Dodaj firmu

Kolonoskopija Nada - A

Ordinacija interne medicine"NADA - A" smeštena je u blizini hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Kompletni domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima. Konsultatni naše ordinacije interne medicine su specijalisti sa dugogodišnjim iskustvom rada na Vojno - medicinskoj Akademiji u Beogradu, profesori, docenti i primarijusi.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2
Čukarica, Beograd

Kolonoskopija NADA-A

Internistička ordinacija "NADA - A" smeštena je u blizini opštine Čukarica i hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

Kolonoskopija Tara 70 poliklinika

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Kolonoskopija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Kolonoskopija Gracia Medika

Internistički pregledi naših specijalista internista dostupni su Vam u “Gracia Medika” poliklinici. Pregled kardiologa, pregled reumatologa, pregled endokrnologa su samo neki od njih.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Kolonoskopija Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medicine i ultrazvučni pregledi
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

Kolonoskopija Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Kolonoskopija Poliklinika Dr Žutić

Internistička ordinacija “Dr Žutić” osnovana je 2009. godine sa željom da svim pacijentima pružimo kompletnu zdravstvenu negu. U prijatnom ambijentu naše ordinacije možete obaviti sveobuhvatni internistički pregled, kao i druge specijalističke i subspecijalističke preglede
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 125g
Novi Beograd, Beograd

Kolonoskopija je metod kojim se pregleda debelo crevo i završni deo tankog creva. Instrument kojim se pregled obavlja naziva se kolonoskop, fleksibilan je, a debljine je prsta. On poseduje izvor svetla, kameru i sočiva, što sve omogućava da se unutrašnjost debelog creva vidi kao slika na monitoru. Ovim pregledom se može sprečavati i rano otkriti rak debelog creva. Kada je reč o malignim bolestima u Srbiji, rak debelog creva je treći vodeći uzrok smrtnosti. Godišnje u našoj zemlji od ove opake bolesti oboli oko 4000 ljudi, a nažalost, premine njih 2300 od posledica.

Kolonoskopija iskustva

Da bi pregled debelog creva bio uspešan i pouzdan, debelo crevo u potpunosti mora biti čisto. Zbog toga potrebne su promene u ishrani, kao i korišćenje određenog sredstva za čišćenje, odnosno lekova koji prazne creva, što će vam sve vaš lekar preporučiti. 

Iako je kolonoskopija pregled koji se uglavnom dobro podnosi, mogu se osećati grčevi i nadutost prilikom pregleda. Da bi se pregled lakše podneo, možete primiti sedative ili lekove protiv bolova. Sam pregled traje manje od 45 minuta, međutim, u bolnici je potrebno ostati dva do tri sata, da bi se izvršile pripreme i posle intervencije pacijent u kratkom roku oporavio. 

Sam pregled obuhvata da ćete ležati na levom boku ili na leđima, prilikom čega lekar uz pomoć instrumenta  polako ulazi u debelo crevo i ispituje njegov izgled. Celo debelo crevo doktor će još jednom pažljivo pogledati kada bude izvlačio instrument. 

Ukoliko se prilikom pregleda, naiđe na neki promene koje je potrebno dodatno ispitati, kroz kolonoskop se može upotrebiti instrument kojim će se uzeti uzorci sluznice za analizu. Biopsijom se može utvrditi postojanje različitih stanja u debelom crevu, a ne samo tumora, što će vam vaš doktor i reći. Ukoliko se prilikom procedure naiđe na polip, lekar će ga ukloniti, a to za vas neće predstavljati dodatnu neprijatnost ili bol. Polipi su obično dobroćudni, ali bi trebalo imati u vidu da rak debelog creva nastaje iz polipa, njihovo uklanjanje je važna mera prevencije.

Kolonoskopija sa anestezijom

Ovaj pregled se može izvoditi bez ikakve anestezije, ili sa opštom, intravenskom anestezijom. Pacijenti koji se odluče da budu uspavani, potrebno je da četiri sata pre ove procedure ništa ne jedu i ne piju. Razlog zbog koga se pacijenti odlučuju za opštu anesteziju je taj da je kolonoskopija neprijatan pregled, iako nije bolan. Komplikacije su veoma retke, ipak pre pregleda morate potpisati saglasnost sa čime će vas upoznati lekar koji izvodi proceduru.

Rezultati će vam biti saopšteni odmah ili ćete morati da sačekate nekoliko dana ukoliko su uzeti uzorci na analizu. Zbog upumpavanja vazduha u crevo prilikom pregleda, možete osećati nadutost i grčeve, koji prolaze nakon puštanja vetrova. Nakon završene kolonoskopije u opštoj anesteziji, u narednih 24 časa ne bi trebalo da radite ili vozite, a dobro bi bilo da imate pratnju. 

Ukoliko je pregled obavljen bez opšte anestezije, a uz analgosedaciju, neko vreme (oko 2 sata) ostaćete u bolnici dok dejstvo sedativa ne prođe. 

Kolonoskopija i polipektomija su bezbedne procedure i obavljaju ih obučeni i iskusni doktori. Jedna od komplikacija koje se mogu javiti je perforacija, odnosno nastanak rascepa kroz zid creva što može voditi hirurškoj intervenciji. Ako su uzimani uzorci, (biopsija), ili je rađeno uklanjanje polipa (polipektomija), na tim mestima može doći do krvarenja, koje je slabog intenziteta, obično prestaje samo od sebe ili se može zaustaviti tokom samog pregleda. 

Sve u svemu, možemo zaključiti da su komplikacije nakon kolonoskopije retke, međutim ako se ipak javi bol u stomaku, visoka temperatura ili krv u stolici, trebalo bi obavezno kontaktirati lekara.

Kolonoskopija, cena pregleda

Od 12 000 do 14500 dinara, a u opštoj anesteziji do 22 000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane