Dodaj firmu

Mirjan laserski centar

Mirjan laserski centar nalazi se na Novom Beogradu. Uz nadzor kvalifikovanog stručnog osoblja, možete isprobati tretmane za oblikovanje tela kao i podmlađivanje lica.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 22z
Novi Beograd, Beograd

Uklanjanje oziljaka Gracia Medika

Specijalistički dermatološki pregledi i lečenje promena na koži u cilju lepšeg i zdravjeg izgleda kože na poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Uklanjanje ožiljaka Medic Hill

Medic Hill je privatna ordinacija čiji je stručni tim specijalizovan za pružanje usluga iz domena estetske i plastične hirurgije. Hirurgija Medic Hill Banovo brdo pruža sledeće usluge: hirurgija lica (face lifting, korekcija ušiju, nosa, usa...
Pročitaj više

Požeška 80, lok.18
Čukarica, Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i ...
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Uklanjanje ožiljaka Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se...
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Diva Laser Centar

Diva Laser Centar je jedan od prvih sertifikovanih antiaging centara na našim prostorima koji već 27 godina brine o zdravlju Vaše kože. U prijatnom ambijentu na Vračaru dostupne su savremene laserske procedure za tretiranje različitih estets...
Pročitaj više

Prote Mateje 9
Vračar, Beograd

Dermatovenerološka ordinacija Dr. Lazović

Dermatovenerološka ordinacija Dr. Lazović se nalazi na adresi Gavrila Principa 26/4 sprat.
Pročitaj više

Gavrila Principa 26/4 sprat
Savski venac, Beograd

Kako se radi uklanjanje oziljaka? Neko ima ožiljke na srcu, a neko, nažalost, na licu ili drugim delovima tela. Naravno da su oni u oba slučaja nepoželjni. 

Kada se ožiljci uklanjaju, to je proces prilikom koga se ožiljak u potpunosti otklanja ili se njegova vidljivost svodi na najmanju moguću meru. Ožiljci mogu nastati iz različitih razloga, na primer: ožiljci posle povreda, zatim ožiljci od akni, postoperativni ožiljci. Proces zarastanja kože nastaje zamenom oštećenog tkiva novim vezivnim tkivom. Kada koža normalno zaraste, nastaje fin linearan ožiljak koga je teško primetiti od strane drugih ljudi. 

Uklanjanje abnormalnih ožiljaka

Pre nego što se pristupi tretmanu ovakvih ožiljaka, potrebno je utvrditi kakav ožiljak je u pitanju, lokalizovati ga, odrediti njegovu orijentaciju, dužinu, širinu, pigmentaciju, starost ožiljka kao i još neke faktore. Samo lečenje može biti hirurško, nehirurško i kombinovano.

Nehirurško skidanje ožiljaka

Spomenimo nekoliko tehnika, koja će vama biti preporučena, zavisi od vašeg lekara.

Specijalan gel se nežno umasira u kožu nekoliko puta dnevno dok se u celosti ne apsorbuje. Ovaj gel ispoljava antiupalno i omekšavajuće dejstvo na tkivo ožiljka.

Drugi način je upotreba retinoične kiseline koja inhibira stvaranje kolagena i ako se lokalno primenjuje dva puta dnevno u trajanju od jedne godine, rezultati koji se postižu su vrlo dobri.

Postoje još neki neoperativni tretmani, kao što je ubrizgavanje kortikosteroida u ožiljno tkivo, terapija zračenjem, elektroforeza, hidroterapija, ali se ove metode danas nešto ređe primenjuju. 

Uklanjanje ožiljaka laserom

Tretman specijalnim laserom za uklanjanje ožiljaka je sigurna, minimalno invazivna procedura koja korišćenjem tehnike frakcionisanja laserskog zraka pravi mikroskopske ranice duboko u koži, što omogućava da se površinski sloj obnovi za 24 časa, a tretirane zone u dubljim slojevima kože dovode do proizvodnje potpuno novih kolagenih vlakana. Rezultati su fenomenalni u skidanju ožiljaka uz paralelno zatezanje tretirane kože. 

Tretman traje od 30 do 60 minuta i potpuno je bezbolan. Sasvim je normalno da će se na mestu delovanja lasera kasnije javiti crvenilo kože, koje je blago i prolazi od 6 do 12 sati, a najkasnije do 24 časa. 

U zavisnosti od vrste i dubine ožiljaka, preporučuju se od 2 do 4 tretmana sa pauzama od 4 do 6 nedelja. Prva poboljšanja videćete za jedan dan, a sve bolje rezultate ovog tretmana imaćete u naredne četiri nedelje. 

Uklanjanje ožiljaka – cena

Cene se kreću u rasponu od 300 do 1500 evra za uklanjanje ožiljaka mikrohirurškom tehnikom;

Ožiljci od akni, od 100 do 250 evra;

Laserski piling ožiljaka, od 80 do 170 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate salone ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane