Dodaj firmu

MSV Medica internistička ordinacija urolog

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Urolog Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Urolog Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Urolog Gracia Medika

Zakažite pregled urologa u savremenoj poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu. Lečenje steriliteta i drugh problema kod muškaraca u vezi sa reproduktivnim organima kod muškaraca.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Urolog Gracia Medika

Internistički pregledi naših specijalista internista dostupni su Vam u “Gracia Medika” poliklinici. Pregled kardiologa, pregled reumatologa, pregled endokrnologa su samo neki od njih.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Urolog PoliMedik

Polimedik ordinacija bavi se lečenjem uroloških problema, kao i rešavanju problema seksualne disfunkcije, lečenja muškog i ženskog steriliteta, kao i problemima koji su vezani za oblast psihijatrije
Pročitaj više

Cvijićeva 24
Palilula, Beograd

Urolog Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Urolog je, zapravo, doktor za „muške“ stvari.

Kada imamo problema sa organima za mokrenje, obratićemo se urologu. Niko od nas ne voli bol, ali postoji izreka da je „bol naš prijatelj, jer nas on upozorava da nešto nije u redu sa našim organizmom“. Međutim, ne bi trebalo čekati ovu opomenu, već se kod prvih simptoma obratiti lekaru.

Pošto je preventiva najbolji lek, savetuje se svim muškarcima iznad 45-e godine da jednom godišnje posete urologa. Poremećaj mokrenja, bol u donjem delu stomaka, ili ukoliko imate promene u mokraći - lekar vam je neophodan. 

Evo jedne ne baš prijatne informacije, ali je dobro ako bude shvaćena kao opomena: prema istraživanjima sprovedenim na temu oboljevanja muškog polnog organa, zaključak je uvek isti a to je – muškarci u Srbiji češće oboljevaju nego što je to prosek u Evropi.

Sa poznijim godinama, prostata se benigno uveća, pa svaki drugi muškarac ima problema sa mokrenjem. Interesantno je da naši muškarci, njih čak dve trećine, dugo trpe tegobe, i na urološki pregled odlaze kada zaista moraju.

Naravno da je ovo pogrešno, i vodi samo ka stvaranju ozbiljnijih problema, koji bi se pravovremenim pregledom i dijagnostikom, mogli sprečiti ili umanjiti. 

Urološki pregled

Odlazak kod urologa i pregled podrazumevaju pregled genitalnih organa kao i prostate. Ovaj pregled se obavlja kroz debelo crevo, pa je samim tim pomalo neprijatan, ali podnošljiv, naravno. 

Urologija se bavi, pored lečenja oboljenja prostate, mokrećne bešike i bubrega, još i:

- lečenjem kamena u bubregu; ispitivanjem i lečenjem muškog steriliteta; dijagnostikom i lečenjem seksualne disfunkcije; lečenjem polno prenosivih bolesti, kondiloma; ultrazvučnom dijagnostikom abdomena i prostate, te lečenjem testisa. 

Dečiji urolog

Noćno mokrenje kod dece je čest razlog za posetu urologu. Kod dečijeg urologa, pored osnovnog pregleda, dete može obaviti ultrazvuk bubrega, pregled mokraćne cevi i bešike – optičkim instrumentom – specijalnim dečijim cistoskopom. To može biti kratkotrajna ambulantna procedura, ili se može izvesti u operacionoj sali uz opštu anesteziju, pa se pored samog pregleda, može obaviti i hirurška intervencija. 

Urolog iskustva

Lekari navode da je glavni razlog uroloških oboljenja, od poremećaja mokrenja, do tumora testisa, zapravo – nekvalitetan način života. Alkohol, fizička neaktivnost, začinjena hrana, prekomerno sedenje – mogu voditi urološkim problemima. Stručnjaci savetuju da svaki muškarac posle 45-e godine treba jednom godišnje da poseti urologa, da se mali problemi ne bi zakomplikovali i doveli do ozbiljnih oboljenja. 

Dovoljno je reći da je u razvijenim evropskim zemljama, godišnji pregled prostate za muškarce posle 40-e godine života – obavezan. 

Urolog – cena pregleda

Cene se kreću od 2500 do 3500 dinara. 

Urološki ultrazvuk, od 2000 do 3000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane