Dodaj firmu

Francuski ležaj Jelena STR Tehnika

Jelena STR Tehnika salon nameštaja nalazi se u Mladenovcu. Veliki izbor nameštaja, ugaonih garnitura, stolova, fotelja, kreveta kao i kuhinja i ormana po meri
Pročitaj više

Kralja Petra I 296, lok 10a (stari Tržni centar, suteren)
Mladenovac, Beograd

Francuski ležaj Čale salon nameštaja

Salon nameštaja Čale nalazi se u Obrenovcu. Veliki izbor kvalitetnog nameštaja i kompletnog namešataja za dnevne, spavaće i radne sobe
Pročitaj više

Braće Joksića 246b, Zvečka
Obrenovac, Beograd

Tersus Project

Tersus Project je savremena inovativna kompanija za proizvodnju nameštaja i uređenje enterijera na teritoriji Beograda ali i cele zemlje.
Pročitaj više

Ismeta Mujezimovića
Novi Beograd, Beograd

Dva M salon nameštaja

Dva M salon nameštaja nudi veliki izbor kvalitetnog nameštaja za Vaš dom ili poslovni prostor. Za sve naše klijente obezbedili smo brzu isporuku, besplatnu montažu, kao i sve mogućnosti plaćanja. Na Vama je samo da izaberete idealan komad nameštaja koji će se savršeno uklopiti u Vaš prostor
Pročitaj više

Kralja Petra I 334
Mladenovac, Beograd

Nameštaj Steffes

Firma Steffes se od 1997. godine bavi proizvodnjom i prodajomproizvoda od drveta visokog kvaliteta. U našoj ponudi možete naćinameštaj (trpezarije, stolove, stolice, plakare, kuhinje, krevete,komadni nameštaj, nameštaj po meri), stolariju, podne i zidne obloge,mebl štofove
Pročitaj više

Smederevski put 5, Ugrinovački put 35v, Zrenjaninski put br.128b
Zvezdara, Beograd

Salon nameštaja Djeram

Nameštaj od punog drveta - izrada po meri i nacrtu kupca - stolovi, stolice, komode, vitrine, biblioteke, pisaći stolovi
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 147 i 321
Zvezdara, Beograd

Svi znamo sta je to francuski ležaj. Prema raznim statistikama rađenim na temu toga koliko čovek provede vremena u krevetu, podaci govore da je to čak jedna trećina ljudskog života. Zapitajte se sada, da li je bitno na kakvom krevetu spavamo? 

Ono što je svakako istina, to je činjenica da dobar krevet čuva naše zdravlje. Ne samo  zbog udobnosti i mirnog sna, već i zbog položaja čitavog tela, a pre svega kičmenog stuba.

Francuski ležajevi

Može se reći da je kvalitetan ležaj najbitniji od svih elemenata nameštaja koje imate u svojoj kući. Ukoliko spavate na previše mekanom, istrošenom ili tvrdom madracu, to može da oslabi mišiće leđa, kao i da dovede do iskrivljenja kičme što sve izaziva bol.

Francuski ležajevi su bračni kreveti, dakle namenjeni za dvoje. Visina francuskog kreveta trebalo bi da bude viša od 40 centimetara, tako da bude lako ustajanje ali i leganje u isti. Dužina kreveta se karakteriše prema vašoj visini, odnosno, trebalo bi da krevet bude duži 20-30 cm od vaše visine. 

Tokom spavanja, čovek se okrene u toku jedne noći, u proseku 20 do 60 puta. Dakle, potrebno je da francuski krevet ima veliku površinu dovoljnu za oba partnera. Bračni krevet trebalo bi da ima širinu koja iznosi najmanje 180 cm.

Francuski kreveti

Kada govorimo o dušecima, potrebno je da se prate neka pravila, kako ne biste pogrešili. Dakle, francuski krevet ne sme biti premekan, da ne bi poprimio oblik čamca. Isto tako, ne bi smeo biti ni pretvrd, jer bi moglo da se desi da onemogući površinsku vensku cirkulaciju, kao i da stvori neprijatan pritisak na zglobove.

Sama podloga ispod madraca morala bi biti čvrsta i elastična, a dobar savet glasi da kada legnete na francuski krevet sa strane, treba da osetite da se ulegao, na mestima gde je najjače opterećenje, kao što su ramena i kukovi, dok mora biti manje ulegnut na mestima gde su stopala i ruke. Kada ustanete sa vašeg novog francuskog kreveta, on bi trebalo da bude sasvim ravan.

Ležajevi

Ljudi često vole da znaju i koji su dobri saveti kada je odabir posteljine u pitanju. Na primer, lan je idealan materijal kada je reč o posteljini. On je prirodan i dobro upija tečnost, a to je veoma bitna činjenica kada se zna da čovek tokom spavanja izgubi i do litar i po znoja. 

Kada je reč o prekrivačima, preporučuju se oni koji su punjeni prirodnim vlaknima, iz razloga što propuštaju više vazduha, ali i duže traju od sintetičkih.

Ukoliko biste odabrali neadekvatan francuski krevet, vi ili vaš partner mogli biste imati probleme vezane za kičmu. Spavanje je za kičmu neophodan odmor, a ako je madrac loš, kičma će biti pod još većim opterećenjem, naročito ako je dušek sprečava da ima prirodan položaj. 

Ležaj

Zaista je neophodno odabrati dobar francuski krevet, ponajviše iz zdravstvenih razloga. Naravno, u spavaćoj sobi, francuski ležaj suvereno gospodari prostorom, pa je potrebno izabrati takav model i dizajn koji će se lepo uklapati u celokupan ambijent. 

Na kraju, zaključićemo da zdrav san i udobnost zaista nemaju cenu, stoga priuštite sebi najbolje, odabirom najkvalitetnijeg francuskog ležaja.

Francuski ležaj – cena:

Za bračni krevet, francuski ležaj, potrebno je izdvojiti od 15999 dinara sve do 59999 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone nameštaja ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane