Dodaj firmu

Oplatol ulje je industrijsko ulje, i predstavlja odvajačko sredstvo za kalupe. U našem tekstu saznajte razne korisne i zanimljive informacije o oplatol ulju, kao i gde možete da ga nabavite, i po kojim cenama. Nastavite da nas čitate.

Ulje za oplatu

Kao što smo naveli, reč je o ulju koje služi za odvajanje kalupa. Ovi kalupi se koriste u građevinarstvu, da bi se beton odvojio od oplata, ili od raznih vrsta kalupa.

Ulje za oplatu ima razne prednosti, kao što su sprečavanje da se beton ili oplata vežu ili zalepe za kalup, a nakon upotrebe oplatol ulja, površina betona će biti glatka i veoma kvalitetna.

Još jedna dobra osobina oplatol ulja jeste da sprečava da koroziraju čelični kalupi.

Oplatol ulje ima svoje fizičke i tehničke karakteristike. To mogu da budu kinematička viskoznost, tačka paljenja, i tačka tečenja.

Iz svega navedenog vidimo da je primena oplatol ulja zaista široka. Preporuka je da se njime premazuju oplate i kalupi, kod raznih radova u građevinarstvu, a svrha je dobijanje kvalitetnih površina. Takođe, bitno je i da se obezbedi lako i jednostavno, brzo odvajanje betona od oplata-kalupa.

Korozija kalupa biće sprečena, i minimalno zaostaju mehurići vazduha.

Oplatol ulje se nanosi premazivanjem, i to četkom ili valjkom. Koristi se još i prskanje pneumatskim pištoljem.

Oplatol ulje prodaja

Mnoge ljude zanima koji je utrošak oplatol ulja po recimo, jednom kvadratnom metru? To zavisi od kvaliteta površine, kao i tipa oplate, jer to može da bude drvo, plastika ili metal. Isto tako, koliko će se oplatol ulja utrošiti, uslovljeno je i načinom nanošenja.

Utrošak oplatol ulja se naziva pokrivna moć, pa tako postoji očekivana pokrivna moć za metal, i ona iznosi 40 m2, i isto toliko i za plastiku. Kada je drvo u pitanju, pokrivna moć je 15 m2.

U zavisnosti od konkretnih uslova primene, oplatol ulje se proizvodi u različitim viskozitetnim gradacijama.

Oplatol ulje možete da nabavite u trgovinama koje se nalaze oglašene na stranici na kojoj se upravo nalazite. Da biste doneli pravu odluku pri izboru, a ukoliko niste baš vični građevini već samo majstorišete za svoje potrebe, tada je najbolje rešenje da se obratite ljubaznom i stručnom osoblju da vam pomogne sugestijama kod izbora materijala.

Ove preporuke mogu znajačno da vam uštede novac, jer od mnogo čega zavisi koliko ćemo oplatol ulja potrošiti. Kao što smo saznali iz teksta, potrebno je da se odlučite za način nanošenja – da li ćete prskati uz pomoć pneumatskog pištolja, ili ćete naneti valjkom ili četkom. Takođe, površina je od uticaja, pošto drvo upija više oplatol ulja, od recimo, plastike ili metala. Na sve ove stvari, bitno je obratiti pažnju tokom izbora i kupovine, kako bi se ekonomično gradilo.

Oplatol cena

Cena zavisi od mnogo čega, jedan od parametara je i način pakovanja. Ako je reč, na primer, o pakovanju od 20 litara, tada je cena u proseku oko 6500 dinara.

Oplatol ulje cena

Za pakovanje od dvadeset litara, treba izdvojiti oko 6500 dinara.

Ulje za oplatu cena

Ulje za oplatu se kreće sa cenom u proseku oko 6500 dinara za 20 l.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da se obratite preduzećima koja se nalaze oglašena na stranici koju upravo čitate.

Idi na vrh strane