Izaberite neku od ordinacija koje rade UKLANjANjE KAPILARA

Dermatološki Laser Centar Diva

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i kvaliteta.
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma

Beoderma - dermatovenerologija

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Diva Laser Centar

Prote Mateje 9
Vračar, Beograd

Diva Laser Centar je jedan od prvih sertifikovanih antiaging centara na našim prostorima koji već 27 godina brine o zdravlju Vaše kože. U prijatnom ambijentu na Vračaru dostupne su savremene laserske procedure za tretiranje različitih estetskih i dermatoloških problema.
Pročitaj više

Dermatim - dermatoloska ordinacija

Kralja Petra 71a
Stari grad, Beograd

Dermatološka ordinacija Dermatim je prvi privatni centar za kožne i polne bolesti i kozmetologiju u Beogradu i Srbiji. U našoj dermatološkoj ordinaciji možete obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože.
Pročitaj više

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na uslugu UKLANjANjE KAPILARA

Dopler krvnih sudova po izboru - vrata, nogu ili ruku
4000 2450
Dopler krvnih sudova po izboru - vrata, nogu ili ruku AKCIJA ističe za 9d 10h 32m 32s Pročitaj više
Mezoterapija lica u dermatološkoj ordinaciji Diva!
70 Eur 35 Eur
Mezoterapija lica u dermatološkoj ordinaciji Diva! AKCIJA ističe za 8d 18h 19m 11s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (+3)

Prosireni kapilari su više estetski problem, i kod žena i kod muškaraca i retko je znak nekog ozbiljnijeg oboljenja. To su sitni krvni sudovi koji formiraju vidan crtež na koži, a koji niko od nas ne želi da poseduje. Ovaj problem javiće se u većini slučajeva, kod žena – na nogama, a kod muškaraca – na licu.

Prošireni kapilari – uzroci

Kod pripadnica lepšeg pola, veliki uticaj ima hormonski status. Visoki nivoi estrogena i progesterona u trudnoći, kao i korišćenje kontraceptivnih pilula te druge vrste hormonske terapije povećavaju protok krvi u koži i kod osoba koje su genetski predisponirane za to, može doći do trajnog proširenja kapilara.

Oboljenje poput Rosacee dovodi do pucanja kapilara na licu ili dekolteu. Različite vrste virusnog hepatitisa mogu dovesti do pojave paukolikih kapilara na vratu, dekolteu i licu. Kapilare na nogama možete dobiti ukoliko se bavite poslom koji podrazumeva dugotrajno stajanje, ili ukoliko je vaša fizička aktivnost preterana. Do pojave ove tegobe može dovesti i agresivna masaža tela, pušenje, konzumiranje alkohola, ali i intenzivno izlaganje kože suncu. Naravno, genetika ovde ima veliku ulogu, i ukoliko nasledni faktor postoji, značajne su šanse da ovo oboljenje dobijete ako ste izloženi faktorima rizika.

Prošireni kapilari na licu

Oni se najčešće javljaju oko nosa ili na obrazima. Češće se javljaju kod osoba koje su svetlije puti, ili ukoliko su dugo bile izložene sunčevim zracima. UVA zraci su „glavni krivci“ kod pojave kapilara na licu osetljivih osoba. Međutim, zabrinjavajuće u ovoj priči jeste što prošireni kapilari na licu mogu biti manifestacija nekih drugih oboljenja.

Kapilari na nogama

Ovakvi kapilari su često znak slabosti vena, popuštanja venskih zalistaka kao i povišenog pritiska u venskim krvnim sudovima. Kao što smo naveli u tekstu iznad, češće se javljaju kod žena, a najugroženije su osobe između 18. i 35. godine, kao i između 50. i 60. godine života. Najčešće se dešava da trudnoća bude „okidač“ koji kod žena vodi slabljenju zidova vena te do pojave proširenih kapilara u vidu plavo-crvenog crteža na nogama. Povećanje fizičkih aktivnosti i smanjenje telesne težine su nešto što možete učiniti za sebe, jer ćete time poboljšati vensku cirkulaciju u nogama.

Uklanjanje kapilara

Već smo napomenuli da je ovo uglavnom estetski problem, a ne zdravstveni, međutim, i estetika je veoma važna u našim životima, zar ne? Stoga, vaše neželjene proširene kapilare možete ukloniti na nekoliko načina. 

Prošireni kapilari se mogu ukloniti laserom. Laser deluje tako što proizvodi snop određene talasne dužine koji zalepi zidove krvnog suda, čime je deo kapilara uspešno zatvoren, dok ostali kapilari postaju manje vidljivi. Tretman se može ponoviti kroz dva meseca.

IPL, odnosno Intensed Pulse Light, koristi se kada imamo crvenilo na licu, koje je sačinjeno od mnoštva sitnih kapilara. Da biste uspešno završili lečenje, potrebno je da uradite tri tretmana u razmaku od mesec dana.

Uklanjanje kapilara radiotalasima

Ovo je tehnika uklanjanja kapilara uz pomoć visokofrekventne struje, odnosno – radiotalasa. Duž kapilara se penetrira veoma finom medicinskom iglom koja je tanja od vlasi kose, uz impuls radiotalasa zidovi kapilara budu slepljeni nastalom toplotom. Time su oni trenutno i trajno uklonjeni sa vaših nogu ili lica. 

Uklanjanje kapilara – cena

Cene se kreću u rasponu od 8500 dinara  do 33 000 dinara za kapilare koji zahvataju veću regiju, za tretman duži od 30 minuta.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.