Dodaj firmu

Kreveti često označavaju kraj i početak dana – to je deo nameštaja kome se uvek obradujemo, kada se završava naporni radni dan. Iz tog razloga, kupovini novog kreveta potrebno je posvetiti naročitu pažnju, da bi relaksiranje, odmor i opuštanje na njemu bili maksimalni a san zdrav i kvalitetan.

Kreveti za spavanje

Pored ostalih karakteristika, krevet bi trebalo da bude i dugovečan. Često u ponudi salona nameštaja možete pronaći krevete koji se izrađuju u svim dimenzijama i bojama po vašem zahtevu. 

Krevet mora da se uklopi u ukupni kućni ambijent, i na neki način da „gospodari“ tim prostorom. Tajna dobrog i udobnog kreveta podrazumeva nekoliko uslova koji moraju biti zadovoljeni: zdravlje, udobnost i stil. 

Kreveti od punog drveta

Slobodno možemo reći da su kreveti od punog drveta jedna od najboljih vrsta ležaja u ponudi. Obično se koristi parena bukva, dok se u procesu izrade svih oblika nameštaja, prirodnost drveta posebno čuva završnom obradom. Za ovu obradu se koriste najkvalitetniji prirodni premazi za toniranje i zaštitu.

Kreveti od paleta

Kreveti od paleta slobodno mogu poneti titulu najekonomičnijih kreveta. Zbog čvrstoće i postojanosti, palete često služe kao osnova za krevet. Kada se na to doda dobar madrac, udobno spavanje i miran san su osigurani.

Bračni kreveti

Ovo je zasigurno najpopularnija vrsta kreveta. A među njima, svakako francuski ležaj. Prostrani kreveti, velikih dimenzija, u spavaćim sobama, suvereno dominiraju, podsećajući koliko su zdrav san i odmor bitni, i to još u dvoje. 

Bračni kreveti su veoma popularni kada se izrađuju od punog drveta i to u dimenzijama koje vama odgovaraju. Ovi ležajevi su dužine od oko dva metra, a širine oko 180 centimetara. Naravno, potrebno je da svaki partner ima dovoljno prostora. Uvek je moguće poručiti bračni krevet koji je vanserijskih dimenzija.

Kada govorimo o visini bračnih kreveta, potrebno je da bude omogućeno lako ustajanje i leganje, pa je idealno da on bude visok između 45 i 60 cm. 

Krevet samac

Nasuprot bračnim krevetima, stoji krevet samac. Međutim, ovo je veoma praktičan deo nameštaja, koji ne zauzima puno prostora, a ipak pruža sav potreban komfor osobi koja u njemu spava. Kada govorimo o kvalitetnom krevetu, stabilnost i čvrstina su veoma važni parametri, jer je telu potrebno da zauzme prirodan položaj.

Kreveti po meri

Veličina kreveta se određuje prema visini osobe koja će spavati u njemu, a zlatno pravilo kaže da se na visinu osobe doda još 20 ili 30 centimetara. Kreveti se mogu proizvoditi u svim dimenzijama. 

Pored toga što je važno da krevet bude prostran, bitno je da dušek bude tvrd, ali i savitljiv tako da se prilagodi zakrivljenosti kičmenog stuba. Krevet mora da odgovara telesnoj težini, građi, ali i navikama spavanja.

Kreveti – cena:

Cene se kreću od 15999 dinara sve do 59999 dinara za pojedine modele francuskih ležajeva, sa memorijskom penom i sandukom za posteljinu.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone nameštaja ispod teksta.

Idi na vrh strane