Dodaj firmu

Svi voilimo zgrade i kuce od materijala kao sto je fasadna cigla. Ukoliko volite arhitekturu i građevinarstvo, i obožavate da razgledate kuće u kraju kojim šetate, tada ste verovatno mnogo puta pomislili kako su najlepši objekti izgrađeni upravo od fasadne cigle.

U našem tekstu možete da pročitate razne korisne i zanimljive informacije o fasadnoj cigli, šta je čini karakteritičnom i zbog čega se smatra kvalitetnimi građevinskim materijalom i slično.

Kako izabrati kvalitetnu fasadnu ciglu?

Ko god zida kuću, to verovatno čini jednom u životu, pa tako želi da to bude objekat stabilan, izdržljiv i izuzetno kvalitetan. Posebna pažnja se tada obraća na odabir fasadnih cigli.

Potrebno je naglasiti da postoje različite fasadne cigle i to bi bile:

  • Cigla fasadna šuplja
  • Cigla fasadna puna
  • Dekorativna cigla

Spomenimo i cigle za oblaganje, i cigle različitih oblika i dimenzija.

Sve cigle se pojavljuju u više različitih boja i dezena, tako da možete da dobijete eksterijer kakav želite i kakav ste zamislili. Fasadne cigle odlikuje postojanost i visok kvalitet izrade. Standardnim dimenzijama se smatraju 250 x 120 x 55 mm i 240 x 114 x 70 mm.

Međutim, izuzetno je važno da znate, da firme koje se bave proizvodnjom i prodajom fasadnih cigli mogu da vam obezbede i druge dimenzije koje su vam potrebe, dakle, van navedenih standardnih.

Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine fasadne cigle?

Postoji mnogo toga na šta bi trebalo da se obrati pažnja kod izbora, kao što je recimo odustvo sitnih rupica koje bi se mogle naći na površini proizvoda, kao i precizno izveden dekor, ako je reč o dekorativnim ciglama.

Dakle, fasadna cigla mora da ispunjava kvalitete izrade i estetske kriterijume, da bi bila vaš izbor kod izgradnje kuće. Dalje, to bi značilo da cigla mora da bude postojana i otporna na sve atmosferske uticaje u dugom nizu godina – jako sunce, kiša, sneg, vetrovi, niske i visoke temperature...

Ako pravilno birate, fasadna cigla će krasiti vašu kuću više decenija.

Fasadna opeka

Opeka bi trebalo da se lako i brzo ugrađuje. Pečena fasadna opeka je izuzetno kvalitetna, tako da joj dodatno održavanje nije potrebno. Dakle, čvrsta je i trajna, a boja ne gubi sjaj protokom dužeg niza godina.

Fasadna cigla – prodaja

Izbor fasadnih cigli možete da pogledate i putem interneta, jer građevinske firme imaju lepo osmišljene web prezentacije na kojima su navedene fasadne cigle. U tekstualnim opisima naglašene su dimenzije, boje, da li je cigla puna ili šuplja i slično.

Fasadna cigla – cena:

Koliko ćete izdvojiti novca za fasadne cigle, zavisi od njihove vrste, tj. da li se radi o dekorativnim ciglama, fasadnim šupljim ili fasadnim punim, itd.

Primera radi, i zbog vaše orijentacije, za crvenu reljefnu fasadnu opeku, potrebno je izdvojiti oko 40 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Idi na vrh strane