Dodaj firmu

Nićiforović L&M građevinski materijal

Ukoliko Vam je potreban kompletan građevinski materijal za kuću ili bilo koji objekat posetite Nićiforović L&M u naselju Leštane
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Nićiforović L&M stovarište

Stovarište Nićiforović L&M nalazi se u naselju Leštane. U ponudi ima veliki asortiman građevinskog materijala za pravna i fizička lica
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Verovatno ste nekada čuli za pojam tegola, ali vam nije sasvim jasno o čemu se radi, dok sa druge strane, možda baš tegola predstavlja savršen izbor za vas?

U daljem tekstu možete da saznate sve bitne informacije o tegoli, gde je možete nabaviti, po kojim cenama, pročitati koje su njene prednosti i slično.

Šta je tegola?

Ovo je zapravo krovni materijal, a osnovna prednost je u tome što odgovara svakom obliku krova. Dakle, ima sposobnost prilagođavanja, i pri tome zadovoljava sve estetske i tehničke kriterijume. Zahvaljujući tegoli, uštedećete i novac, jer je to dugoročna investicija u smislu što materijal traje kroz veliki broj godina.

Koje su prednosti tegole?

Pored navedenih prednosti, dodaćemo i činjenicu da krov odavno više nema samo zaštitnu funkciju, već se od istog zahteva da se lepo uklopi u okolinu i tu je najznačajniji estetski faktor. Tegola se može pohvaliti izuzetnim tehničkim karakteristikama, što znači da dobro izoluje, da je lagana i otporna.

Tegola se prodaje širom planete i njena popularnost postaje sve veća, a glavni razlog je u tome što je propratila sve kriterijume u estetskom i tehničkom pogledu.

Zašto baš tegola?

Sve što smo naveli u dosadašnjem tekstu, navodi vas da odaberete tegolu, kao krovni materijal. A glavni razlog da prelomite i da nabavite tegolu je taj da je ona stopostotna garancija za krov kuće!

Upoznajmo se sada sa pojmom šindre. To je jedan od najstarijih krovnih pokrivača, a za njenu izradu se još uvek koristi prirodni kamen. Šindra se primenjuje tamo gde nije moguće, zbog nekih razloga, da se postavi krovni crep, i to su na primer, strmi krovovi.

Postoji više različitih vrsta šindre i to su drvena, kamena, bitumenska i dr.

Kako se postavlja tegola?

Najpre ćemo reći da tegola može da traje tridesetak godina ili čak i više. Kako će se postaviti tegola, zavisi pre svega od pripreme podloge i od njenog kvaliteta. Podloga treba da bude što ravnija, suvlja i čistija.

Ona se pričvršćuje za rogove krova. Kada se postavlja tegola, najviše se vodi računa o kritičnim mestima krova, nekim nagibima, kosinama, uvalama i slično. Često se pri postavljanju koristi bitumenska traka, kao i poliesterski uložak.

Tegola prodaja

Ukoliko se odlučite za kupovinu tegole, tada znajte da imate proizvod sa garancijom na dugi niz godina, jer ona svojim kvalitetom i karakteristikama zadovoljava uslove koje nalažu Evropske norme. Pored toga, tegola ima sertifikat koji garantuje standard koji se tiče očuvanja životne sredine, ali i garanciju na kvalitet izrade.

U kojim bojama se sve može naći tegola?

Na popularnost tegole utiče i izbor boja u kojima se ona može pronaći, pa tako možete da birate između: braon i sivih nijansi, klasične crvene boje krova, ali i neobične plave, zelene, bež boje...

Koliko košta tegola i koja je cena po m2?

Za tegolu bi trebalo izdvojiti od 7 evra do 14 evra po jednom kvadranom metru.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane