Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Dekorativni malter
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Dekorativni malter

Ako imate kuću, svakako ne želite da ona vremenom postane oronula i zapuštena. Ukoliko ne biste održavali fasadu vaše kuće, nju bi počeli da izjedaju mikroorganizmi, alge, gljivice, prljavština, nečistoća i prašina, a svemu tome bi se pridružile vremenske (ne)prilike, kao što su jako sunce, udari kiše i vetra, sneg i mraz, grad... Tako bi nekad lepa kuća, postala ruševina.

 

 

To se zaista i događa, dovoljno je prošetati gradom, i uveriti se da je zub vremena nemilosrdan. Ipak, vi vašoj porodičnoj kući želite drugačiju sudbinu.

Malter za zidanje

Jasno je da dve stvari utiču na zaštitu kuće, a to su kvalitetan malter i dobra fasadna boja. Oni imaju posebnu ulogu u zaštiti objekta, posebno kada se uzme u obzir da su kuće izložene jakim temperaturnim oscilacijama, koje veoma često iznose i preko četrdeset stepeni Celzijusovih.

Dekorativni malteri, proizvedeni po nano tehnologiji, objedinjuju prednosti silikonske i silikatne smole, spečavajući da dođe do promena na fasadi, čak i pri izuzetno velikim vrućinama, a takođe štite fasadu od sakupljanja nečistoća i prašine, kao i od zadržavanja vode. 

Malteri se čvrsto lepe za podlogu i formiraju površinski sloj koji na kiši pospešuje vlaženje i ispiranje fasade, a istovremeno sprečavaju prodiranje vlage unutar zida. Fasada zaštićena na ovaj način biće visoko otporna na mikroorganizme i buđ, UV zrake i štetno dejstvo gasova. 

Pri svemu tome, štiti od požara, veoma je dobar izolator zvuka, lako se ugrađuje i minimalno se kruni. 

Dekorativni malter – iskustva

Dekorativni malteri imaju izuzetno dug vek trajanja, od oko dvadeset pet godina, pri čemu su veoma izdržljivi. Zahvaljujući njima će vaš eksterijer u dugom nizu godina ostati čist, pouzdano zaštićen i estetski veoma privlačan.

 

 

U ponudi farbara možete pronaći dekorativne tankoslojne maltere na akrilnoj osnovi. Radi se o visokokvalitetnim malterima velike čvrstoće, vodoodbojnosti, otpornosti na UV zračenje, atmosferske uticaje i izuzetne obradivosti. 

Postoji mogućnost toniranja u preko čak hiljadu nijansi. Prilikom nanošenja, podloga mora biti čista, ravna i čvrsta. Pre nego što pristupi nanosu prvog sloja, majstor će malter dobro promešati ručnim električnim mikserom, a zatim će, po potrebi, razrediti sa malom količinom vode, i to od jedan do dva posto. To se radi u cilju podešavanja konzistencije maltera. Pre same ugradnje, majstor će proveriti nijansu, a zatim izvršiti izjednačavanje sadržaja više kanti u odgovarajućoj posudi, a sve u cilju da se otklone moguće razlike između pojedinih kanti. 

Dekorativni malter se nanosi ručno čeličnom gletericom, u debljini najkrupnijeg zrna, dok će finalni izgled biti postignut naknadnim radom uz pomoć plastične gleterice. Zaribavanje se može vršiti horizontalnim, vertikalnim i kružnim pokretima, a sve do postizanja ujednačene izbrazdanosti površine. 

Kod nanošenja dekorativnog maltera, potrebno je voditi računa pri kojoj temperaturi se posao obavlja, pa se preporučuje rad u opsegu od pet do trideset stepeni Celzijusa. Majstori neće raditi kada je fasada izložena direktnom suncu, kiši ili jakom vetru. Trebalo bi voditi računa da niske temperature kao i visoka vlažnost vazduha značajno produžavaju vreme vezivanja maltera. 

Pošto su svi uslovi ispunjeni, ostaje samo da se prione na posao, kako biste dobili sasvim nov i dekorativan izgled vaše porodične kuće.

Dekorativni malter – cena:

Cene dekorativnih maltera se kreću u rasponu od 2500 din. za akrilni malter u pakovanju od 25 kg, sve do 3900 dinara za istu količinu. Potrebno je izdvojiti od 730 din po m/2, sve do 1050 dinara po kvadratnom metru za termoizolacione fasadne sisteme.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

18.07.2018
Zorica Simic

Dekorativni malter se danas bas dosta koristi. To je zato sto ima veliku prednist u odnosu na klasicnu fasadu i bojeZ ima jako dug vek trajanja i estetski je vrlo lep. Mi smo kucu spolja uradili dekorativnim malterom i dve boje i prezadovoljni smo kako je ispalo.

10.05.2017
Petar Jankulovski

Problem je pre svega u tome sto ovaj dekorativni malter kako god da okrenete nije ni malo jeftin.

10.05.2017
Ivana Petrovic

Kako god da okrenete, dekorativni malter treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

26.04.2017
Todor Markovic

Naravno da ej veoma bitno da ovaj malter bude prave ctvrstoec. Sve drugo je mnogo manje vazno.

25.04.2017
Stojance Ristovski

Sigurno da ovaj malter nije nesot posebno skup. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

13.04.2017
Marina Zivkovic

Koliko mi se samo cini, sto se ovog maltera tice, sigurno je kvalitet nesto sto ce vam pre ili kasnije biti potrebno.

12.04.2017
Milen Jovanovic

Koliko mi se samo cini, ovaj malter je zaista nesto posebno i nesto sto zaista treba da se plati. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

29.03.2017
Jovana Milinkovic

Po meni, kako god da okrenete, dekorativni malter treba i mora da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

29.03.2017
Filip Milutinovic

Po meni on pre ili kasnije mora da bude jako skup.

28.03.2017
Lea Stankovic

Kako god da okrenete, on je nesto sto i nije bas toliko jeftino.

14.03.2017
Mihajlo Nastasovic

Sto se ovog maltera tice, kvalitet je pre ili kasnije veoma vazan. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena.

13.03.2017
Simona Vucinic

Ne mora da nuzon znaci da je ovo neki posebno opterecujucu malter u finansijskom smislu.

23.02.2017
Todor Markovic

Moje licno misljenje je sto se tice ovog maltera da kvalitet u svakom slucaju treba da bude na prvom mestu.

22.02.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju je ovo posebna vrsta maltera, koji definitivno ume da se napravi kako treba.

06.02.2017
Janko Zivanovic

Sva sreca, pa danas sve ovo veoma lako moze da se uradi masinskim putem.

26.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, svaki dekorativni malter je nesto sot mora onako dobro i debelo da se plati. Sve drugo je manje vazno.

25.01.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, dekorativni malter je nesot sto je inace veoma skupo.

25.01.2017
Nikolina Pantelic

Sto se ove vrste maltera tice, samo treba da se odlcuite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

09.01.2017
Ivan Stojanovic

Sto se tice ovog maletra, ipak treba ako mene ptiate da se sami odlucite za kvalitet i da vise nista dalje po tom pitanju ne brinete.

09.01.2017
Jana Stankovic

Moram da budem iskrena i da kazem da u praksi zaista nisam videla kako taj dekorativni materijal izgleda. Sigurno je to relativno nova tehnologija.

06.01.2017
Marko Petrovic

Bas bih voleo da vidim kako dekorativni malter u stvarnosti izgleda.

19.12.2016
Biljana Brankovic

Koliko samo mogu da vidim, dekorativni malter je nesto sto u danasnje vreme mora da bude poprilicno zastupljeno tako da ga u svakom slucaju treba koristiti.

30.08.2016
Dusan Markovic

ovo je malter koji spoljasnjosti vase kuce - objekta, moze da da poprilicno lep izgeld i karakter. Cene su naravno razlicite i najbolje je oko toga da se psaovetujete sa nekim strucnim licem.