Dodaj firmu

Demit fasada Jakovljević Stovarište

Stovarište Jakovljević nalazi se u Zemunu. Poseduje veliki asortiman građevinskog materijala, cementa, kreča, izolacije, cementa kao i ogreva.
Pročitaj više

Ljiljane Krstić 15a
Zemun, Beograd

M&M Tim Molerski radovi

M&M Tim izvodi kompletne molerske radove u okviru adaptacije ili renoviranja objekta, sa krečenjem, gletovanjem i pripremom zidova kao i svim dekorativnim tehnikama.
Pročitaj više


Beograd

Molerski radovi - Aleksić Building

ALEKSIĆ BUILDING je firma s renomeom zadužena za kvalitet završnih radova u građevinarstvu - sve što Vam je potrebno da u potpunosti budete zadovoljni enterijerom svoje kuće, stana, poslovnog prostora ili bilo kog drugog objekta. Molerski i gipsarski radovi Aleksić Building!
Pročitaj više

Beograd
Zvezdara, Beograd

Molerski radovi VJ

Firma „VJ Adaptacije“ radi kompletnu uslugu adaptacije stambenih u poslovnih objekata kroz sve vrste radova, molerske radove, gipsane radove i ostale radove koji spadaju u adaptacije prostora.
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Demit fasada EN-EX enterijer & eksterijer

Uživajte u stambenom ili poslovnom prostoru iz snova, izaberite EN-EX enterijer & eksterijer. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u poslu možemo da Vam ponudimo kompletne molersko-gipsarsko-farbarske radove, uz Vaš ili naš materijal, i po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Ratka Mitrovića
Čukarica, Beograd

Stovariste Okruglica Promet

Stovariste Okruglica Promet u svojoj ponudi ima kompletan građevinski materijal za grube i završne radove u građevinarstvu.
Pročitaj više

Smederevski put 9
Zvezdara, Beograd

IZOTERM FASADE

Ulepšajte izgled Vašeg doma ili zgrade uz najkvalitetnije IZOTERM FASADE. Osnovna delatnost naše porodične firme je izrada fasada i spoljašnjih dekoracija na različitim tipovima objekata, sa Vašim ili našim materijalom. Takođe, vršimo ugradnju spoljašnje led rasvete.
Pročitaj više

Joze Šćurle 30
Zemun, Beograd

Demit fasada Adaptacija stanova Braća Ivanović

Dočekajte i Vi bezbrižno useljenje u Vaš novi dom, izaberite firmu Braća Ivanović sa preko 10 godina iskustva u adaptaciji stambenih i poslovnih prostora. Naš rad karakterišu praktična tehnička rešenja, pedantnost, tačnost, kao i kompletna nabavka materijala.
Pročitaj više

Bački Ilovik 20
Zemun, Beograd

Demit fasada Ivas

Uživajte u gradnji, uz najkvalitetniji Ivas građevinski materijal. Na dobro poznatoj adresi u Borči očekuje Vas širok asortiman građevinskog materijala za izvođenje najrazličitijih radova. Poseban akcenat stavljamo na termoizolacione i hidroizolacione materijale, kao i demit fasade
Pročitaj više

Put za Ovču 63
Beograd

Ag-Adaptacija

Učinite Vaš stambeni ili poslovni prostor još lepšim sa unutrašnjim i spoljašnjim dekoracijama toplih duginih boja. Firma AG Adaptacije je specijalizovana za sve vrste završnih radova u građevinarstvu koje izvodimo po “sistemu ključ u ruke”
Pročitaj više

Braće Jerković 165
Voždovac, Beograd

Lepa i kvalitetna Demit fasada kuće ima nekoliko važnih funkcija. Prva je da pruži privlačan estetski utisak, dok je druga uloga fasade termoizolaciona.

Stručnjaci su izračunali, da oko trideset posto toplotne energije nestaje preko spoljašnjih zidova koji su loše izolovani. To bi dalje značilo, da život u takvoj, loše izolovanoj kući povlači za sobom troškove za grejanje i predstavlja gubitak novca, dugoročno posmatrano.

Ipak, dobra vest je da se sve ovo može izbeći, tako što ćete u startu postaviti kvalitetnu izolaciju, kada radite fasadu kuće. Demit fasada je veoma popularna iz više razloga, a u našem daljem tekstu saznajte zašto je to tako, i zbog čega je ova vrsta fasade sjajan izbor i za vas.

Demit fasade

Popularnost demit fasade se može objasniti na viši načina: radi se na tanji spoljašnji zid (21 ili 25 centimetara), zbog čega se smanjuju troškovi gradnje; osim toga, demit fasada se postavlja veoma brzo, i može se reći da je relativno jeftina, jer samu fasadu prethodno nije neophodno izmalterisati.

Primera radi, ako se demit fasada uradi kvalitetno, procenjuje se da može trajati čak trideset godina.

Samu osnovu ove vrste fasade čini stiropor, koji može biti debljine pet ili osam centimetara. Stiropor se lepi na podlogu uz pomoć specijalnih lepkova. Majstor koji postavlja fasadu zna da je vrlo bitno kako se lepilo nanosi na stiropor ploče. To bi trebalo raditi po ivicama ploča, jer se na taj način dobija efekat izolovane vazdušne komore.

Ako biste sami radili demit fasadu, u želji da uštedite, tada bi moglo da se dogodi da lepak ne nanesete dobro zbog čega bi došlo do problema sa kondenzom, izolacija bi bila lošija, a sama fasada bi trajala znatno kraće.

Zbog toga će vam majstor preporučiti lepak sa elastičnim svojstvima, što je svojevrsna vrsta garancije da se na vašoj fasadi neće kasnije pojaviti neželjene pukotine.

Ukoliko razmišljate da li da uzmete stiropor debljine pet ili osam centimetara, naš savet je da to bude osmica, koja je u startu nešto skuplja, ali se taj novac kasnije višestruko isplati i vrati kroz kvalitetnu izolaciju. Majstor će takođe posavetovati da uzmete stiropor umesto stirodura.

Kada se ploče od stiropora postave na fasadu, one se moraju dodatno fiksirati jedna uz drugu i to sa specijalnim plastičnim tiplama. Važno je da cela površina fasade bude sasvim ravna i zbog toga se pažljivo niveliše.

Nakon toga sledi postavljanje zaštitne mrežice. Preporučuje se da u startu kupite barem deset posto više mrežice, jer se one pri postavljanju donekle preklapaju, pa je potrebno više materijala.

Površina koja se dobila, gletuje se podlogom na koju će biti nanet završni sloj. Naravno, od završnog sloja zavisi konačan izgled fasade, tako da on može biti u različitim bojama i teksturama. Završni malter bi trebalo da ima UV stabilizator, što praktično znači da ćete imati postojanu nijansu boje kroz veoma dug vremenski period.

Demit fasada cena:

Kada se govori o kvadratnom metru stiropora, tada bi trebalo izdvojiti oko 1, 9 evra za fasadnu peticu, dok za stiropor debljine 8 cm, neophodno je platiti 2, 9 evra/m2.

Orijentaciona cena mrežice iznosi oko 0, 25 evra po metru kvadratnom.

Za kvalitetan lepak bi trebalo izdvojiti oko 1, 3 evra po kvadratnom metru u proseku, pri čemu je potrošnja od osam do deset kilograma po jenom kvadratu fasade.

Podloga za završni sloj fasade je u proseku oko 4 evra/m2.

Na kraju, možemo reći da se opseg cena kreće od 12, 5 do 20 evra/m2. Kada se radi o veoma velikim objektima, cena skele ulazi u cenu same fasade. Ukoliko je reč o porodičnoj kući, na primer, tada je cena unajmljivanja skele u proseku oko 3 evra po jednom kvadratnom metru.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane