Dodaj firmu

Sta su to moderne kuhinje? Svi mi volimo da idemo u korak sa vremenom, pa tako želimo i dom opremljen u tom stilu. Kuhinja je jedna od prostorija u domu za koju se može reći da ima dušu. Razlog za tu tvrdnju je vrlo jednostavan: porodicu ćemo najčešće na okupu videti upravo u kuhinji, tu je atmosfera uvek vesela i pozitivna, uz puno smeha i ljubavi.

Baš zato što je kuhinja toliko važna u našem svakodnevnom životu, želimo da je opremimo na moderan i savremen način.

Kako opremiti modernu kuhinju?

Poznato je koliko boje utiču na ukupan utisak ambijenta i atmosferu a samim tim i na raspoloženje ukućana. Boje koje su trenutni hit u modernim kuhinjama kreću se od jarkih pa sve do neutralnih tonova. 

Nijanse koje su najčešće zastupljene pri opremanju modernih kuhinja su crvena, narandžasta, tirkizna, smaragdno zelena, krem, bela, crna i srebrna. 

Najčešće se kombinuju dve do četiri od ovih boja, bilo kada se radi o boji zidova, podu ili frontovima kuhinjskih elemenata. Da bi se osetila živost u vašoj kuhinji, jedna od boja mora biti naglašenija, intenzivnija.

Kuhinjski ormarići u modernoj kuhinji

Predlog je da kada birate korpus, odnosno, konstrukciju ormarića, da izaberete čiste linije. Idealan izbor bi bilo svetlo drvo kao što je javor ili hrast. Kod modernih kuhinja, zamućena ili prozirna stakla koja se otvaraju prema gore su veoma atraktivna za viseće elemente. 

Preporučljivo je da ručice na ormarićima i fiokama budu od nerđajućeg čelika ili nikla. Interesantno je da kuhinje koje su u jednom komadu od poda do plafona dodaju čiste, odnosno nelomljene linije prostoru u kome se nalaze.

Radne ploče u modernim kuhinjama

Uvek je važno da naša kuhinja deluje čisto, ali i da bude laka i jednostavna za održavanje. Savet, iz tog razloga, jeste da birate prirodni kamen za radne ploče, kao što su granit i mermer, i to su najbolji materijali. Otporni su na visoke temperature, a mogu se pronaći u različitim bojama, što znači da se svi ukusi i kriterijumi mogu zadovoljiti. U svaku modernu kuhinju lepo i lako će se uklopiti.

Kuhinjski uređaji u modernim kuhinjama

Trend koji je trenutno najpopularniji kada su u pitanju kuhinjski uređaji u moderno opremljenim kuhinjama su uređaji od nerđajućeg čelika. Na primer, frižider sa francuskim vratima i zamrzivačem ispod njega. Ukoliko želite električnu pećnicu, može se ugraditi u visini iznad vašeg struka jer ćete na taj način lakše proveravati i vaditi namirnice iz nje.

Dobar savet jeste i ugraditi veliki kuhinjski aspirator, koji će vašoj kuhinji dati profesionalan izgled.

Enterijer bi trebalo da odiše ukusom i stilom, a ukoliko pratite aktuelne trendove u uređenju i opremanju kuhinja, sasvim sigurno nećete pogrešiti.

Moderne kuhinje – cena:

Cena kuhinja po metru dužnom, od univera kreće se od 243 do 270 evra, dok je cena za medijapan od 342 do 380 evra po dužnom metru. Cena se odnosi na gornje i donje elemente zajedno. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Idi na vrh strane