Dodaj firmu

MSV Medica internistička ordinacija bradavice

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Bradavice Soin Face and Beauty

Salon lepota sa aparaturnim tretmanima lica i tela na Voždovcu. Holivudski tretman lica, masaže lica i tela, laserska epilacija.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 12a
Voždovac, Beograd

Bradavice Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Bradavice Gracia Medika

Specijalistički dermatološki pregledi i lečenje promena na koži u cilju lepšeg i zdravjeg izgleda kože na poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i kvaliteta.
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Bradavice Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Diva Laser Centar

Diva Laser Centar je jedan od prvih sertifikovanih antiaging centara na našim prostorima koji već 27 godina brine o zdravlju Vaše kože. U prijatnom ambijentu na Vračaru dostupne su savremene laserske procedure za tretiranje različitih estetskih i dermatoloških problema.
Pročitaj više

Prote Mateje 9
Vračar, Beograd

Centar za kozmetologiju Dr Ristin

Najnovija dostignuća iz Švajcarkse na polju estetike, dermatologije i hirurgije. Neinvazivne metode u podmlađivanju i rešavanju problema na koži tipa bora, ožiljaka, maljavosti, fleka, akni
Pročitaj više

Goce Delčeva 9/17
Novi Beograd, Beograd

Dermatovenerološka ordinacija Dr. Lazović

Dermatovenerološka ordinacija Dr. Lazović se nalazi na adresi Gavrila Principa 26/4 sprat.
Pročitaj više

Gavrila Principa 26/4 sprat
Savski venac, Beograd

Dr. Jegda Novković

Dr. Jegda Novkovića se nalazi na adresi Svetozara Markovića 52, Beograd.
Pročitaj više

Svetozara Markovića 52
Vračar, Beograd

Specijalistička ordinacija za kožne i polne bolesti Dr Bojić

Specijalistička ordinacija za kožne i polne bolesti Dr Bojić se nalazi na adresi Račkoga 7, Beograd.
Pročitaj više

Račkoga 7
Palilula, Beograd

Mnogi od nas imaju neke bradavice na svom telu, a ako i nemamo, sigurno znamo nekoga ko ima. Ono što želimo reći, jeste da su bradavice, nažalost, relativno česta pojava. To su ružne izrasline na koži, koje su grublje od okolne kože na dodir sa neravnom površinom i najčešće su u boji okolne kože. 

Bradavice izaziva HPV, odnosno humani papiloma virus. Možemo videti i tamnije bradavice, one koje su u nivou kože ili čak glatke. Ovo sve zavisi od njihog tipa i od toga na kom se mestu nalaze na telu pacijenta. 

Bradavice na rukama

Bradavice ćemo najčešće naći na prstima šaka, na nadlanicama i veoma često uz nokat. One su vrlo česte ukoliko imamo ružnu naviku da grickamo nokte ili na neki drugi način mikropovređujemo kožu na šakama. Bradavice se nalaze iznad kože i često imaju tamne i crne tačke na svojoj površini. Te tačke su zapravo, završeci krvnih sudova.

Bradavice na nogama

Na stopalima, bradavice su u nivou kože zbog postojanja pritiska prilikom hodanja. Ne javljaju se uvek pojedinačno, već često i u grupama. Zaravnjene bradavice su manje od običnih i glatke su na dodir. One se često javljaju u većem broju i u isto vreme. Kod žena se bradavice na nogama javljaju češće nego kod muškaraca. 

Kako se prenose bradavice?

Bradavice možete „zaraditi“ i direktnim i indirektnim kontaktom, a naročito ako imate oslabljen imuni sistem. Vreme inkubacije je i po nekoliko meseci. U zavisnosi od toga gde se pojavljuju na telu, kao i od tipa humanog papiloma virusa (HPV), razlikuju se i tipovi virusnih bradavica. 

Vrste bradavica

Spomenimo obične bradavice, koje se najčešće pojavljuju na vrhu prstiju, kolenima i stopalima, mada se mogu lokalizovati bilo gde. Površina im je gruba, kružnog su oblika i čvrste. 

Oči, usta i vrat, kao i svaki deo lica, mesta su gde se mogu pojaviti končaste bradavice. To su duguljasti, hrapavi končići koji rastu iz jedne osnove.

Na celom licu, možete dobiti zaravnjene bradavice. 

Mozaične bradavice naći ćemo na stopalima. One mogu biti jako bolne i ometati nam normalno kretanje. Pacijenti misle da su mozaične bradavice u stvari – „kurje oko“, i ne obrate se lekaru na vreme. Teško se leče i terapiju je potrebno početi pravovremeno.

Bradavice se mogu javiti oko nokatnih ploča i ispod njih, pa mogu izdići ploču nokta. Takođe, mogu oštetiti zdrav rast noktiju.

Na kraju, spomenimo i polne bradavice, takozvane kondilome. Ove bradavice se javljaju oko pubične regije kao i na genitalijama. Veoma su zarazne, lako se prenose polnim odnosom.

Pregled bradavica – cene

Za pregled kod dermatologa, cene se kreću od 2000 do 3500 dinara;

Digitalna dermoskopija, od 4000 do 4800 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane