Dodaj firmu

Tečna guma Iroko

Firma “Iroko” nalazi se na Čukarici. U ponudi ima jedinstveni proizvod hidroizolacionu tečnu gumu koji je nov i usavršen proizvod za hidroizolaciju za bazene, krovove, terase, balkone
Pročitaj više

Požeška 14, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

Tečna guma se koristi za hidroizolaciju, za dihtovanje, za zidove i slično, a sve ostale korisne i zanimljive informacije o ovom materijalu možete saznati u nastavku našeg teksta.

Tečna guma za hidroizolaciju

Ljudi koji žive na zadnjim spratovima stambenih objekata neretko imaju problem sa prokišnjavanjem, i to se obično dešava kada je krov napravljen od nekvalitetnog materijala, ili se krov nije redovno održavao a zgrada je stara.

Prokišnjavanje je više nego opasno, jer može da vam stvori vlagu u prostoru, tako da je najbolje da, ako ste kupili stan na poslednjem spratu, da proverite u kakvom je stanju hidroizolovanost objekta. Dobra vest jeste da kada se jednom uradi kvalitetan postupak hidroizolacije, ovaj rad može da traje narednih dvadesetak godina i da u tom periodu nemate nikakvih problema.

Jedan od načina na koji se radi hidroizolacije je tečna guma. Tečna guma uspešno sprečava prodor bilo kakve vode iz spoljašnjeg prostora.

Tećna guma je najlakši i najjednostavniji način da se spreči neželjeno curenje. Na primer, gumu u tečnom stanju možete jednostavno i lako da prelijete preko bilo koje pukotine. Oštećenja koja postoje, na ovaj način, momentalno se pokrivaju.

Na bilo kojoj površini, tečna guma se lako rasipa i prijanja, jednostavno se razmazuje. Sa njom nije teško baratati, pa čak ni ljudima koji nemaju dovoljno iskustva, mada je uvek bolje osloniti se na prave majstore i profesionalce.

Ono što je najvažnije u celoj ovoj priči o tečnoj gumi, to je da se ona jako brzo suši, pa se kao takva pretvara u namaz koji je vodootporan, fleksibilan i vrlo jak.

Tečna guma može da bude dostupna u beloj i u crnoj boji. Ako vas zanima koliki je utrošak, onda ćemo reći da jedna konzerva može da prekrije dva kvadratna metra. Kao što vidimo, vrlo je isplativa.

Tečna guma za dihtovanje

Tečna guma može da se koristi i za dihtovanje. Svi znamo od kakve je važnosti živeti ili raditi u objektu koji je dobro toplotno izolovan, kao i zvučno. Dihtovanje bi sprečilo da iz prostorije odlazi skup topao vazduh tokom zime, kao i da tokom leta odlazi skup hladan vazduh.

Ulaganje u tečnu gumu koja se koristi za dihtovanje, ujedno znači i uštedu u energiji, a to dalje znači manje račune koje ćete plaćati za struju, na primer. Tako da se kupovina i postavljanje tečne gume može gledati kao investicijia a ne kao trošak.

Tečna guma za zidove

U vašem kupatilu možete da uradite hidroizolaciju uz pomoć tečne gume. Poznato je da se u kupatilu stvara vlaga, a mnoge prostorije nemaju prirodnu ventilaciju. Zbog toga je dobro postaviti izolaciju. Vrlo je bitno obaviti i izolaciju podova, jer je to jedini siguran način da obezbedite da ne dođe do neke štete u stanu koji se nalazi ispod vašeg.

Tečna guma cena

Cena tečne gume zavisi od pakovanja i zapremine u kojoj se nalazi, ali je neka orijentaciona cena oko 1500 do 2500 dinara.

*Za sve precizne i dodatne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici našeg portala na kojoj upravo čitate ovaj tekst.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane