Dodaj firmu

Možda živite u romantičnom potkrovlju ili malom stanu? Ukusno opremljene ugaone kuhinje biće pravo rešenje za vas. Osmišljavanje ovakve kuhinje je prava mala avantura i izazov, ali ćete rezultatom na kraju sasvim sigurno biti više nego zadovoljni.

Na primer, male kuhinje pod kosinom, uz malo truda i planiranja, mogu biti i te kako lepo uređene i moderne.

Opremanje ugaonih kuhinja

Postoje kuhinjski elementi koji se proizvode baš za kuhinje koje se nalaze u potkrovlju, ali vi takođe možete uraditi elemente po svojoj meri, za vašu malu kuhinju, koristeći pri tome svaki milimetar prostora. 

U zavisnosti od oblika prostorije, ugaone kuhinje koje imaju oblika latiničnog slova L, veoma su zgodan način da se uštedi prostor. 

Na sredini kuhinjskog prostora, umesto klasičnog stola, može se postaviti ugradni pult sa barskim stolicama. On će imati funkciju trpezarijskog stola. Sa druge strane, možete postaviti šank da bude na mestu koje kuhinju spaja sa dnevnim boravkom, pa će to postati omiljeno mesto na kome se okuplja porodica i prijatelji.

Ukoliko imate malu radnu ploču, spomenuti pult će vam dobro doći. 

Ugaone kuhinje od drveta

Drvo kao materijal nikada neće izaći iz mode. Ovakve kuhinje su lepe i deluju neutralno, pa će se uklopiti sa ostatkom stana, bez obzira kakav stil uređenja je zastupljen. Pošto je u pitanju manji prostor, naš savet je da odaberete svetlo drvo, a da izbegavate one sa tamnim premazima i lakovima. Svetla boja drveta dodatno će otvoriti vaš prostor i učiniti ga vizuelno većim.

Ugaone kuhinje od medijapana

Medijapan je veoma popularan, moderan i kvalitetan materijal, koga mnogi ljudi žele u svojoj kuhinji. On je zgodan za farbanje, pa se ovde možete igrati bojama. Kao što smo napomenuli, svetle i vesele boje će učiniti vašu kuhinju prostranijom i svetlijom. 

Dekoracija ugaone kuhinje

Najpre, potrebno je da izbacite sve ono što ne koristite i što više nema nikakvu svrhu. Nasuprot tome, uvek nađite mesta za saksiju sa začinskim biljem čime ćete značajno oplemeniti svoj prostor. 

Ogledala su jako važna, jer će učiniti prostor većim, a i umetnička slika koja poseduje vedru tematiku, takođe je poželjna u kuhinji. Ukoliko kuhinja nema prozore, obavezno je staviti ogledalo na jedan zid koje će prostoru dati na dubini.

Šta je još važno kod opremanja ugaonih kuhinja?

Napomenućemo tri stvari a to su: dobra ventilacija za otpuštanje mirisa, odlična osvetljenost i kvalitetna izolacija. Još jedno od pravila pri opremanju malih ugaonih kuhinja glasi da zidovi treba da budu hladnih i svetlih boja. 

Kuhinja pod uglom, čak i ako ima sasvim male dimenzije, biće sasvim dovoljna da se u nju smesti mali frižider, sudopera, šporet sa rernom i aspirator. Aspirator postavljen iznad šporeta neće oduzeti na prostoru. 

Frižider, šporet i sudopera, trebalo bi u ugaonoj kuhinji da obrazuju trougao, da bi korišćenje kuhinje bilo funkcionalno i praktično. 

Da bi se što više dobilo na prostoru, potrebno je postaviti viseće elemente koji idu u visinu koliko god je to moguće. Prednji delovi ovih elemenata, ili takozvani frontalni delovi, trebalo bi da budu od stakla, kako bi se stvorio utisak što većeg prostora. 

Mašta i praktičnost, dva su osnovna uslova kod opremanja malih ugaonih kuhinja, čime dobijate maksimalno iskorišćen prostor u kome ćete svakodnevno uživati sa svojom porodicom.

Ugaone kuhinje – cena:

Za ugaone kuhinje potrebno je izdvojiti od 243 do 270 evra po metru dužnom, dok je cena za medijapan od 342 do 380 evra po dužnom metru. Cena se odnosi na gornje i donje elemente zajedno. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontkaktirate firme ispod teksta.

Idi na vrh strane