Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Selidbe kućnih ljubimaca
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Selidbe kućnih ljubimaca

Možemo slobodno napisati: selidba = stres. Iz prakse je poznato da najveći stres prilikom preseljenja doživljavaju deca i kućni ljubimci. Psi i mačke su posebno vezani za svoju teritoriju, pa će im nova okolina doneti dozu neizvesnosti dok se ne priviknu, ali i sama vožnja, odnosno transport može predstavljati pomalo neugodnu avanturu. Ipak, ne mora sve biti baš tako, već se može pretvoriti i u prijatnu avanturu. Na koji način?

 

 

Vlasnici su prirodno vezani za svog „najboljeg prijatelja“, međutim, upravo su oni ti koji mogu olakšati celu ovu priču, tako što će angažovati profesionalnu agenciju za selidbe, a ne sve rešavati u svojoj režiji, pa napraviti još veću zbrku i stres za sve.

Kućni ljubimci – selidbe

Najpre, kuce i mace se moraju pripremiti za tako značajan korak kao što je selidba. Možda oni nisu naučili da se voze u automobilu, pa je potrebno da isprobate kako će se ponašati na kraćim relacijama. 

Sa druge strane, uvek je dobar savet da  porazgovarate sa veterinarom o tome da li je vaš ljubimac dovoljno zdrav da bi putovao, kao i još o nekim koracima koji su potrebni prilikom selidbe.

Recimo da je vaš ljubimac miran i da voli da se vozi. U tom slučaju, dovoljno će biti da ga stavite u odgovarajuću kutiju za selidbu, ili da ga jednostavno umotate u ćebe i stavite na zadnje sedište, pa će on bezbedno stići na novu lokaciju, kao i vi sa njim.

Ako su vaši pas ili mačka plašljivi ili agresivni, zbog straha od vožnje i promene teritorije, savetuje se nosač za kućne ljubimce, kako bi vozač mogao neometano da vozi.

Od trenutka kada angažujete profesionalni servis za selidbe, više ne morate brinuti ni o čemu, jer će se oni postarati da obave sve neophodne radnje u vezi preseljenja vašeg ljubimca. To bi značilo pribavljanje neophodnih veterinarskih potvrda o imunizaciji; zatim, agencije poseduju specijalne transportne kutije u skladu sa najvišim svetskim standardima; za vas će biti obavljene carinske, transportne i druge formalnosti; ljubimac će biti preuzet na adresi; i na kraju, vaš ljubimac će biti isporučen na željenu adresu, to jest, odredište.

Selidbe kućnih ljubimaca u inostranstvo

Agencije koje se bave pružanjem usluga selidbi za kućne ljubimce, posebno se trude da obezbede humanu i bezbednu uslugu transporta, ali da u isto vreme rasterete vlasnika svih mogućih briga oko preseljenja. 

 

 

Može se dogoditi da ste dobili posao u nekoj drugoj zemlji, pa je potrebno da vaš ljubimac pođe sa vama. Životinje mogu da putuju u većini zemalja u inostranstvu. Razlika je u tome što neke države zahtevaju obimniju papirologiju od drugih, pa primera radi, ako želite da preselite mačku u Jamajku, to nažalost, nećete moći. Može da se dogodi i da imate neku egzotičnu životinju, kao što je zmija ili majmun. U tom slučaju, nećete moći da ih prevezete u većinu zemalja. Kao što se da i pretpostaviti, psi, mačke i ptice, mnogo lakše putuju bilo gde, ali je potrebno znati za svaku zemlju kroz koju se prolazi šta je sve potrebno, kao i da li je dozvoljen prelazak sa vrstom ljubimca koju vi imate.

Selidbe kućnih ljubimaca – iskustva

Ipak, bez obzira gde putujete, biće vam potrebno zdravstveno uverenje, a isto možete dobiti kod odabranog veterinara. Agencije za pružanje usluga selidbi kućnih ljubimaca pružiće vam najbolju brigu, i na taj način što su specijalne transportne kutije izrađene po najvišim svetskim standardima, koje garantuju udoban i bezbedan transport pasa i mačaka. 

Moguće se dogovoriti da se u toku vožnje prave pauze, zatim da se kućni ljubimci izvedu u šetnju na svakih 200 kilometara, a po vašoj želji praktikuje se i svaki drugi tretman, kao što je zahtev da budete uz psa, što je moguće uz minimalnu doplatu. 

Kada treba da poverimo svoje ljubimce servisu za selidbe, trudimo se da odaberemo najbolje, da bismo znali da su oni u sigurnim rukama, od trenutka preuzimanja do trenutka isporuke na vašoj novoj adresi. 

Selidbe kućnih ljubimaca – cena:

Možete izabrati takozvani pojedinčani ili zbirni prevoz. Pojedinačni prevoz je nešto skuplja varijanta, i namenjen je vlasnicima koji žele poseban tretman za svog ljubimca. U cenu ovog prevoza se računa početna i završna tačka ugovorene relacije, na primer – Beograd – Budimpešta – Beograd. 

Zbirni prevoz je povoljnija varijanta i podrazumeva prevoz više pasa ka određenoj destinaciji. Cena se formira u zavisnosti od grada u koji se kućni ljubimci voze, kao i od njihovog broja. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za selidbe oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

11.09.2018
Jelena Stanarevic
Po pitanju selidbi kucnih ljubicama, najbolje je da to sami obavite. Koliko god da imate poverenje u neku agenciju ipak je potrebno da se po ovom pitanju posavetujete sa nekim strucnim licem.
11.09.2017
Filip Milutinovic
Selidbe kucnih ljubimaca mogu da budu uvek veoma zahtevne i stresne. Ako se vec tako nesto desi onda je vrlo verovatno da ce pas doziveti neki veci ili manji stres. To naravno moze da bude nesto sto je veoma opasno za njegov nervni sistem.
05.05.2017
Lea Stankovic
Koliko samo mogu da vidim, nisu ovo ni malo zahvalne selidbe.
21.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Ma kolike para da mi daju, ja nikada ne bih selio kucne ljubimce.
07.04.2017
Simona Vucinic
Za svakog kucnog ljubimca je selidba jedan stres. Nsta tu po meni ne treba da vas cudi.
22.03.2017
Todor Markovic
Najbolje je da to bude nesto sto ce vlasnici sami da urade.
09.03.2017
Marta Dencevic
Svaki ljubimac je u stanju da selidbu dozivi kao jedan veliki stres.
03.03.2017
Janko Zivanovic
Moje licno misljenje je takvo da su ove selidbe uvek bile nesto sto debelo kosta. Sve ostalo je cisto gubljenje vremena.
14.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Sto se mene licno tice, kucni ljubimci su zaista nesto posebno. Ukoliko se vec za tako nesto odlcuite, sigurno je samo to da se necete pokajati.
18.01.2017
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, veoma je vazno da pronadjete prvo nekog pouzdanog coveka koji profesionalno radi selidbe a da se pri tome ne boji kucnih ljubimaca.
28.12.2016
Nikolina Pantelic
Problem je u tom sto se mnogi ljudi boje da preuzmu odogovornost na sebe po pitanju kucnog ljubimca.
12.12.2016
Ivan Stojanovic
Ako mene licno pitate, onda je najbolje da po pitanju selidbe kucnih ljubimaca, samo to uradite posto ste ipak vi ti koji na najbolji nacin mozete da kazete kakvog su oni karaktera.
24.11.2016
Jana Stankovic
Onaj ko vam seli kucnog ljubimca szajedno sa drugim stvarima, moze da bude u velikom problemu. Pre svega, potrebno je da se ljubimac transportuje u kavezu. Zato treba da pozovete agenciju Rade trans. Mozda on to ne moze da uradi ali ce vam sigurno dati jedan dobar savet.
07.11.2016
Biljana Brankovic
Selidbe kucnih ljubimaca su ipak nesto o cemu strogo treba da se vodi racuna i sto je uvek posebno osetljivo. Zbog toga svoje poverenje treba da ukazete Ivankovic Darku i sigurno se onda necee pokajati.
15.09.2016
Marko Petrovic
Po pitanju selidbi kucnih ljubicama, najbolje je da to sami obavite. Koliko god da imate poverenje u neku agenciju ipak je potrebno da se po ovom pitanju posavetujete sa nekim strucnim licem.
12.08.2016
Dusan Markovic
Ovo vrstu selidbe prosto ne moze svako. Pre svega, osoba koja vam to radi mora dovoljno da poznaje psihologiju vaseg kucnog ljubimca (pas, macka itd.). Zbogt oga, u svakom slucjau potrebno da se pre nego sto donesete odluku dobro raspitate.
12.07.2016
Marta Dencevic
Bez obzira na tom o kom kucnom ljubimcu govorimo. Transport se mora obaviti u za to posebno predvidjenom prostoru/kavezu. Zbog toga nece svako da se petlja sa problemom prevoza kucnih ljubimaca.