Dodaj firmu

Nićiforović L&M građevinski materijal

Ukoliko Vam je potreban kompletan građevinski materijal za kuću ili bilo koji objekat posetite Nićiforović L&M u naselju Leštane
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Nićiforović L&M stovarište

Stovarište Nićiforović L&M nalazi se u naselju Leštane. U ponudi ima veliki asortiman građevinskog materijala za pravna i fizička lica
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Termo blok Jakovljević Stovarište

Stovarište Jakovljević nalazi se u Zemunu. Poseduje veliki asortiman građevinskog materijala, cementa, kreča, izolacije, cementa kao i ogreva.
Pročitaj više

Ljiljane Krstić 15a
Zemun, Beograd

Termo blok Stovariste Okruglica Promet

Stovariste Okruglica Promet u svojoj ponudi ima kompletan građevinski materijal za grube i završne radove u građevinarstvu.
Pročitaj više

Smederevski put 9
Zvezdara, Beograd

U tekstu koji se nalazi pred vama, saznajte šta je to termo blok, koja su njegova svojstva, od čega se taj materijal pravi, koja mu je prosečna cena, kojih je dimenzija, kao i koje su najpoznatije marke termo bloka... Nastavite da nas čitate.

Svojstva termobloka?

Kada bismo definisali šta je to tačno termo blok, onda bismo mogli da kažemo da se radi o blokovima koji su velikog formata, pa samim tim omogućavaju manju potrošnju blokova po jednom kvadratnom metru. Takođe, vreme potrebno za gradnju nekog objekta se skraćuje i štedi, a potrošnja maltera je isto tako niža.

Od čega se pravi termo blok?

Termo blok može da se posmatra i sa građevinskog i biološkog aspekta. Na ovaj način gledano, ocenićemo termo blok kao idelan materijal i proizvod. Razlog tome je što je izrađen od prirodnih materijala, i nema sintetičke dodatke.

Zidovi koji se izgrade od termo bloka, poseduju jako dobra paropropusna svojstva, kao i odličnu termo i zvučnu izolaciju, a to je od presudnog značaja kada ocenjujemo kvalitet gradnje nekog objekta.

Termo blokovi

Kada se gradi neki objekat, tada termo bloku može da se doda dodatna toplotna izolacija. Kada se sve navedeno sabere što smo napisali, tada dolazimo do zaključka da izgradnja uz pomoć ovog građevinskog materijala dovodi do stvaranja veoma pogodne mikro klime u prostoru, a to je od velike važnosti.

Termo blok cena

Cena za jedan metar kvadratni termo bloka može da bude oko 2000 dinara, u proseku, i tu se misli samo na blok. Ipak, najbolje i najtačnije informacije ćete dobiti na upit, tako što ćete kontaktirati naše oglašivače, tj. firme koje se bave proizvodnjom i prodajom termo blokova. Navedite vaše zahteve i potrebnu količinu termo blokova, pa ćete na osnovu svega toga dobiti pouzdanu informaciju o ceni.

Termo blok dimenzije

Kao što smo naveli, termo blokovi mogu da budu različitih dimenzija, i da se sklapaju u jedan veliki blok, čime se štedi na svakom metru kvadratnom. Ušteda se ogleda i kroz maleter i kroz vreme koje je neophodno da bi se izgradila stambena zgrada ili kuća. Jer, slaganje većih komada blokova osigurava bržu gradnju, nego da su u pitanju cigle, na primer.

Naveli smo da termo blok ima odlična svojstva, u smislu da je to materijal koji je odličnog kvaliteta kada se gleda izolacija, ali i sa biološkog stanovišta.

Najpoznatije marke termobloka

Dobra termoizolacija se dobija tako što se poroznost pravilno planira, a takođe su bitne i dimenzije i konačni izgled termo bloka. Zahvaljujući svemu tome, omogućena je akumulacija toplote, pa se dobija situacija da se tokom zime blokovi sporo hlade, dok se u toku leta oni sporije zagrevaju, pa to daje prijatan osećaj boravka u prostoru.

Jedna od poznatih marki je Ytong blok, na primer. Masa termo blokova je olakšana, pa je njima jednostavno rukovati na gradilištima, što je isto bitno za sam proces gradnje objekta. Lakša manipulacija teretom, svakako znači kraće vreme potrebno za izgradnju kuće ili zgrade.

*Za sve preciznije i dodatne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici našeg portala koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane