Dodaj firmu

Za pleksiglas ste verovatno svi čuli, jer je to jedan popularan materijal, ali možda ipak ne znate o čemu se tačno radi, koje su njegove karakteristike, za šta se koristi...

U ovom tekstu ćemo vam pružiti razne korisne i zanimljive informacije o pleksiglasu, kao i gde ga možete nabaviti, po kojim cenama i slično.

Šta je pleksiglas?

Pleksiglas ploče ili klirit, kako se još naziva, je jedan materijal koji nalazi veoma široku primenu pre svega zbog mogućnosti termo oblikovanja i raznih drugih dobrih osobina.

Gde se najčešće koristi pleksiglas?

Kada je reč o mehaničkim osobinama, pleksiglas ploče imaju prednost u odnosu na staklo, na primer, a pri tome je plesiglas i lakši od stakla.

Osobine pleksiglas ploča su:

  • Čak do devedeset dva posto transparentnosti
  • Navedena mogućnost termičkog oblikovanja
  • Laka i jednostavna montaža i ugradnja
  • Sadrže UV zaštitu

Primena i upotreba pleksiglasa je veoma široka i praktično neograničena, i to pre svega u enterijeru, na primer za izrade ispuna za klizna plakarska vrata, kupatilske i kuhinjske frontove, razne dekorativne elemente pultova...

Pleksiglas u boji

Pleksiglas možemo pronaći u zaista veoma širokoj paleti najrazličitijih boja, što ovaj materijal čini dodatno popularnim i zanimljivim. Ploče od pleksiglasa mogu da budu obojene, prozirne ili neprozirne, kao i različitih debljina, što sve zavisi od potreba i zahteva kupaca i korisnika.

Prodaja pleksiglasa

Firme koje se bave prodajom pleksiglas ploča imaju svoje lepo osmišljene web prezentacije na kojima su proizvodi predstavljeni kroz detaljan tekstualni opis i fotografije. Zainteresovani kupci su tako u mogućnosti da vide boje ploča koje su u ponudi, ali i da pročitaju o najvažnijim karakteristikama pleksiglasa, kao i o svojstvima.

Pleksiglas ploče

Dimenzije pleksiglas ploča mogu da se rade po narudžbini, a postoje i one koje su već izrađene i njihove dimenzije mogu biti 2050 x 3050.

Boje u kojima nam dolaze su opal, led, crna, fluo zelena, fluo narandžasta, black&white, saten, roze, crvena, plava, zelena...

Koja je cena pleksiglasa?

Cena pleksiglasa zavisi od debljine ploče, njihove providnosti kao i od drugih karakteristika.

Pleksiglas cena m2:

Primera radi, za debljinu od jednog i po milimetara, spomenutih dimenzija 2050 x 3050, potrebno je platiti oko 10 evra u veleprodaji. Cena raste kako se povećava debljina ploče.

Pleksiglas ploče cena kvadrata:

Cena za opal dual saten, livenu ploču, debljine od deset milimetara, dimenzija 2050 x 3050, iznosi 85 evra po metru kvadratnom. Navedena je veleprodajna cena, a za maloprodajne, molimo da se raspitate kod firmi koje su oglašene kod nas.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane