Dodaj firmu

Nefrologija Nada - A ordinacija

Ordinacija interne medicine"NADA - A" smeštena je u blizini hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Kompletni domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima. Konsultatni naše ordinacije interne medicine su specijalisti sa dugogodišnjim iskustvom rada na Vojno - medicinskoj Akademiji u Beogradu, profesori, docenti i primarijusi.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2
Čukarica, Beograd

Nefrologija NADA-A

Internistička ordinacija "NADA - A" smeštena je u blizini opštine Čukarica i hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija nefrologija

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Nefrologija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Nefrologija Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medicine i ultrazvučni pregledi
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

Nefrologija Park Medica

Interna medicina Park Medica nudi dijagnostičke preglede iz različitih oblasti poput kardiologije, gastroenterologije, pulmologije, endokrinologije. U mirnom i prijatnom ambijentu dočekaće Vas vrhunski tim specijalista, koji će Vam pružiti kvalitetnu i efikasnu uslugu
Pročitaj više

Vrtlarska 5
Zemun, Beograd

Nefrologija Mirković M ordinacija interne medicine

U Specijalističkoj ordinaciji interne medicine Mirković M mogu se obaviti i sledeći subspecijalistički pregledi: kardiološki, gastroenterološki, endokrinološki, pulmološki, hematološki, reumatološki i dr
Pročitaj više

Španskih boraca 32a/2
Novi Beograd, Beograd

Nefrologija Nefron

Internistička ordinacija Nefron nalazi se na opštini Voždovac u Beogradu i pruža usluge iz sledećih oblasti: interna medicina, kardiologija, gastroenterologija, endokrinologija, ultrazvuk, ekg, kolor dopler
Pročitaj više

Bulevar JNA 81, Jajinci
Voždovac, Beograd

Sta je to nefrologija? Ukoliko osećamo bol pri mokrenju, često mokrimo ili imamo nesposobnost da ispraznimo bešiku, ili čak nevoljno isticanje mokraće, moramo se obratiti nefrologu. Ove neprijatnosti mogu zadesiti kako odrasle, tako i decu, ali javljanjem lekaru na vreme, te pravilnom dijagnostikom i lečenjem, ovih neprijatnosti možemo se rešiti. 

Nefrologija – bolesti

Bolesti bubrega i mokraćnog sistema su najčešće upalne prirode, izazvane bakterijama, virusima i gljivicama. Ove infekcije dele se na upale gornjih i donjih mokraćnih sistema. Gornji delovi su bubrezi i mokraćni kanali, a donji – bešika i mokraćna cev. Žene su sklonije upalama donjeg mokraćnog sistema, zbog kratke mokraćne cevi koja se nalazi u blizini završnog debelog creva gde bakterije lakše ulaze u mokraćnu cev i uzlazno se šire u bešiku i dalje prema bubrezima, ukoliko se taj proces ne spreči pravovremeno terapijom.

Postoje bolesti bubrega koje su posledica metaboličkog poremećaja, a manifestuju se pojavom bubrežnog peska i kamena, te stanja koje se naziva giht. Giht je artritično stanje koje nastaje kada se kristali mokraćne kiseline nakupljaju u zglobovima. Najčešće zahvata veliki zglob nožnog palca, ali isto tako može zahvatiti i druge zglobove.

Prilikom rutinskih pregleda, može se desiti da nam bude otkrivena cista na bubregu. Bubrežna hipertenzija je vrsta sekundarne hipertenzije izazvana bolešću bubrega. Hronična bubrežna insuficijencija je poslednji stadijum bubrežnih bolesti prilikom koje dolazi do nesposobnosti bubrega da vrše svoju osnovnu funkciju. Pogoršanje ove bolesti vodi ka dijalizi, i ova terapija mora se obavljati redovno i konstantno sve do transplatacije bubrega. Ukoliko iz nekih razloga do transplatacije ne dođe, bolesnik može biti na programu dijalize trajno, što može da znači i nekoliko desetina godina.

Ukoliko redovno obavljamo preventivne preglede, kada osetimo i najmanje tegobe, kao što su učestalo mokrenje, tamnija boja mokraće, pojava krvi u mokraći, bolove u slabinama, stomaku i donjem delu karlice, sprečićemo rak bešike. Zanimljivo je da je ova bolest tri puta češća kod muškaraca nego kod žena. 

Faktori rizika za nastanak raka bubrega su: pušenje, gojaznost, zloupotreba analgetika i nasledni faktor. 

Nefrološki pregled

Lekar će sa pacijentom obaviti detaljan razgovor i klinički pregled. Potrebne su analize krvi i mokraće, ultrazvučni pregled bubrega i urotrakta, te mikrobiološke analize kao što su: brisevi, urinokultura, pretraga ejakulata.

Veoma je važno obavljati redovne sistematske preglede, jer i za bolesti bešike i bubrega, takođe važi pravilo „Bolje sprečiti nego lečiti“. U tom slučaju, pravovremenim otkrivanjem bolesti u ranoj fazi, mogućnosti za potpunim izlečenjem su veoma velike.

Nefrološki pregled cena

Cene pregleda nefrologa se kreću od 3500 do 5000 dinara. U cenu je često uključen i ultrazvuk abdomena.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane