Dodaj firmu

Ytong blok Jakovljević Stovarište

Stovarište Jakovljević nalazi se u Zemunu. Poseduje veliki asortiman građevinskog materijala, cementa, kreča, izolacije, cementa kao i ogreva.
Pročitaj više

Ljiljane Krstić 15a
Zemun, Beograd

Ytong blok Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidr...
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Borča, Beograd

Nićiforović L&M stovarište

Stovarište Nićiforović L&M nalazi se u naselju Leštane. U ponudi ima veliki asortiman građevinskog materijala za pravna i fizička lica
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Nićiforović L&M građevinski materijal

Ukoliko Vam je potreban kompletan građevinski materijal za kuću ili bilo koji objekat posetite Nićiforović L&M u naselju Leštane
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Ytong blok Stovariste Okruglica Promet

Stovariste Okruglica Promet u svojoj ponudi ima kompletan građevinski materijal za grube i završne radove u građevinarstvu.
Pročitaj više

Smederevski put 9
Zvezdara, Beograd

Možda ste čuli, a možda i niste za Ytong blok. U našem tekstu saznajte više o čemu se tačno radi, koja su svojstva Ytong bloka, koja je cena tog materijala, kojih je dimenzija, kao i druge zanimljive i korisne infomracije. Nastavite da nas čitate.

Svojstva Ytong-a?

Kada zidamo određeni objekat, bez obzira da li je to prizemna kuća, kuća na sprat ili dva ili se radi o stambenoj zgradi, tada vodimo računa o tome koliko će nas sve to koštati. Naravno, materijal od koga se gradi, zauzeće bitnu stavku u formiranju cene, pa stoga nije svejedno da li zidamo ciglama ili opekama, termo blokovima, giter blokom ili Ytong blokovima.

Naravno da postoje razlike između svih ovih materijala i da svaki ima svoje prednosti i mane. Konkretno, kod Ytong bloka, glavne osobine su da je on namenjen za zidanje pregradnih zidova, kao i nosećih zidova.

Ytong blok cena

Ytong blok je izuzetno popularan, a na to utiče dosta faktora. Jedan od njih je povoljna cena, i jedna ploča košta oko 200 dinara u proseku.

Dimenzije Ytong bloka

Zamislimo da gradimo jednu veliku kuću malenim ciglama. Jasno je da će biti potrebno mnogo više vremena nego kada se to radi uz pomoć većeg materijala, kao što je Ytong blok. Ytong blok je stekao svetsku popularnost, baš zbog brzine gradnje, uštede pri tome, a tu su i druge prednosti.

Ovaj blok je izuzetno lagan, što omogućava jednostavnu manipulaciju tokom izvođenja radova, a to je majstorima vrlo važno. Ono što je krajnjim korisnicima bitno, to jest, ljudima koji će živeti ili raditi u objektu koji je izgrađen uz pomoć Ytong bloka, jeste što ovaj materijal ima dobru zvučnu i toplotnu izolaciju. To bi značilo da omogućava da se leti sporo zagreva, a zimi se isto tako sporo hladi, pa se stoga stvara prijatna mikro klima, što je svakome od nas veoma bitno.

Ovaj blok se prodaje na komad, i utrošak Ytong bloka je šest i po komada po jednom kvadratnom metru.

Tokom gradnje blokovima ovog tipa, štedi se i malter, za razliku od rada sa opekom i ciglama. Spajanje više blokva u jedan, omogućava još veću uštedu i brzinu prilikom gradnje. Ovo je sve bitno radi poštovanja zadatih rokova u kojima treba završiti neki objekata.

Iz svega navedenog što smo pročitali u prethodnom delu teksta, možemo izvesti zaključak da je Ytong blok vrlo dobar kod gradnje zidova koji su unutar prostora, tj. objekta, i koji su noseći ili su pregradni. Ovim se stvara dobra izolacija unutar prostorija jednog stana ili kuće, a to je svima vrlo bitno.

Kada se kupuje oprema za zidanje, neophodno je nabaviti lopaticu za nanošenje Ytong lepka, kao i sam lepak, koji dolazi u pakovanjima od dvadeset pet kilogarama.

Nadamo se da smo dočarali koje sve prednosti ima ovaj materijal i zbog čega je toliko poznat u svetu građevinarstva. Rado korišćen zbog mnogih dobrih svojstava i naravno, prikladne cene spram kvaliteta.

*Za sve dodatne i precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici našeg portala koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane