Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Bulevar JNA 81, Jajinci
Beograd
Adresa: Šumadijski trg 4/2
Beograd
Adresa: Španskih boraca 32a/2, Beograd
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 99
Beograd
Adresa: Vrtlarska 5
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Nefrologija
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Nefrološki pregled + Ultrazvuk bubrega, bešike i mokraćnih kanala

Akcija -62% 1900 Din.
Nefrološki pregled + Ultrazvuk bubrega, bešike i mokraćnih kanala po ceni od 1.900 din samo u Poliklinici Millenium Medi...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Nefrološki pregled + ultrazvuk abdomena

Akcija -62% 1900 Din.
Nefrološki pregled i ultrazvuk abdomena po ceni od 1.900 din samo u Millenium Medic Poliklinici i Laboratoriji!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Nefrološki pregled

Akcija -32% 2300 Din.
Nefrološki pregled - specijalistički pregled u ordinaciji prim. dr Mirković - 2.300 din!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Nefrologija

Ukoliko osećamo bol pri mokrenju, često mokrimo ili imamo nesposobnost da ispraznimo bešiku, ili čak nevoljno isticanje mokraće, moramo se obratiti nefrologu. Ove neprijatnosti mogu zadesiti kako odrasle, tako i decu, ali javljanjem lekaru na vreme, te pravilnom dijagnostikom i lečenjem, ovih neprijatnosti možemo se rešiti. 

Nefrologija – bolesti

Bolesti bubrega i mokraćnog sistema su najčešće upalne prirode, izazvane bakterijama, virusima i gljivicama. Ove infekcije dele se na upale gornjih i donjih mokraćnih sistema. Gornji delovi su bubrezi i mokraćni kanali, a donji – bešika i mokraćna cev. Žene su sklonije upalama donjeg mokraćnog sistema, zbog kratke mokraćne cevi koja se nalazi u blizini završnog debelog creva gde bakterije lakše ulaze u mokraćnu cev i uzlazno se šire u bešiku i dalje prema bubrezima, ukoliko se taj proces ne spreči pravovremeno terapijom.
Postoje bolesti bubrega koje su posledica metaboličkog poremećaja, a manifestuju se pojavom bubrežnog peska i kamena, te stanja koje se naziva giht. Giht je artritično stanje koje nastaje kada se kristali mokraćne kiseline nakupljaju u zglobovima. Najčešće zahvata veliki zglob nožnog palca, ali isto tako može zahvatiti i druge zglobove.
Prilikom rutinskih pregleda, može se desiti da nam bude otkrivena cista na bubregu. Bubrežna hipertenzija je vrsta sekundarne hipertenzije izazvana bolešću bubrega. Hronična bubrežna insuficijencija je poslednji stadijum bubrežnih bolesti prilikom koje dolazi do nesposobnosti bubrega da vrše svoju osnovnu funkciju. Pogoršanje ove bolesti vodi ka dijalizi, i ova terapija mora se obavljati redovno i konstantno sve do transplatacije bubrega. Ukoliko iz nekih razloga do transplatacije ne dođe, bolesnik može biti na programu dijalize trajno, što može da znači i nekoliko desetina godina.
Ukoliko redovno obavljamo preventivne preglede, kada osetimo i najmanje tegobe, kao što su učestalo mokrenje, tamnija boja mokraće, pojava krvi u mokraći, bolove u slabinama, stomaku i donjem delu karlice, sprečićemo rak bešike. Zanimljivo je da je ova bolest tri puta češća kod muškaraca nego kod žena. 
Faktori rizika za nastanak raka bubrega su: pušenje, gojaznost, zloupotreba analgetika i nasledni faktor. 

Nefrološki pregled

Lekar će sa pacijentom obaviti detaljan razgovor i klinički pregled. Potrebne su analize krvi i mokraće, ultrazvučni pregled bubrega i urotrakta, te mikrobiološke analize kao što su: brisevi, urinokultura, pretraga ejakulata.
Veoma je važno obavljati redovne sistematske preglede, jer i za bolesti bešike i bubrega, takođe važi pravilo „Bolje sprečiti nego lečiti“. U tom slučaju, pravovremenim otkrivanjem bolesti u ranoj fazi, mogućnosti za potpunim izlečenjem su veoma velike.

Nefrološki pregled cena

Cene pregleda nefrologa se kreću od 3500 do 5000 dinara. U cenu je često uključen i ultrazvuk abdomena.
 
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.
 
 
 

Iskustva i komentari posetilaca

Kristina Milojevic
Nefrologija je nauka koja se bavi proucavanjem bubrega. Kao sto svi znamo buberzi su veoma vazni u nasem organizmu i zbog toga je najbolje da delujete preventivno i u dovoljnoj kolicin pijete tecnost.
Jovana Milinkovic
Moze ona da se plati bez nekih velikih problema.
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini, svaki nefrolog ima nesto svoje. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Lea Stankovic
U svakom slucaju, svaki nefrolog bi trebao da ima nesto sto je samo njegovo i nesto bez cega se u svakom slucaju ne moze.
Mihajlo Nastasovic
Kazu mi doktori da se sve veci broj pacijenata javlja sa problemima koji su u vezi sa bubrezima. Ja za takvo stanje pre svega krivim losu ishranu i los kvalitet pijace vode.
Simona Vucinic
Sto se nefrologije tice, sigurno je kvalitet pre ili kasnije nesto sto ce doci do izrazaja.
Todor Markovic
U svakom slucaju kako god da okrenete, ona je nesto sto treba da se debelo plati. Sve drugo je losije resenje.
Marta Dencevic
U svakom slucaju je ona nesto sto treba da se debelo plati.
Janko Zivanovic
jako je bitno da kada vec trazite nekog nefrologa da strogo vodiete racuna o tome da to bude zaista neki koji je bas onako ozbiljno skolovan.
Ljubinka Sreckovic
Koliko samo mogu da vidim, nefrolog predstavlja sve uticajnije zanimanje medju ljudima.
Petar Jankovic
Sto se mene i nefologa licno tice, veoma je vazno da se bas na ovom mestu licno uverite u kvalitet. Nakon toga sve drugo je manje vazno.
Nikolina Pantelic
Nefrologija je nauka o bubrezima i bas iz tog razloga po tom pitanju treba biti bas onako oprezan.
Ivan Stojanovic
Sva sreca pa u nasoj zemlji u ovom trenutku postoji veliki broj nefrologa koji se base sa internom medicinom veoma profesionalno.
Jana Stankovic
Po pitanju nefrologije, mozda jedno od najboljih resenja je da posetite ordinaciju Lotte Medci i da se bas na tom mestu uverite u kvalitet.
Biljana Brankovic
Po pitanju nefrologa, ubedljivo je najbolje resenje za vas da posetite neku zaista kvalitetnu ordinaciju sa visegodinsjim iskustvom. Zbog toga je najbolje resenje Sb Medic.
Marko Petrovic
Bolesti bubrega mogu da budu veoma teske i naporne. Zbog toga bi ubedljivo najbolje bilo kada biste bili u mogucnosti da neku od tih bolesesti otkrijte na vreme. Cesto se zapravo moze desiti i da nemate neki poseban razlog da brinete.
Dusan Markovic
Nefrologija je nauka koja se bavi proucavanjem bubrega. Kao sto svi znamo buberzi su veoma vazni u nasem organizmu i zbog toga je najbolje da delujete preventivno i u dovoljnoj kolicin pijete tecnost.
Marina Zivkovic
Problemi sa bubrezima mogu da budu voma opasni i da cesto dovedu do smrtnog uzroka. Zbog toga, ne treba da stedite na novcu vec slobodno izdvojte oko 3500 dinara i sigurno se necete pokajati.