Dodaj firmu

Neurologija Nada - A

Ordinacija interne medicine"NADA - A" smeštena je u blizini hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Kompletni domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima. Konsultatni naše ordinacije interne medicine su specijalisti sa dugogodišnjim iskustvom rada na Vojno - medicinskoj Akademiji u Beogradu, profesori, docenti i primarijusi.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2
Čukarica, Beograd

Neurologija NADA-A

Internistička ordinacija "NADA - A" smeštena je u blizini opštine Čukarica i hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija neurologija

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Neurologija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Neurologija Pedijatrijska ordinacija Dr&Dr

Pedijatrijska ordinacija Dr&Dr brine o zdravstvenom stanju i ishrani dece od prvih meseci do 18 godina. U prijatnom ambijentu ordinacije vršimo opšte preglede bolesne i zdrave dece, kao i konsultativne preglede od strane stručnjaka različitih specijalnosti.
Pročitaj više

Ivankovačka 8
Palilula, Beograd

Pedijatrija Dr Raketic

Sve na jednom mestu - pregledi, vakcinacija, brza laboratorijska dijagnostika, konslultanti. Vrhunska usluga u prijatnom ambijentu i u najkraćem roku za Vaše najmilije
Pročitaj više

Rajka Mitića 28a, Dedinje
Savski venac, Beograd

Neurologija Pedijatrijska ordinacija Moje dete

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Moje dete obezbeđuje Vam kvalitetnu zdravstvenu zaštitu dece od rođenja do punoletstva. Nalazimo se na uglu ulica Teodora Dukina i Vidske na Dušanovcu, opština Voždovac.
Pročitaj više

Todora Dukina 64a
Voždovac, Beograd

3D Balance centar za unapređenje zdravlja

Pregled čitavog organizma biorezonantnom metodom uz pomoć kvantnog aparata traje od 60 do 90 min. Obavlja se samo sa slušalicama, neinvazivan je, bezbedan i bezbolan, a sa druge strane pokazuje stanja organizma i svakog organa u njemu.
Pročitaj više

Cara Lazara 13, prizemlje ,interfon 1
Stari grad, Beograd

Neurologija je oblast medicine. Ako dete ima neki neurološki problem, to može da izazove smetnje u normalnom razvoju. Iz tog razloga važna je rana identifikacija ovakvih problema, kako bi se sprečile štetne posledice. 

Kako izgleda neurološki pregled dece?

Pregled specijaliste neurologa je prijatan, i sa manjom decom se može izvesti kroz igru. Obaviće se uz pomoć instrumenata kao što je svetlosna lampica, čekića za izazivanje mišićnih refleksa, vibracionih viljuški. 

Sam pregled je usmeren na ispitivanje funkcije mozga, kičmene moždine i perifernih nerava. Posebna pažnja biće obraćena na ponašanje deteta, na to kakva je njegova interakcija sa okolinom, ali i intelektualno ponašanje.

Dečiji neurolog

Neurolog će izvršiti ispitivanje perifernih i centralnih nerava, tonusa mišića, ispitaće sistem za ravnotežu i koordinaciju, te proveriti osnovne psihičkie funkcije...

Takođe, može biti urađen ultrazvuk mozga, i to je bezbolna i neinvazivna dijagnostika koja radiologu omogućava viđenje moždanog tkiva i komora, kao i registrovanje urođenih i stečenih anomalija mozga.

Dečiji neurolog može izvesti i skener mozga, kao i EEG, što znači elektroencefalografiju, i to u budnom stanju, tokom spavanja i posle deprivacije. 

Dečija neurologija

Postoji mnogo razloga zbog kojih roditelji za svoje dete traže pomoć kod neurologa. Na primer, ukoliko dete izgubi svest pri povišenoj temperaturi (dečiji fras), ako ima iznenadne grčeve ruku i nogu ili lica, bolove u stomaku sa iznenadnim povraćanjem, ako dete ima glavobolje; potom, ako dete ima povremenu slabost vida, ispade u vidnom polju, duple slike, ukoliko postoje iznenadni motorni i psihološki poremećaji (treptanje, gutanje sa zagledanošću itd).

Roditelji su zabrinuti i javiće se lekaru ako dođe do gubitka svesti deteta, slabosti pri hodu, penjanju uz stepenice, ustajanju iz čučnja, ako dete ima trnjenje i gubitak osećaja u ekstremitetima; ako vaše dete otežano drži otvorene očne kapke, otežano guta, ima opštu zamorljivost mišića u udovima, ukoliko krivi jednu polovinu lica...

Dečija neurologija tretira i simptome kao što su nevoljni pokreti, povrede vrata, glave ili kičmenog stuba, ukoliko se dete zacenjuje, ima noćne strahove, noćno mokrenje ili ukoliko muca.

Dečija neurologija – iskustva

Pomoć neurologa često potraže majke dece koje su imale rizične trudnoće, ako su deca imala malu telesnu težinu i nisku Apgar ocenu po rođenju, ukoliko postoji fiziološka žutica, ili posle boravka deteta u inkubatoru; ponekad dete ima urođene vidljive anomalije i to na glavi, licu, ili može imati mlitavost u prvih nekoliko meseci života, sa druge strane, beba može imati pojačanu napetost mišića u prvih par meseci, ili poremećenu koordinaciju pokreta.

Nekim bebama se dešava da kasne u postizanju čvrstog držanja glave, sedenju i prohodavanju; dešavaju se i napadi epilepsije, kao i zaostatak u razvoju, motornom i psihološkom.

Ponekad se fontanela prebrzo zatvori (fontanela je mekani otvor na temenu bebe), pa je i to razlog da roditelji potraže pomoć dečijeg neurologa.

Neurologija – cena pregleda:

Za pregled potrebno je izdvojiti od 3500 do 6400 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate pedijatrijske ordinacije ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane