Dodaj firmu

Kardiologija - Vaša Kuća zdravlja dečiji kardiolog

Na našoj poliklinici uradite kompletni paket kardioloških pregleda od strane vrhunskih stručnjaka u Beogradu.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Dečiji kardiolog Gracia Medika

U “Gracia Medika” poliklinici u centru Beograda dostupni su Vam najtraženiji kardiološki pregedi koje obavlja specijalista kardiologije.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Dečiji kardiolog Poliklinika Dr Žutić

Internistička ordinacija “Dr Žutić” osnovana je 2009. godine sa željom da svim pacijentima pružimo kompletnu zdravstvenu negu. U prijatnom ambijentu naše ordinacije možete obaviti sveobuhvatni internistički pregled, kao i druge specijalističke i subspecijalističke preglede
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 125g
Novi Beograd, Beograd

Srce je najvažniji mišić u našem telu, koji nam omogućava da živimo. Zbog toga mu treba posvetiti pažnju od ranog detinjstva. U tome će nam pomoći dečiji kardiolog.

Dečiji kardiolog preporuka

Dečija kardiologija ima za cilj da ispita, dijagnostikuje i leči bolesti srca i krvnih sudova. Dečija kardiologija je vrlo specifična, i potrebno je deci prići na poseban način. Ono što je veoma važno i što svaki roditelj ili dete očekuje, jeste nežan pristup, sa puno razumevanja, odnosno, jedan drugarski pristup lekara prema deci.

Zahvaljujući ovakvom načinu rada, kod dece se gubi strah i stvara se odnos poverenja, koji je veoma važan za dijagnozu i lečenje problema sa srcem i krvnim sudovima.

Dečiji kardiolog iskustva

Lekari bi trebalo da predstavljaju obične ljude, a ne neke strašne osobe, i deca treba da rado odlaze na zakazane kontrole. Ovde se već radi o psihologiji, koja je veoma važan deo cele priče o dečijoj kardiologiji.

Imati informaciju da sa srcem vašeg mališana nije nešto u redu, svakako je veoma strašno, ali vi kao roditelj imate obavezu da potražite najbolje stručnjake koji će pružiti vrhunsko znanje i pomoć. Dečiji kardiolozi neguju vaše dete od rođenja pa sve do perioda adolescencije.

Dečija kardiologija

Kao što smo naveli u tekstu, dečija kardiologija se razlikuje od kardiologije za odrasle, najpre zbog toga što je malim pacijentima potreban poseban pristup. Primera radi, statistika pokazuje da osmoro dece od njih hiljadu rođenih ima neku srčanu manu. Srce je veoma moćan mišić, drugim rečima – motor života, i na sreću, ima dosta načina da se pronađe šta je to što je uzrok problema.

Najbolji dečiji kardiolog

Takođe, ono što je dobra informacija, jeste da samo četvrtina dece od procenta sa srčanom manom koji smo naveli, zahteva određen tretman. Najbolji dečiji kardiolozi imaju iskustva pri dijagnostikovanju, tretmanima i lečenju, tako da se uspešno saniraju problemi kod srčanih mana beba, dece i mladih u adolescenciji.

Privatan dečiji kardiolog

Kod dečijeg kardiologa se radi EKG kao i ultrazvuk srca. Ultrazvuk je sjajna metoda gde se dobija slika srca, meri se brzina i smer u kome protiče krv, te se dobijaju informacije o anatomiji i funkcionalnosti srca. Ovo je veoma čest test koji se koristi ili da bi se bolest dijagnostikovala ili da bi se ona isključila.

Interesatno je da se ovaj test može raditi kod sve dece i to kod one koja još nisu ni rođena, dakle, možemo da posmatramo kako kuca srce fetusa koji se nalazi u majčinoj utrobi, pa preko beba i starije dece.

Takođe, EKG predstavlja jednako čestu metodu, i to je zapravo električna aktivnost srca. EKG će nam pokazati koliko srce radi brzo i pravilno, ritmično ili ne.

I ultrazvuk i EKG nisu bolni pregledi i traju veoma kratko, što je za decu izuzetno važno, a pri tome se dobijaju krucijalne informacije za dalju dijagnostiku i eventualno lečenje.

Dečiji kardiolog cena pregleda

Cene su veoma različite, ali radi vaše orijentacije, navešćemo da je, na primer, cena ultrazvuka srca oko 4000 dinara u zavisnosti od ordinacije koju ste izabrali.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane