Dodaj firmu

Proizvodnja i prodaja namestaja od pločastog materijala ID Concept

Proizvodnja nameštaja ID Concept nudi veliki izbor nameštaja koji vam omogućava da kreirate unikatan životni ili radni prostor. Nameštaj jedinstvenog stila izrađuje se od najkvalitetnijih materijala koji su dostupni u različitim bojama i dezenima.
Pročitaj više

Sajdžijska 4
Novi Beograd, Beograd

Radojević proizvodnja nameštaja

Proizvodnja nameštaja po meri Radojević za sve stambene i poslovne objekte u Beogradu. Proizvodnja stolova, plakara, kuhinja, kreveta i drugog nameštaja od pločastih materijala
Pročitaj više

Nikole Grulovića 50a
Zvezdara, Beograd

Dečije sobe Jelena STR Tehnika

Jelena STR Tehnika salon nameštaja nalazi se u Mladenovcu. Veliki izbor nameštaja, ugaonih garnitura, stolova, fotelja, kreveta kao i kuhinja i ormana po meri
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 10a (stari Tržni centar, suteren)
Mladenovac, Beograd

Dečije sobe Čale salon nameštaja

Salon nameštaja Čale nalazi se u Obrenovcu. Veliki izbor kvalitetnog nameštaja i kompletnog namešataja za dnevne, spavaće i radne sobe
Pročitaj više

Braće Joksića 246b, Zvečka
Obrenovac, Beograd

Tersus Project

Tersus Project je savremena inovativna kompanija za proizvodnju nameštaja i uređenje enterijera na teritoriji Beograda ali i cele zemlje.
Pročitaj više

Ismeta Mujezimovića
Novi Beograd, Beograd

Ralkom kuhinje i nameštaj po meri

Nameštaj proizvodimo na najnovijoj generaciji mašina i uz pomoć robotskog farbanja medijapana, što nam omogućava da dobijemo proizvod visokog kvaliteta
Pročitaj više

Jagnjilo 503v
Mladenovac, Beograd

Salon nameštaja Blagojev Naslednik

U Beogradu i Mladenovcu na dve lokacije mozete posetiti nase salone nameštaja , koji smo sami ručno izradili. Pored izlozenih eksponata, možete poručiti namestaj baš onakav kakav ste oduvek želeli, a naši stolari će se potruditi da zadovolje sve Vaše zahteve.
Pročitaj više

Bulevar Mihajla Pupina 10z, lokal 65, YUBC
Novi Beograd, Beograd

Salon nameštaja Djeram

Nameštaj od punog drveta - izrada po meri i nacrtu kupca - stolovi, stolice, komode, vitrine, biblioteke, pisaći stolovi
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 147 i 321
Zvezdara, Beograd

Endem stolarska radionica

Stolar po vašoj meri, za sav vaš nameštaj po meri - Endem Borča!
Pročitaj više


Borča, Beograd

Ovo je verovatno najbezbrižnije mesto na celom svetu. Dečije sobe trebalo bi da budu mesta iz bajki, na kojima se snivaju najslađi snovi, pričaju najlepše priče, gde se meda grli cele noći a jutra su radosna uz poljupce mame i tate, i odakle smeh odjekuje kroz ceo porodični dom.

Da, to su dečije sobe, a kako ih urediti, da se u njima vaš mališan oseća sigurno, zaštićeno, voljeno i bezbrižno, pročitajte u nastavku našeg teksta.

Kako opremiti dečiju sobu?

Uz savete stručnjaka ali i prateći vaše lične želje, soba vašeg deteta može delovati drugačije. Sa lepo opremljenom dečijom sobom, vi dobijate radosno dete, kome će svaki dan biti sa osmehom, gde će rado dovoditi svoje prijatelje i igrati se sa njima.

Ukoliko imate veću visinu prostorije, opredelite se za krevete na sprat, ispod koga ćete moći da postavite policu za knjige ali i radni sto. 

Krevet za vaše dete je veoma bitan, odnosno najvažniji element nameštaja u sobi. Potrebno je da bude anatomski, odnosno da se prilagođava obliku tela vašeg mališana, na pravi način. Ni previše mekan, ni previše tvrd, trebalo bi da bude ulegnut na mestima na kome trpi najveće opterećenje, kao što su kukovi i ramena vašeg deteta, naravno dok dete na njemu spava. Kada dete ustane sa kreveta, dušek treba da bude sasvim ravan. 

Investicija u dobar krevet za dete nikada nije previsoka, jer vi time ulažete u zdravlje svog mališana. Kičma je stub zdravlja, a loši dušeci i te kako opterećuju kičmu, što vremenom može dovesti do raznih deformiteta, posebno kada se uzme u obzir da vaše dete raste i razvija se.

Kada govorimo o posteljini, vaše dete će sigurno želeti da ona bude šarena i vesela. Opredelite se za ukrasnu posteljinu, živih boja i iste takve jastučiće. 

Dečije sobe – iskustva

Zanimljiva je činjenica da deca uzrasta do 12 ili 13 godina vole stvari sa napadnim bojama i netipičnog izgleda. Evo i primera: ako pokažete detetu jedan običan pisaći sto od furniranog panela i sto u jarkim bojama koji je neobičnog dizajna, šta mislite za koji će se vaše dete odlučiti? Za drugi, naravno!

Dečije sobe bi trebalo da budu životne i vesele, sa različitim sadržajima, jer se u takvim ambijentima naši najmlađi najbolje osećaju. Psiholozi tvrde da vesele boje pozitivno utiču na dečiju kreativnost, druženje i stvaranje pozitivne energije.

Ako soba vašeg mališana nije dovoljno osvetljena prirodnom svetlošću, najbolje je da je okrečite u žuto, ili da birate nameštaj u svetlijim bojama. Razni detalji u sobi mogu biti u zelenkastim tonovima, što će prostor učiniti osvežavajućim i dinamičnijim. 

Što se tiče učenja vašeg deteta, potrebno je reći da je dobra stolica „čuvar kičme“. Stolica treba da bude udobna, ali pre svega dovoljno visoka kako bi dete sedelo u što prirodnijem položaju. Preporučuju se modeli sa pomičnim naslonom i podesivom visinom. Savet lekara jeste da do kraja srednje škole dete promeni tri stolice.

Orman je obavezan stanovnik dečije sobe, pa bi takođe trebalo da bude interesatnog dizajna, ali i funkcionalan i praktičan, da bi se uredno odložile sve dečije stvari i igračke. 

Ako imate školsko dete, radni sto sa pratećim fiokama, idealan je za organizaciju knjiga i školskog pribora. Uvek je dobro da dete ima svoj radni prostor, jer će samo sedanje za radni sto stvarati naviku za učenjem i izvršavanjem obaveza.

Nadamo se da smo ovim tekstom otklonili bar deo nedoumica kada je u pitanju opremanje sobe za vašeg najmlađeg člana, te da će se on osećati bezbrižno, veselo i kreativno, dok se igra ili izvršava školske zadatke.

Dečije sobe – cena:

Za dečije krevete, potrebno je izdvojiti od 12.709 din.  do 19.239 dinara;

Za dečiji radni sto, od 3990 din. do 34999 dinara;

Za dečije ormariće, cene se kreću od 5361 din. do 73699 dinara, za trokrilni ormar sa četiri fioke, ekskluzivnog dizajna.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone nameštaja ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane