Dodaj firmu

Neko kaže orman, dok će neko reći ormar, u svakom slučaju, ormari su komad nameštaja koji nam je neophodan u životnom prostoru. Razlog je jednostavan – ormari najčešće služe za odlaganje garderobe i obuće. 

Pripadnice lepšeg pola, kao što svi znamo, „nikada nemaju šta da obuku“, ali su im zato ormari uvek mali, i u njima uvek vlada haos. U nastavku teksta možete pronaći savete i kako pravilno urediti ormar, pored sugestija kako ga pravilno odabrati.

Kako odabrati ormar?

Možda se čini kao lak zadatak, ali uopšte nije. Imajte na umu, da svaki komad nameštaja, pa makar to bio najobičniji cipelarnik, mnogo govori o vama, i to možda baš nekome do koga vam je stalo, a po prvi put vam dolazi u dom.

Najpre, isplanirajte šta sve želite da odlažete u ormar, ali i dodajte višak prostora, ukoliko vam kasnije zatreba. A hoće, sigurno. Svakako, veličina prostorije u koju će biti stavljen ormar, takođe je važna. Da li je to spavaća soba, ili će ormar svoje mesto naći u dnevnoj sobi ili predsoblju, stvar je vašeg izbora i potreba. 

Ormar mora da bude najpre funkcionalan, prostran. Birajte one modele koji imaju i fioke, jer razne sitnice prosto vape za urednim odlaganjem. Kupci često vole klizna vrata ormara, jer se time dodatno štedi na prostoru, a i dobija se na estetskom utisku. 

Sa druge strane, univer, medijapan ili puno drvo, uvek ćete pronaći kao opcije pri odabiru materijala od kojih je sačinjen ormar. Medijapan je obično dobar izbor, jer pored toga što je vrlo kvalitetan, on je zahvalan zbog završne obrade – možete pronaći ormare od medijapana u raznim nijansama, koje će se sasvim sigurno uklopiti u vaš prostor.

Iverica, kao materijal, je nešto ekonomski povoljnija varijanta, estetski dopadljiva, jer su ivice univera uvek kantovane, pa će delovi od kojih je sačinjen vaš ormar izgledati da su napravljeni iz jednog komada i da nije rađena nikakva dorada. 

Puno drvo je možda najbolji i najskuplji izbor, jer drvo oplemenjuje svaki prostor u kome se nalazi, najkvalitetnije je i najdugotrajnije.

Ormari - iskustva

Verovatno, ma koliko veliki ormar da imate, on je uvek pretrpan kada otvorite vrata. Iz tog razloga, pri kupovini ormara, birajte takve modele koji imaju više polica i fioka, verujte nam, svaku ćete iskoristiti.

Kada je ormar dovoljno prostran i u njemu stvari lepo organizovane, kada se spremate na posao, lakše ćete pronaći odgovarajuću odeću. Odeću možete složiti u različite delove ormara prema njenoj vrsti, zatim možete određene police i fioke iskoristiti da složite svoju odeću prema njenoj boji, na primer: na jednom mestu sve crne haljine, a na drugom sve majice bele boje i slično.

Da biste dobili još više prostora u ormaru, odstranite odeću koja nije sezonska, ili koju više i ne koristite. Možete je prebaciti u plakar, na primer, koji se nešto ređe koristi. 

Kada govorimo o samom izgledu ormara, ako želite atraktivne i moderne varijante, možete se odlučiti za ormare koji imaju peskirano neprovidno staklo koje je u boji slonove kosti, sa poprečnim lajsnama, što se veoma lepo uklapa sa tamnijim plafonima ali i neobičnom rasvetom u boji. 

Ako imate raznobojne tapete, budite hrabri i eksperimentišite sa crno-belim ormarima, ali za šta god da se odlučite, uz pomoć svoje mašte dobićete jedinstven prostor kojim će dominirati vaš novi ormar. 

Ormari – cena:

Cene se kreću u rasponu od 6890 din. sve do 68649 dinara za pojedine modele šestokrilnih ormara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone nameštaja ispod teksta.

Idi na vrh strane