Dodaj firmu

Cement Jakovljević Stovarište

Stovarište Jakovljević nalazi se u Zemunu. Poseduje veliki asortiman građevinskog materijala, cementa, kreča, izolacije, cementa kao i ogreva.
Pročitaj više

Ljiljane Krstić 15a
Zemun, Beograd

Cement Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidr...
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Borča, Beograd

Nićiforović L&M stovarište

Stovarište Nićiforović L&M nalazi se u naselju Leštane. U ponudi ima veliki asortiman građevinskog materijala za pravna i fizička lica
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Nićiforović L&M građevinski materijal

Ukoliko Vam je potreban kompletan građevinski materijal za kuću ili bilo koji objekat posetite Nićiforović L&M u naselju Leštane
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Stovariste Okruglica Promet

Stovariste Okruglica Promet u svojoj ponudi ima kompletan građevinski materijal za grube i završne radove u građevinarstvu.
Pročitaj više

Smederevski put 9
Zvezdara, Beograd

U ovom tekstu biće reči o građevinskom materijalu koji se naziva cement, o njegovoj ceni, o tome kako se dobija i pravi, gde se prodaje i slično. Nastavite da nas čitate, radi i drugih korisnih i zanimljivih informacija o cementu.

Cement cena?

Cena cementa je od 400 do 900 dinara, a sve zavisi od različitih karakteristika.

Cement šta je i od čega se dobija?

Ono što odlikuje cement, jeste brzi priraštaj čvrstoće. Vrlo je pogodan kod pravljenja svih vrsta betona, kao i maltera. Koristi se za izgradnju individualnih stambenih objekata, ali i zgrada za kolektivno stanovanje.

Ako želimo da tačno definišemo cement, onda ćemo reći da je to hidrauličko mineralno vezivo, koje se dobija tako što se melje veštački kameni materijal. Ovaj materijal se stvara tako što se peku glina i krečnjak, i to na temperaturi pečenja od 1350 do 1450 stepeni Celzijusovih.

Kako se pravi cement?

Kako se pravi cement, počeli smo da objašnjavamo u tekstu iznad. U cementu je prisutna i manja količina gipsa, i to je oko pet  posto. Ova masa gipsa se dodaje u cement da bi se regulisalo njegovo vreme vezivanja.

Hemijski sastav cementa je skoro uvek isti, i ne menja se. Ako bismo želeli da nekako izvršimo podelu cementa, onda bi to bilo na nekoliko vrsta i klasa. Na primer, vrste mogu predstavljati kategorije cementa s obzirom na tehnologiju po kojoj se cement proizvodi i na sastav. Klasa cementa može da govori o mehaničkim karakteristikama ovog građevinskog materijala.

Prodaja cementa

Ukoliko gradite svoju kuću za porodicu, ili želite da izgradite objekat za kolektivno stanovanje, tada je najbolje da se obratite firmama koje su oglašene na ovoj stranici našeg portala a bave se prodajom cementa i drugih građevinskih materijala, kao što su termo blokovi, cigle i opeke, giter blokovi, Ytong blokovi, betonski blokovi...

Ukoliko prvi put gradite nešto, onda je najbolje da se detaljnije raspitate o svim karakteristikama materijala koji vas zanima, da biste znali koliko vam čega treba, i koji je najbolji izbor za vas. U obzir treba da se uzme obim posla koji vam predstoji, kao i novčana sredstva, tj. budžet koji je planiran za izgradnju objekta.

Cement se isporučuje na adresu koju ste naveli, nakon obavljene kupovine i plaćanja.

Cementi mogu da budu na bazi portland cementnog klinkera. Ostale vrste su specijalne vrste cementa o koijma tretnutno nećemo govoriti.

Možda mnogi od vas koji čitate naš tekst, nikada nisu čuli za portland cementni klinker. Pored ovog materijala, cement može da sadrži i druge dodatke, a u zavisnosti od toga u kojoj meri su prisutni, tako se menjaju na kraju i osobine samog cementa.

Na primer, ako se poveća količina dodataka, onda se jasno može uvideti razlika između čistog portland cementnog klinkera i onog ašto se dobija sa dodacima. Interesantno je da je čvrstoća ovih cemenata sa dodacima u početku manja, nakon starosti od 28 dana, te čvrstine postaju veće.

*Za sve dodatne i precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na istoj stranici našeg portala na kojoj čitate ovaj tekst.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane