Dodaj firmu

Gastroskopija Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Gastroskopija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Gastroskopija Gracia Medika

Internistički pregledi naših specijalista internista dostupni su Vam u “Gracia Medika” poliklinici. Pregled kardiologa, pregled reumatologa, pregled endokrnologa su samo neki od njih.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Gastroskopija Balkan Medic

Na uglu ulica Rige od Fere i Strahinjića Bana nalazi se savremeno opremljeni Balkan Medic dijagnostički centar. Nudimo usluge interne medicine po najpovoljnijim cenama.
Pročitaj više

Rige od Fere 22
Stari grad, Beograd

Gastroskopija Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medic...
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

Gastroskopija Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Gastroskopija Poliklinika Dr Žutić

Internistička ordinacija “Dr Žutić” osnovana je 2009. godine sa željom da svim pacijentima pružimo kompletnu zdravstvenu negu. U prijatnom ambijentu naše ordinacije možete obaviti sveobuhvatni internistički pregled, kao i druge specijalist...
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 125g
Novi Beograd, Beograd

Jednjak, želudac i početni deo tankog creva su gornji delovi sistema organa za varenje, a gastroskopija je procedura koja omogućava njihovo prikazivanje i pregled. Može se reći da je gastroskopija jedini validni pregled jednjaka, želuca i dvanaestopalačnog creva. 

Pregled se izvodi gastroskopom, a to je aparat oblika tankog creva sa lampicom na vrhu. Gastroskop se preko usta, korena jezika i ždrela spušta do navedenih delova oragana za varenje hrane.Ovaj pregled se izvodi radi dijagnostike gastritisa, tumora želuca ili dvanaestopalačnog creva, želudačne kile i slično, a može se upotrebiti i u terapijske svrhe, kao što je zaustavljanje krvarenja.

Gastroskopija iskustva

Dobra vest jeste da je ova metoda savremena, bezbolna ali moramo reći da je pomalo neprijatna, za one pacijente koji su gadljivi. Ipak, najbolja informacija za vas je da ceo postupak veoma kratko traje – svega nekoliko minuta. Prilikom pregleda se može disati i na nos i na usta, jer aparat prolazi kuda prolazi hrana. Svaka promena na sluznici se veoma dobro vidi i može se uzeti biopsija ukoliko je promena tipa čira ili nešto slično. 

Pre izvođenja gastroskopije neophodno je konsultovati lekara, ukoliko uzimate određenu terapiju. Nekim lekovima se doza mora smanjiti, kao što je slučaj sa pacijentima koji primaju insulin, ili se najčešće sasvim izostavlja upotreba kao što je slučaj sa aspirinom ili nesteroidnim antiinflamatornim lekovima, na primer.

Osam sati pre intervencije ne bi trebalo uzimati hranu i piće, niti pušiti. Terapiju koju smete koristiti, u dogovoru sa vašim lekarom, možete uzeti dva sata pre procedure sa malo vode.

Gastroskopija u lokalnoj anesteziji

Prilikom lokalne anestezije, procedura nije bolna, ali je neprijatna, i može izazvati refleksne nadražaje za povraćanjem. Ovo se dešava usled prisustva instrumenta u ustima i gornjem sistemu organa za varenje. 

Zbog ovih nelagodnosti, u svetu se sve više preporučuje gastroskopija koja se izvodi u kratkotrajnoj opštoj anesteziji.

Gastroskopija u opštoj anesteziji

Ovo je intravenska anestezija, prilikom koje ćete kratkotrajno biti sasvim uspavani. Pri tome, nema nikakvih neprijatnosti, ne stavlja se maska, a buđenje je jednostavno i prijatno. Posle ove intervencije, pacijent ne bi smeo da vozi automobil ili da radi, već da se nakon pregleda odmori kod kuće, a poželjno je i da na samu intervenciju dođe u pratnji. Nakon dva sata može se jesti i piti, ali samo hladni napici i lagana kašasta hrana dolaze u obzir i to u prvih 24 časa. 

Možete osećati izvesnu nelagodnost pri gutanju, kao i suvoću usta. Komplikacije su retke, ali se mogu javiti u vidu povrede zida nekog od organa za varenje, na šta će vam vaš lekar skrenuti pažnju i vi ćete morati da potpišete saglasnost da ste upoznati sa mogućim rizicima.

Bićete u sigurnim rukama ako odaberete bolnicu koja ima obučen, ljubazan i profesionalni kadar, kao i savremenu opremu, a sve u službi vašeg zdravlja.

Gastroskopija, cena pregleda

Gastroskopija u lokalnoj anesteziji, od 7000 do 9100 dinara, do pregleda u opštoj anesteziji od 12 500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane