Dodaj firmu

Biopsija kože Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Biopsija kože Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Specijalistička ordinacija za kožne i polne bolesti Dr Bojić

Specijalistička ordinacija za kožne i polne bolesti Dr Bojić se nalazi na adresi Račkoga 7, Beograd.
Pročitaj više

Račkoga 7
Palilula, Beograd

Kod nekih kožnih oboljenja, biće potrebno, po savetu vašeg dermatologa, da se uradi biopsija kože. Biopsija kože je zapravo, uzimanje uzorka obolele kože pacijenta radi postavljanja precizne dijagnoze, koja je neophodna za donošenje odluke o odgovarajućoj terapiji.

Biopsija kože – kako se radi?

Ovu proceduru obaviće dermatolog u lokalnoj anesteziji (kao kod popravke zuba). Nakon injekcije anestetikom, koža se uzima u veoma malom segmentu obolelog dela. Procedura se izvodi posebnim skalpelom ili posebnim kružnim instrumentom. Ovaj uzorak kože se dalje šalje dermatopatologu kako bi bila urađena patohistološka analiza. 

Biopsija kože – koliko traje?

Veoma kratko, oko desetak minuta, kao što smo naveli, bez bola, jer će vam biti data lokalna anestezija. Ukoliko se rana nastala uzimanjem uzorka kože mora zašivati koncem, oni će biti uklonjeni posle sedam do deset dana. Ožiljak koji će biti vidljiv, ali ipak veoma mali u vidu linije, dalje će se tretirati određenim mastima i gelovima koji će doprineti da se on što manje primećuje. 

Biopsija kože – rezultati

Pošto je izvedena ova procedura, na vaše rezultate ćete pričekati od tri do sedam dana. Na osnovu ove patohistološke analize, vaš dermatolog će odlučiti o daljim koracima u vašem lečenju, uz izvršen klinički pregled. 

Biopsija kože – iskustva

Kada je promena na vašoj koži malih razmera, ili se zasigurno može predvideti da će uklanjanje promene u celini biti i terapijska procedura, u tom slučaju se vrši exciziona biopsija. 

Druga vrste biopsije kože jeste inciziona biopsija, koja podrazumeva uklanjanje reprezentativnog dela lezije za patohistološku analizu.

Biopsija kože – cena

Za ovu intervenciju potrebno je izdvojiti u proseku od 5500 do 10000 dinara, cena bez patohistološkog nalaza, do 18000 za biopsiju kože i potkože. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane