Dodaj firmu

Nićiforović L&M građevinski materijal

Ukoliko Vam je potreban kompletan građevinski materijal za kuću ili bilo koji objekat posetite Nićiforović L&M u naselju Leštane
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

Nićiforović L&M stovarište

Stovarište Nićiforović L&M nalazi se u naselju Leštane. U ponudi ima veliki asortiman građevinskog materijala za pravna i fizička lica
Pročitaj više

Smederevski put 15, Leštane
Grocka, Beograd

ARTerracotta fasadni keramički sistemi

Neka fasada na Vašem objektu bude uvek u odličnom stanju, uz ARTerracotta fasadne keramičke sisteme. Naša firma nudi zdrave i energetski efikasne materijale jednog od vodećih proizvođača Roben iz Nemačke, čiji je ekskluzivni zastupnik i distributer
Pročitaj više

Vojvode Micka Krstića 1j, lok 1
Palilula, Beograd

Na svakoj kući, na vrhu, nalazi se crep. Kada gradimo objekat, vodimo računa o svakoj sitnici, i o krupnim stvarima kao što su spoljni zidovi, fasada, ulazna vrata, izolacija i slično, a veoma bitna stavka je i – crep.

Definicija crepa bi bila da je to krovni prekrivač, koji se najčešće pravi od gline, a takođe može da bude od betona, pa čak i od stakla.

Kako izabrati najkvalitetniji crep za krov?

Za glineni crep je karakteristično da se proizvodi od kvalitetnije gline nego opeka. Vučeni crep poseduje oblik pravougaone ploče, koja na krajevima dužnih strana ima ima žleb; on je sa jedne strane okrenut prema licu, dok je sa druge strane okrenut prema naličju, a to bi dalje značilo da se međusobno poklapaju kada se radi pokrivanje krova.

Pogodnosti koje ima vučeni crep su mnogostruke. Na primer, manji je utrošak po metru kvadratnom krovne površine, uklapanje se radi lako, jednostavno i brzo, postoji mogućnost oblikovanja.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine crepa?

U ovom delu teksta ćemo se upoznati sa tim šta znači biber vučeni crep. On je u obliku pravougaone ploče koji ima zaobljenu užu stranu, i poluprečnik zaobljenja iznosi od sto do sto osamdeset milimetara. Interesantno je da površina lica crepa može biti izbrazdana uzdužno ili sasvim glatka.

Preporuka koja se tiče ventilacije, jeste da se sa naličja izrađuju rebra debljine oko dva milimetara i širine do dvadeset mm, i preko njih crep naleže na letve. Biber crep ne može da se ugradi na uglove krova manje od četrdeset pet stepeni, i to zbog jednostavnog naleganja preklapanjem bez žljebova.

Krunsko – dvostruko pokrivanje je pokrivanje koje se često koristi u praksi, i to izgleda tako što kada se slaže jedan red, odmah se preko njega postavlja sledeći koji je smaknut za pola širine.

Ćeramida je u obliku koničnog luka, i uvek je glatka sa obe strane.

Crep za krov

Postoje ventilacioni crepovi i to su oni koji u donjem delu, na sredini, poseduju ventilacioni otvor za vazduh. Spomenimo i crepove koji zadržavaju led na krovu, i drugačije se nazivaju snegobrani. Njihova uloga je u tome da zadrže komade leda da se tokom otopljavanja ne bi sručili, to jest, skliznuli preko strehe, što je realna opasnost, posebno kod zgrada koje su višespratne.

Krovni crep – prodaja

Građevinske firme imaju svoje lepo osmišljene web prezentacije, tako da se možete dodatno informisati o vrstama crepa i njihovim cenama, pre nego što se odlučite da posetite fizičko sedište odabranog preduzeća za nabavku krovnog pokrivača – crepa.

Koliko se kreću cene crepa?

Koliko ćete izdvojiti novca za nabavku crepa, najviše zavisi od toga za koju vrstu crepa se odlučite, ali radi vaše orijentacije, cena crepa može da se kreće oko 450 dinara po kvadratnom metru.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače sa ove stranice.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane