Dodaj firmu

Pege Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i kvaliteta.
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Pege Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Pege i fleke nastaju zbog pojačane koncentracije pigmenta melanina na pojedinim mestima na koži. Ove promene pojavljuju se na obrazima, čelu, nosu, ali i na rukama, dekolteu i na leđima. Uglavnom se javljaju kod osoba koje su svetlije puti.

Staračke pege

Ovo su mala područja sa promenom boje, odnosno hiperpigmentacijom, na licu, šakama, dekolteu i drugim delovima tela koji su često izloženi suncu. Najčešće se javljaju kod ljudi koji su stariji od četrdeset godina, ali ponekad se mogu javiti i ranije. Staračke pege su mali, ravni, potamneli delovi kože od svetlo braon do crne boje. 

Ovde je veoma bitan psihološki momenat, jer se osobe koje su dobile staračke pege osećaju nesigurno, naročito sa obzirom da su to promene koje su povezane sa starenjem.

Dobra vest u ovoj priči jeste da su staračke pege bezopasne. Ipak, pojedini oblici pigmentacionih fleka mogu biti opasni po život, kao što je slučaj sa melanonom. Zbog toga je potrebno da redovno kontrolišete kod vašeg dermatologa, vašu kožu i staračke pege ukoliko ih imate. Naravno, ove pege je moguće i ukloniti, zato nastavite sa čitanjem teksta.

Staračke pege – kako nastaju?

Ove pege izaziva pojačana aktivnost melanocita, odnosno ćelija koje proizvode melanin. Glavni faktor koji određuje boju kože nije broj, već aktivnost melanocita.

Pege od sunca

Pege od sunca su privremena oštećenja kože koja su ujedno i najblaža. Kod osoba koje su dobile ovakve pege, nije došlo do dobijanja boje prilikom izlaganja suncu, već do nastanka ovih promena na licu, leđima, rukama, dekolteu... Pege od sunca će se zadržati tokom celog leta, a nestaće sa dolaskom jeseni i kako budete smanjeno izloženi suncu.

Uklanjanje staračkih pega

Dermatolozi koriste dva načina da se reši ovaj problem, a to su uklanjanje diskoloracije kože uzrokovane hiperpigmentacijom i regulisanje znakova.

Metoda hemijskog pilinga, podrazumeva upotrebu kiselinskog rastvora, koji se nanosi na zahvaćena područja kako bi se uklonili površinski slojevi kože. Ovaj postupak uzrokuje bubrenje i ljuštenje kože. To je dobro, jer nakon što se koža oljušti, pojavljuje se nova koža, bez fleka.

Laserska terapija omogućiće sličan tretman metodi hemijskog pilinga, ali precizniji. Dermatolog “pali“ zahvaćena područja kože svetlom velike energije. U zavisnosti od stanja vaše kože, svetlo će uticati na površinski sloj kože ili će prodirati u dublje slojeve.

Uklanjanje pega cena

Potrebno je izdvojiti od 50 do 100 evra, za 3 do 6 tretmana, za uklanjenje pega laserom.

Hemijski piling, u zavisnosti od broja fleka, biće vam potrebno od 4000 do 10 000 dinara;

Za specijalistički pregled kod dermatologa, cena se kreće u rasponu od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane