Dodaj firmu

Rustične kuhinje su zaista posebne. Određeni ljudi veoma vole duh prošlosti da se prelama kroz svakodnevni život. Jedan od načina da se to postigne jeste izrada rustične kuhinje. Nostalgija za prošlim vremenima, kao inspiracija prilikom kreiranja kuhinja, daje finalni proizvod u kome će svi ukućani uživati, kao i gosti koji budu posetili vašu novu rustičnu kuhinju. 

Izrada rustične kuhinje

U davno prošlim vremenima, svaki obrok je predstavljao malu životnu radost, jer se živelo sporije, bezbrižnije i sa više posvećenosti malim stvarima. Rustične kuhinje mogu oživeti ta sećanja naših baka, prenoseći ih novim pokoljenjima i učeći ih uživanju u jednostavnosti života. 

Iz svih tih razloga, u rustičnim kuhinjama se koristi drvo, kao neizostavni element, koji daje pravu toplinu ovom prostoru kuće. Ipak, postoje klijenti koji žele stil koji nije starinski, što je sasvim moguće prilikom upotrebe inovativne rustike. Ovakvi moderni trendovi u dizajniranju rustičnih kuhinja spajaju duh ruralnog i ekološkog, neformalnog i domaćeg.

Kako urediti rustičnu kuhinju?

Uzmimo za primer da imate belu kuhinju, ali želite da je preuredite i da joj dodate rustični ton. Kako to postići? Na primer, svetloplave lajsne daju kuhinjskim elementima izgled danas popularnog „pohabanog šika“, dok prostorom kuhinje samouvereno dominira masivan rustičan sto od drveta.

U istom, „shabby chic“ stilu, kredenac impresivnih dimenzija čini odličnu protivtežu. 

Šta to još čini nezaobilazne karakteristike rustike? Pre svega, to je izloženost posuđa, escajga i servisa, pogledima svih. To je jedan od ključnih elemenata rustike. Ovakav efekat lako možete postići otvorenim policama, dok sa druge strane, moraćete izraditi kuhinjske ormariće koji imaju luksuzan detalj, odnosno, „leđa“ koja su napravljena od čistog drveta. Ova „leđa“ ormarića su posebno važna jer se vide kroz staklena vrata na prednjoj strani.

Rustične kuhinje – iskustva

Svako ko voli duh starih vremena, zavoleće i kuhinju u ovakvom stilu. Međutim, praktična strana priče kaže da se ne moraju koristiti samo prirodni materijali i starinski detalji da bi se postigao rustični efekat. 

Na primer, uz pažljivo odabranu kombinaciju obične medijapan ploče sa dezenom plute i svetlog univera, možete postići željenu atmosferu. 

Što se tiče boja, koje i te kako utiču na sveukupan doživljaj prostora i raspoloženje ukućana, zidove i grede možete obojiti u belo, a da prostorija ne bi izgubila na dinamičnosti, sačuvajte ugao u neobrađenoj cigli, dok podove možete presvući svetlom drvenom podlogom. 

Rustične kuhinje imaju svoj dobro prepoznatljiv stil, i nikoga ko bude boravio u njoj neće ostaviti ravnodušnim; svi smo mi pomalo nostalgični i volimo da nas prošlost dodirne barem na tren; sa kuhinjama u rustičnom stilu, tako lep osećaj imaćete svakoga dana. 

Rustične kuhinje – cena:

Cena kuhinja po metru dužnom, od univera kreće se od 243 do 270 evra, dok je cena za medijapan od 342 do 380 evra po dužnom metru. Cena se odnosi na gornje i donje elemente zajedno. 

Kuhinje od punog drveta  potrebno je platiti od 400 do 550 evra, po dužnom metru.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Idi na vrh strane