Dodaj firmu

Migor Speacers

Migor Speacers je kompanija koja se bavi proizvodnjom, dizajniranjem i distribucijom proizvoda i usluga za građevinsku industriju u Beogradu. U svom poslu sarađuje sa proizvođačima iz Evrope
Pročitaj više

Vojvođanska 417c
Surčin, Beograd

Žileti za šalovanje Albert Boss

Čišćenje podruma, magacina, ostava, garaža, kancelarija, stanova. odnošenje starih stvari na teritoriji Beograda i okoline.
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Žileti za šalovanje koriste se prilikom šalovanja betonskih elemenata sa oplatama. U našem tekstu saznajte i druge korisne i zanimljive informacije vezane za ovaj proizvod, njegovu primenu i upotrebu, kao i koja mu je cena.

Žileti za oplatu

Pre svega toga, upoznaćemo se sa tim šta znači reč – šalovanje, tj. kakav je to postupak? Šalovanje je priprema oplate za betoniranje. Kada dođe do sleganja betona, ta oplata se skine i baci.

Šalovanje oplate sa žiletima

U građevinarstvu, obično se koriste metalni žileti za šalovanje. Ti žileti se nalaze u raznim dimenzijama, na primer to može da bude: deset, dvanaest, petnaest, dvadeset, dvadeset pet, trideset... pa sve do osamdeset centimetara.

Pored žileta u ponudi se nalaze i klinovi, veznici za stubove, steznici za stubove, specijalni elementi koji idu u kombinaciji sa steznikom, kravate sa kukom, početni profili, viljuške za H grede i još mnogo toga.

U građevinarstvu, cilj je dobiti konstrukciju koja je zamišljena po projektu. Svako odstupanje, vodilo bi ka tome da krajnji rad bude nestabilan, nepouzdan, i da bi se to izbeglo, koriste se distanceri. Distanceri koriguju sve sitne nepravilnosti koje se javljaju tokom gradnje, a koje odstupaju od projekta. Veća  preciznost, ekonomičnost, bezbednost i sigurnost, neke su od garancija koje vam pruža upotreba distancera i žileta za šalovanje.

Ako nešto gradite ili imate u planu da počnete, onda bi korisno bilo da znate da firme koje se bave prodajom žileta za šalovanje, obično imaju u ponudi i žutu oplatu, i ona je dostupna na lageru. Nalazi se u raznim dimenzijama, od jednog metra, jednog i po metra, dva, dva i po i tri metra.

Takođe, biće vam potrebne i spominjane H grede. Njih takođe ima na lageru u određenim dimenzijama, a ukoliko vam zatreba nešto drugačije od ponuđenog, moguće je uvesti i dostaviti u zakazanom i dogovorenom roku.

Veoma je važno da ako niste sasvim sigurni šta bi bio najbolji izbor za vas, da se konsultujete sa stručnim osobljem odabranog preduzeća za kupovinu građevinskog materijala. Sve to vam može uštedeti novac, posebno ako sami nešto zidate, radite određeni privatni projekat, i u tome niste posebno vični.

Ljubazno i stručno osoblje će vam dati praktične i korisne savete i uputstva, kao za sam odabir, tako i za rad koji će uslediti kasnije.

Žileti za šalovanje cena

Cena zavisi od toga da li se gleda po komadu, ili na sto komada. Takođe, cena zavisi i od dimenzija.

Žileti za oplatu cena

Žileti za oplatu mogu da se kupe na komad, ili u pakovanjima od sto komada, što je češći slučaj kada se radi gradnja. Cene se kreću od 2000 do 5000 dinara, za 100 komada, a zavise i od dimenzija žileta za oplatu, jer nije svejedno da li se radi o žiletu od 10 cm, ili o žiletu od 50 centimetra, pa se na osnovu svega toga i formira cena. Uvek je dobro da se obratite mejlom ili telefonom za detaljnije informacije, ili da dođete lično u objekat prodaje.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane