Dodaj firmu

Trpezarijski stolovi su sastavni deo svake trpezarije. Jedna od najidiličnijih slika iz života, svakako je velika porodica koja je okupljena za nedeljnim ručkom oko ogromnog trpezarijskog stola. Upravo iz razloga što je savremeno doba nametnulo brz tempo života, trenuci koje porodica provede na okupu posebno su dragoceni.

Iz svih tih razloga, trpezarijski sto je centralni deo nameštaja i jedan od najvažnijih delova kućnog enterijera. 

Stolovi za trpezariju

Ovakav sto, pored svoje krajnje praktične namene, ima i svoju emotivnu vrednost. Ona se ogleda u smislu što porodica za njim deli svoja iskustva o tome kako je kome protekao dan, smišljaju se planovi  i radni zadaci za sutra, čitaju se novine, pije se kafica, a mnoga deca rade i svoje domaće zadatke upravo za trpezarijskim stolom. 

Može se reći, na neki način da trpezarijski sto „čuva dušu svake porodice“, upravo iz razloga što se dele iskustva stečena tokom svakog dana. 

Zbog svega toga, ako ste u fazi kupovine novog trpezarijskog stola, potrebno je da tome pristupite sa posebnom pažnjom. Trebalo bi da to bude prostran sto, za kojim ćete udobno sedeti i osećati se maksimalno opušteno. 

Sa druge strane, trpezarijski sto mora da zadovoljava vaše estetske kriterujume, ukus i stil, ali isto tako da se uklapa u celokupan ambijent vašeg doma. Pod tim mislimo i na materijal od koga je sačinjen, na njegove boje, oblik...

U salonima nameštaja možete pronaći raznovrsnu ponudu, pa vas čekaju „slatke muke“ da se svi članovi porodice usaglase oko izabranog modela.

Trpezarijski stolovi – iskustva

Kupci se često odlučuju za trpezarijske stolove izrađene od bukve, hrasta ili jasena. Ovo su živi i topli materijali, koji će uneti toplinu u vaš dom. Takođe, dobar izbor će biti i stolovi izrađeni od metala, čelika i stakla, koji nude moderan i savremen dizajn.

Ponekad, potrebno je da naš trpezarijski sto postane veći nego što je inače. To se dešava kada slavimo slavu ili rođendan, Novu godinu na primer. Kako to postići? Postoje dodatna krila koja se umeću i to je veoma praktično i jednostavno da vaš trpezarijski sto postane skoro duplo veći.

Takođe, postoje stolovi koji se rasklapaju, pa od stola skromnih dimenzija začas dobijete sto za više gostiju. Ovakve stolove, ponekad, kada zatreba, možete prebaciti i u dnevnu sobu. Kao što smo pomenuli, u salonima nameštaja ima modela stolova koji imaju nastavke od 30 do 60 centimetara, što bi značilo da mogu da se povećaju od 30 do 120 cm. 

U stanove koji su moderno opremljeni idealno se uklapaju trpezarijski stolovi i stolice koji su napravljeni od kombinacije stakla, plastike i inoxa. Stolovi se sklapaju i rasklapaju bukvalno za jedan minut, a kao mali trpezarijski sto može da posluži stočić na izvlačenje. Njega možete postaviti u kuhinji, ispod radne površine, i na njemu možete obedovati, a takođe može poslužiti i kao dodatna radna površina.

Trpezarijski stolovi – cena:

Cene se kreću od 6000 dinara sve do 359.900 dinara za ekskluzivne modele, koji u svom sastavu imaju i stolice od eko kože. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone nameštaja ispod teksta.

Idi na vrh strane