osnivač je i vlasnik Specijalističke dermatovenerološke ordinacije "Epiderm" Dr Jegda Novković u Beogradu
- 2001. god. obučena za rad na laseru "LightSheer" (Lumenis).
- 2004. god. obučena za rad na laseru "Vasculight" (Lumenis)
- 2007. god. obučena u Italiji za klinik edukatora na laseru "Triactive-Deka"

- član Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju (EADV)
- član Evropske asocijacije za lasersku dermatologiju (ESLD)
- član Udruženja dermatovenerologa Srbije
- član Dermatovenerološke sekcije Srpskog lekarskog društva
- član Internacionalnog Udruženja za dermoskopijuUSLUGEDermatologija

Dijagnostika i lečenje kožnih bolesti dece i odraslih
Dijagnostika i lečenje polnih bolesti
Medicinski tretmani lica: čišćenje i pravilna nega lica
Uspešno lečenje akni
Hemijski piling lica: (mikrodermoabrazija)
Dijagnostički pregled mladeža
Uklanjanje mladeža
Uklanjanje bradavica i benignih izraslina sa tela
Uklanjanje polnih bradavica
Stručno uklanjanje krpeljaDermatološke intervencije

Tečnim azotom - kriohirurgija
EKT intervencije
Kireta instrumentima
LASERI

Trajna epilacija medicinskim diodnim laserom

Od davnina, na različitim podnebljima i u raznim kulturama, žene su uklanjale malje sa svog tela. Razvitkom tehnologije, razvio se i savremen način uklanjanja malja, sada najsavremenijim laserom na svetu Light Sheer ( Lumenis ).

* Specijalistička dermatovenerološka ordinacija "Epiderm" Dr Jegda Novković nalazi se u samom centru Beograda, na Slaviji, kod Medicinskog fakulteta u ulici Svetozara Markovića br. 52, pruža Vam mogućnost najsavremenijeg i najefikasnijeg načina trajnog uklanjanja malja diodnim laserom.

* Od kada se koristi ova metoda?
Ova najnovija neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja diodnim laserom koristi se u svetu skoro petnaest godina i treba praviti razliku izmedju ovog lasera i kozmetičkih aparata, IPL... jer je medicinski diodni laser Light Sheer, daleko jači, brži i efikasniji.

* Na kom principu radi laser?
Princip rada lasera je takav da se direktnim kontaktom laserski snop usmerava na kožu, snop se absorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin), svetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake (fototermoliza). Diodni laser ima mogućnost odvođenja toplote i hlađenja tretiranog dela tela, tako da sam tretman čini bezbolnim i veoma komfornim.


* Kako se pripremiti da bi tretman bio uspešan?
Malje se ne smeju čupati iz korena, niti izbeljivati 3-4 nedelja pre tretmana.Predeo koji se tretira ne sme biti osunčan ( mesec dana pre, odnosno 15 dana posle tretmana.). Treba napomenuti da se mogu tretirati samo tamne malje ( plave i sede ne mogu).


* Koliko je tretmana potrebno da bi se dobio željeni efekat ?
Da bismo postigli efekat, trajno uklonili malje, potrebno je uraditi 3 do 5 tretmana u razmaku od 2 do 3 meseca u zavisnosti od tretirane regije na telu.


* Koji predeli na telu se mogu tretirati laserom?
I žene i muškarci mogu tretirati sva područja na telu sem predeo oko očiju.


* Šta žene najčešće epiliraju?
Žene najčešće epiliraju prepone, pazuhe i noge. Tretmani u ovim regijama preporučuju se i kao terapija u slučaju upale dlačnih folikula (folikulitis) gde učestalo dolazi do stvaranja bubuljica pa i čireva na koži. Laserska epilacija nije opasna ni u predelu pazuha, prepona i grudi jer laserski snop prodire samo par milimetara ispod površine kože, a žlezdane strukture se nalaze dublje.


* Šta muškarci najčešće epiliraju?
Muškarci najčešće epiliraju vrat, ramena, leđa i grudi.


* Da li postoje kontraindikacije?
Tretman je bezopasan i ne postoje apsolutne kontraindikacije. Nakon tretmana ne ostaju ožiljci i fleke.


Ova metoda je rešenje za sva vremena, najmanje bolna a najviše efikasna i brza.
Nakon tretmana koža postaje glatka i lepša pa se samim tim dobija i pozitivan estetski efekat koji je za svaku ženu i muškarca veoma važan.

Tretman diodnim laserom Light Sheer mora da radi dermatolog sa stručnim znanjem i klinićkim iskustvom da ne bi došlo do neželjenih efekata po ko kožu pacijenta (opekotina) jer je samo u tom slučaju tretman efikasan i potpuno bezbedan.

Budite pažljivi u odabiru osoba kojima ćete ukazati svoje poverenje i ne zaboravite da su stručnost, iskustvo i preporuka jedini siguran put za uspeŠnu i potpuno bezbednu lasersku epilaciju.Lasersko oblikovanje tela
Lasersko uklanjanje celulita


Celulit nastaje kao posledica zadržavanja vode I toksina u ćelijama kože I potkožnog tkiva. Ćelije postaju opterećene, grupišu se u grozdove zarobljene u vezivnom tkivu I formiraju čvorove.
Takvi čvorovi remete normalnu funkciju krvnih I limfnih sudova I na taj način je onemogućeno prenošenje kiseonika I hranljivih materija što ima za posledicu upalu vezivnog tkiva.

Laseroterapija pomaže ćelijama koje su izgubile ravnotežu u ćelijskoj razmeni I postale manje vredne po svojoj funkciji koju treba da obavljaju. Delovanje lasera na celulit ispoljava se kroz analgetski, antizapaljenski, antiedematozni I biostimulišući efekat. Bol, otok I crvenilo kao znaci zapaljenja celulitom zahvaćenog područja nestaju već nakon nekoliko tretmana ovim laserom.

Laser podstiče mikrocirkulaciju I limfnu drenažu, poboljšava metabolizam ćelija I pojačava sintezu kolagena tako da koža nakon tretmana postaje sveža, malada I zategnutija.

Sam tretman je bezbolan, prijatan I opuštajući.
Mogu se tretirati svi delovi tela.
U lečenju celulita rezultati se vide već posle 6 tretmana, a za potpuni uspeh,
potrebno je 12 do 15 tretmana.


FAQ - NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA

Trajno uklanjanje malja u predelu prepona I pazuha danas je trend I potreba svake savremene žene. Tretmani u ovim regijama preporučuju se kao terapija u slučaju upale dlačnih folikula (folikulitis) gde učestalo dolazi do stvaranja bubuljica pa I čireva po koži, zatim kod upala apokrilnih znojnih žlezda (hidradenitis) koji mogu biti posledica infekcije pri depilaciji voskom I pomenutim regijama pa su hirurške intervencije gotovo neizbežne. Zato je savet dermatologa da se ne čupaju malje u regiji pazuha I prepona jer se mogu pojaviti neželjeni efekti nakon toga (takođe I depilacione kreme mogu izazvati alergijske reakcije na koži).


Pacijenti se često pitaju da li je laserska epilacija u predelu prepona I pazuha opasna zbog prisustva žlezdanih struktura?

Ne, nije opasna jer laserski snop prodire samo par milimetara ispod povrsine kože, a žlezdane strukture se nalaze dublje.
Treba naglasiti da je ovo jedini neinvazivni vid terapije kod folikulitisa, hidradenitisa I uraslih dlaka.

Nakon tretmana koža postaje glatka I lepša pa se samim tim dobija I pozitivan estetski efekat koji je za svaku ženu veoma važan.
Treba napomenuti da laserske tretmane mora da radi dermatolog sa stručnim znanjem I kliničkim iskustvom da ne bi došlo do neželjenih efekata po kožu pacijenta (opekotina) jer je samo u tom slučaju tretman efikasan I potpuno bezbedan.

Budite pažljivi u odabiru osoba kojima ćete ukazati svoje poverenje I ne zaboravite da su stručnost, iskustvo I preporuka jedini siguran put za uspešnu I potpuno bezbednu lasersku epilaciju.

Potrebno je uraditi 3 - 5 tretmana u razmaku od 2, 5 meseca.
Malje se ne smeju čupati iz korena niti izbeljivati 4 - 6 nedelja pre tretmana (već se samo mogu brijati ili seckati makazama).
Tretiraju se samo tamne malje (plave ili sede ne).
Predeo koji se tretira ne sme biti osunčan (mesec dana pre, odnosno 10 - 15 dana posle tretmana).
Ova metoda je rešenje za sva vremena, najmanje bolna, a najviše efikasna I brza (tretman traje 10 - 15 minuta).

UPALA FOLIKULA DLAKE - FOLIKULITIS
Problem zbog koga se devojke I mladići često obraćaju dermatologu, a koji se uspešno rešava laserskom epilacijom

Folikulitis je zapaljensko oboljenje folikula dlake čiji je najčešći izazivač bakterija Staphylococcus aureus. Kod mladih devojaka često se javlja u predelu prepona I ekstremiteta (ruku I nogu), a kod muškaraca u predelu brade I vrata ali se može pojaviti I na bilo kom drugom delu tela. Folikulitis može biti površinski I duboki (najčešće nastaje kao posledica fizičke ili hemijske iritacije kože).
Na koži se pojavljuju crvene bubuljice I gnojanice. često pacijenti sami diraju nastale promene pa se one tako sve više šire.
Ukoliko zapaljenski proces zahvati I perifolikularno-okolno tkivo I ako se proširi u dubinu--hipoderm, nastaju furunkuli odnosno čirevi. Mogu se javiti na svim delovima tela osim na dlanovima I tabanima - jer su oni lišeni dlačnih folikula.

Lečenje podrazumeva davanje antibiotika. Nekada je neophodno davati ih duži vremenski period-posebno ako su zahvaćene velike površine kao što su noge. Ne retko se oboljenje vraća nakon antibiotske terapije.

Danas postoje mnogo savremeniji vidovi terapije kojima se mladi rado podvrgavaju, a to je lasersko uklanjanje malja. Ono ne samo da ih trajno rešava problema, već je koža nakon tretmana glatka I lepša. Samim tim dobija se I pozitivan estetski efekat koji je za svaku mladu osobu veoma važan. Treba napomenuti da laserske tretmane mora da radi dermatolog sa stručnim znanjem I kliničkim iskustvom da ne bi došlo do neželjenih efekata po kožu pacijenta (opekotina) jer je samo u tom slucaju tretman efikasan I potpuno bezbedan.

Iskustva i komentari posetilaca

06.06.2019 04:56
Danijela Stepanovic
Dr. Jegda Novkovic je bila moj izbor kada je reč o dermatološkim ordinacijama. Savetujem svima, da ako primete neke promene na koži, noktima, kosi... da se ne muče pitanjima šta bi to moglo da bude, već da odmah zakažu pregled, kao što sam ja uradila. Cene su dosta povoljne spram usuge koja vam bude pružena.
20.06.2016 12:13
Zarko Manic
Sve preporuke za osobe sa osetljivom kozom.Dijagnostika i lecenje koznih bolesti dece i odraslih.Dijagnostika i lecenje polnih bolesti.Medicinski tretmani lica ciscenje i pravilna nega lica,uspesno lecenje akni.
18.02.2015 03:34
Natasa Nesic
koliko su kod vas cene laserske epilacije pazuha?
01.03.2014 10:21
Anica
Molila bih vas za cenu laserskog oblikovanja tela?
11.01.2014 01:25
baki
pozz dr ja imam probljem so anke dali to moze da se sredi i imam dupki nis nos , moze li to laserski da se ljeci molima vas cen ,,, pisem iz makedonije
14.05.2013 02:13
Daniela
Postovano doktorko, mozete li mi reci da li postoji lek za bolest neurodermatits? Ne lek,u smislu lecenja simptoma koji se nakon upotrebe leka, jako brzo vrate,nego lek u smislu trajnog izlecenja. Unapred hvala
09.10.2012 11:42
Slobodan Stevanović
U cilju što boljeg poslovanja i misije zdravlja isred kompanije Zepter internacional u mogućnosti sam da vam ponudim paletu Naših proizvoda (Biopttron lampu)i druge proizvode iz programa medical koje takodje možete videti na našem sajtu i zakazati sastanak i dobiti najpovoljnije uslove na tel.065/2414400,unapred zahvalan Slobodan
29.07.2012 01:28
vanja
Postovana Doktorko imam devojcicu ima 10 god i ima vitiligo vrc 7 god sve smo probali i nista he pomaze trenutno i duze vreme koristi VITIX gel ali rezultati su slabi Molim ako znate neki lek da mi pomognete Hvala unapred
13.07.2012 07:05
NIKOLINA
bila sam na more,i pred zadnji dan osetila sam da mi je prednji deo butine,odnosno koze utrnut svi su me ubeđivali da me je ujelo nesto ali nije nisam isla kod lekara ali josuvek traje ta utrnutost vec tri dana MOLIM VAS ODGOVORITE MI I ZANIMA ME DA LI JE OPASNO I KOJA TERAPIJA TREBA ,HVALA U NAPRED!!!!!!!
03.04.2012 11:37
matić sanja
POTVDJENA MIMJE DIJAGNOZA:ROZACEA.KOD 1 TERAPIJE PREPISANA MI JE KREMA ELIDEL OD KOJE SAM IMALA ALERGISKE REAKCIJE PO VRATU I LICU POSLE 2 DANA KORIŠĆENJA.PROMENJENA JE TH.I DATA MI JE KREMA DIROSEAL KOJA MI NIJE DALA VIDNA POBOLJŠANJA. LICE TJ.OBRAZI I DALJE SE UCRVENE ŠTO MI JE JAKO NEPRIJATNO POGOTOVO KAD SAM NA POSLU ILI U DRUŠTVU. ČULA SAM ZA GEL METRONIDAZOL 1%, I ŽELELA BIH DA MI KAŽETE DA LI MOGU OD TIH ANIBIOTIKA I ANTIMIKOTIKA KORISTITI TAJ GEL KOD ROZACEE? UNAPRED VAM SE ZAHVALJUJEM.
18.12.2011 12:09
sandra
koja je cena depilacije pazuha prepona i celih nogu.
20.10.2011 09:50
Anika Molnar
Imam problem-zaustavlila sam rad znojnih žlezda na šakama i stopalima.Problem imam već 13 meseci.Koža je suva i puca,imam brazde...Problem je nastao prošle godine u septembru,kada sam za vreme godišnjeg odmora krečila,farbala,ribala i sl i od hemijskih sredstava i fizičke iritacije koža mi je bila suva.Da bih je povratila učinila sam katastrofalnu grešku...namazala bi ruke i noge preko noći sa pavlovićevom kremom,na ruke stavljala hemoflex rukavice,a na stopala kese,pa čarape preko toga...To me je upropastilo...Sada mi na nogama koža puca,kao da sam je isekla,pa mi se upale te napukline,ruke su hrapave,suve i izbrazdane,a na svakih pola sata moram da mažem sa nekom kremom.Prošli mesec sam napokon otišla kod dobtog doktora-dr Komarčevića iz Novog Sada.Prepisana mi je krema koju on pravi i aerius tablete,čišćenje sa bornom vodom...prvih nedelju dana mi je išlo na bolje,a kasnije je nekako stalo sa poboljšanjem.Dali postoji neka agresivnija terapija,kako bih brže osetila poboljšanje...Ja sam iz Vrbasa i materijalna situacija mi ne dozvoljava neka skupa lečenja.Molila bih Vas za savet... Unapred zahvalna, Anika Molnar (38 g)
26.09.2011 12:36
ZORICA TERZIĆ
poštovana doktorka dermatolog mi je na pregledu konstatovao ROZACEU n NOSU I ČELU.DA LI MI MOŽETE POMOĆI.?HVALA
04.09.2011 07:14
marija
koji laser koristite za uklanjanje dlaka
26.06.2011 00:22
Marija
postovana doktorka, molim vas da mi odgovorite sto pre. zivimo u zrenjaninu, nema strucnjaka za nas problem .moja devojcica ima ostrvce crnih dlacica ispod brade .ima 9 godina od rodjenja joj to ne bledi i sve je jace boje i gustine. kako je vec iylozena ismejavanju i znatizelji dece dogovorile smo se da nesto ucinimo po tom pitanju. Interesuje me koja bi intervencija dosla u obzir za dete i koja suma novca je potrebna da se izdvoji?S postovanjem unapred hvala.
03.05.2011 20:51
mila
imam problržema sa licem. jel mozete da mi pomognete?
15.11.2009 02:08
Neso Boskovic
....ej, cao Jegdo, iznenadices se otkud ja, ako me se secas, nismo se videli ni culi, evo 9 godina, ja sam otisao iz Srbije za Svajcarsku, a nastavio da zivim i radim u Italiji, nadam se da si dobro i tvoja porodica, a slucajno sam danas nasao malo vremena i gledao neke sajtove iz medicine i ti si mi pala na pamet, ali nisam znao tvoje sadasnje prezime, i onda sam isao na varijantu imena, i dobijem ovaj tvoj sajt..., prelepo,komplimenti...kako si, sta se radi, kako porodica, imas li decu, kako je tamo, jer evo ja do danas nisam dolazio u Srbiju, jednostavno razocarao sam se i tad sam odlucio da napustim 2001, podigao sidro i otisao....ako zelis i kada si u mogucnosti slobodno mi se javi , na gore navedeni mail, ili na skyp neshoni13, ako imas instaliran,prihvaticu te pa da se malo vidimo i ispricamo....puno pozzz.od srca tebi i tvojoj porodici,Neso, Cacak...sada iz Verone Ita.
05.08.2009 14:42
ceca
da li se kod vas mozete raditi spaljivanje kondiloma hvala
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
ZDRAVSTVO Dermatoloske ordinacije
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Dr. Jegda Novkovic
  • Dr. Jegda Novkovic,
  • dermatoloska ordinacija,
  • epilacija,
  • lasersko oblikovanje tela