Izaberite neku od firmi gde možete kupiti GAŠENI KREČ

Gašeni kreč Jakovljević Stovarište

Ljiljane Krstić 15a

Stovarište Jakovljević nalazi se u Zemunu. Poseduje veliki asortiman građevinskog materijala, cementa, kreča, izolacije, cementa kao i ogreva.
Pročitaj više

Nićiforović L&M stovarište

Smederevski put 15, Leštane

Stovarište Nićiforović L&M nalazi se u naselju Leštane. U ponudi ima veliki asortiman građevinskog materijala za pravna i fizička lica
Pročitaj više

Stovariste Okruglica Promet

Smederevski put 9

Stovariste Okruglica Promet u svojoj ponudi ima kompletan građevinski materijal za grube i završne radove u građevinarstvu.
Pročitaj više

Sigurno ste čuli za gašeni kreč, a u našem tekstu možete da saznate više o ovom materijalu, kako se dobija, koja je cena, gde se proizvodi i prodaje, kao i druge korisne informacije. Nastavite da nas čitate.

Gašeni ili hidratisani kreč

Ako bismo definisali šta je to u stvari kreč, onda bismo kazali da se radi o građevinsko vezivnom i građevinskom materijalu. Vrlo je čestol u upotrebi i za različite namene. Hidratisani gašeni kreč je u vidu sitnog belog praha. Da bi se dobio kreč u prahu koji će da ugasi živi kreč, neohodno je imati hidratizovani kreč. Ovaj kreč se dobija industrijskim putem, i to sa malo vode, a ono što je važno, to je da sve čestice budu ugašene.

Ovakav kreč nije opasan, i vrlo je lako njime manipulisati i raditi. Kao što smo već naveli, nalazi se u obliku sitnog, finog belog praha.

Kako se dobija gašeni kreč?

Gašeni kreč se dobija tako što se gasi živi kreč. Možda vas zanima kako se to tačno radi? Postoji sanduk za gašenje. Taj sanduk za gašenje najpre treba da se napuni izvesnom količinom živog kreča, a onda se na sve to doliva pijaća voda.

Usled ove reakcije, kreč se počinje raspadati i gasi se, pri čemu se dostiže temperatura od sto pedeset stepeni Celzijusovih. Iz tog razloga, kreč mora da se meša uz pomoć nekog alata. Postoji opasnost od dobijanja opekotina, tako da kreč i živi kreč dok se gase, ne bi smeli da dođu u dodir sa kožom čoveka.

Za šta se koristi kreč? Pre svega, za dobijanje maltera, u građevinarstvu.

Gašeni kreč cena

Cena gašenog kreča zavisi od pakovanja u kome se ovaj materijal nalazi u prodaji. Na primer, jedan kilogram gašenog kreča može da košta orijentaciono oko sedamdeset dinara.

Kreč se primenjuje za unutrašnje i spoljašnje krečenje objekata, stanova, kuća, zgrada... Takođe, može da se izvrši dezinfekcija mineralno vezanih podloga, a takođe i voćke se štite od insekata...

Spomenimo i hidraulični kreč, i šta je tačno taj materijal? U pitanju je kreč koji se dobija pečenjem laporovitih krečnjaka, i to na temperaturi koja mora da bude ispod granice topljenja. Kada se dobije proizvod na kraju, on se nalazi na granici izmešu portland cementa i običnog kreča.

Gašeni kreč proizvodnja i prodaja

Na ovoj stranici našeg portala su oglašene firme koje se bave proizvodnjom i prodajom gašenog kreča i drugih vrsta kreča. Ukoliko imate potrebu za kupovinom, tada bi bilo najbolje da ih kontaktirate, i da saznate sve što vas zanima na upit. Ukoliko imate dodatna pitanja, ljubazno i stručno osoblje je tu da vam na ista odgovori i pruži sve savete koji se tiču gradnje ili renoviranja, te bilo koje druge aktivnosti za koju će vam poslužiti neka vrsta kreča.

Na njihovim sajtovima su opisane karakteristike kreča i navedene su jasno cene. Za sve što vas zanima, budite slobodni da postavite dodatno pitanje.

*Za sve dodatne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na istoj stranici našeg portala na kojoj čitate ovaj tekst.

Idi na vrh strane