Dodaj firmu

U našem tekstu saznajte šta su to distanceri, čemu tačno služe, koja im je namena. Pročitaćete da postoje distanceri za gips, armaturu, rigips, pločice, staklo, keramiku, beton, laminat... Nastavite da nas pratite.

Distancer

Kada se gradi neka konstrukcija, od presudne važnosti za njenu stabilnost jeste ugradnja distancera.

Distanceri za gips

Gips se vrlo često koristi kod završnih radova u građevinarstvu. Gips omogućava da se koriguju sve nepravilnosti, da se istakne lepota plafona, na primer, i drugih elemenata u prostoru.

Distanceri za armaturu

Projekat koji se izgrađuje trebalo bi da bude isto što i njegov projekat, a najbolji način da se to postigne, jeste upotreba distancera. Kada se oni koriste, neće doći do nekih malih nepravilnosti, već će sve biti odrađeno prema unapred osmišljenom planu.

Distanceri za rigips

Distanceri se koriste i za rigips. Postupak rada je relativno brz, koriguju se sve nepravilnosti, koje bi kasnije bilo teško ispraviti.

Distanceri za pločice

Za pločice, kod njihovog postavljanja, isto se koriste distanceri. Uz njihovu upotrebu, posao majstora postaje lakši, brži i dosta kvalitetniji.

Distanceri za staklo

Distanceri pomažu i da se određeni građevinski posao odradi na profesionalan način, ekonomično i bezbedno.

Distanceri za keramiku

Kao što smo već naveli u prethodnom delu teksta, distanceri se koriste za pločice, tj. za keramiku. Na taj način se dobija savršen završni rezultat.

Gumeni distanceri

Postoje i gumeni distanceri, čija primena je takođe veoma česta.

Distanceri za beton

Distanceri za beton se upotrebljavaju kod svake gradnje, da bi se dobio pravilan položaj armature. Pravilan položaj znači da je to tako projektom predviđeno.

Betonski distanceri

Betonski element ima ulogu da obezbedi čvrstinu, bezbednost i trajnost, a da bi se to postiglo, on mora da bude stabilan. Zbog toga se upotrebljavaju betonski distanceri kod gradnje.

Plastični distanceri

Plastični distanceri takođe pronalaze svoju primenu u različitim radovima.

Metalni distanceri

Distanceri mogu da budu izrađeni od metala, i takođe su postojani, čvrsti i stabilni.

Distanceri za šalovanje

Šalovanje je pripremanje oplate za betoniranje. U ovu svrhu takođe se koriste distanceri, da bi se izbegle sve sitne nepreciznosti i nepravilnosti tokom rada i gradnje.

Distanceri za laminat

Čak i kod ugradnje laminata se upotrebljavaju distanceri, i to mogu da budu obeleživači – distanceri. Laminat se sve češće koristi kod oblaganja podova za domaćinstva i poslovne prostore, jer je u pitanju cenovno povoljna varijanta, koja ne zahteva nikakvo posebno održavanje ni negu, kao što je slučaj sa parketom, na primer.

Distanceri cena

Cena distancera najviše zavisi od toga da li su od plastike, metala, čelika, gume, namenjeni za beton i slično. U tom smislu, cena distancera za gips je u proseku oko 30 dinara a radi se o 125 milimetara. Cena takođe zavisi i od razreda nosivosti, pa na sve to treba obratiti pažnju kod izbora vrste distancera. Ako niste sasvim sigurni, najbolje je da dodatna pitanja postavite stručnom osoblju odabrane prodavnice, kako biste dobili što tačnije informacije, i načinili pravilan izbor distancera za potrebe vaše gradnje.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Idi na vrh strane