Pege

0.0 | 0 ocena

Pege Beograd

Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Baje Pivljanina 83
Beograd
Adresa: Vladimira Popovića 52
Beograd
Adresa: Kralja Petra 71a
Beograd

Pege Kragujevac

Adresa: Kopaonička 1II/2
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Pege
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Pege

Pege i fleke nastaju zbog pojačane koncentracije pigmenta melanina na pojedinim mestima na koži. Ove promene pojavljuju se na obrazima, čelu, nosu, ali i na rukama, dekolteu i na leđima. Uglavnom se javljaju kod osoba koje su svetlije puti.

Staračke pege

Ovo su mala područja sa promenom boje, odnosno hiperpigmentacijom, na licu, šakama, dekolteu i drugim delovima tela koji su često izloženi suncu. Najčešće se javljaju kod ljudi koji su stariji od četrdeset godina, ali ponekad se mogu javiti i ranije. Staračke pege su mali, ravni, potamneli delovi kože od svetlo braon do crne boje. 

Ovde je veoma bitan psihološki momenat, jer se osobe koje su dobile staračke pege osećaju nesigurno, naročito sa obzirom da su to promene koje su povezane sa starenjem.

Dobra vest u ovoj priči jeste da su staračke pege bezopasne. Ipak, pojedini oblici pigmentacionih fleka mogu biti opasni po život, kao što je slučaj sa melanonom. Zbog toga je potrebno da redovno kontrolišete kod vašeg dermatologa, vašu kožu i staračke pege ukoliko ih imate. Naravno, ove pege je moguće i ukloniti, zato nastavite sa čitanjem teksta.

Staračke pege – kako nastaju?

Ove pege izaziva pojačana aktivnost melanocita, odnosno ćelija koje proizvode melanin. Glavni faktor koji određuje boju kože nije broj, već aktivnost melanocita.

Pege od sunca

Pege od sunca su privremena oštećenja kože koja su ujedno i najblaža. Kod osoba koje su dobile ovakve pege, nije došlo do dobijanja boje prilikom izlaganja suncu, već do nastanka ovih promena na licu, leđima, rukama, dekolteu... Pege od sunca će se zadržati tokom celog leta, a nestaće sa dolaskom jeseni i kako budete smanjeno izloženi suncu.

Uklanjanje staračkih pega

Dermatolozi koriste dva načina da se reši ovaj problem, a to su uklanjanje diskoloracije kože uzrokovane hiperpigmentacijom i regulisanje znakova.

Metoda hemijskog pilinga, podrazumeva upotrebu kiselinskog rastvora, koji se nanosi na zahvaćena područja kako bi se uklonili površinski slojevi kože. Ovaj postupak uzrokuje bubrenje i ljuštenje kože. To je dobro, jer nakon što se koža oljušti, pojavljuje se nova koža, bez fleka.

Laserska terapija omogućiće sličan tretman metodi hemijskog pilinga, ali precizniji. Dermatolog “pali“ zahvaćena područja kože svetlom velike energije. U zavisnosti od stanja vaše kože, svetlo će uticati na površinski sloj kože ili će prodirati u dublje slojeve.

Uklanjanje pega cena

Potrebno je izdvojiti od 50 do 100 evra, za 3 do 6 tretmana, za uklanjenje pega laserom.

Hemijski piling, u zavisnosti od broja fleka, biće vam potrebno od 4000 do 10 000 dinara;

Za specijalistički pregled kod dermatologa, cena se kreće u rasponu od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Uros Vukicevic
U danasnje vreme se sve moze ukloniti laserom, pa naravno i pege. Neka prosecna cena je oko 100 eura. U svakom slucaju, danas u Beogradu ima veliki broj kozmeticikih salona koji se bave sa tim problemom.
Milen Jovanovic
U svakom slucaju moraju one lepo da se plate, kako bi se potpuno uklonile. Zaista ne znam da li za tako nesto postoji previse potrebe.
Jovana Milinkovic
Po pitanju pega pre ili kasnije se sigurno mozete odluciti za kvalitet.
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini, sto se pega tice, sigurno je kvalitet nesto sto je i vise nego vazno.
Lea Stankovic
Po pravilu je sto se pega tice, sigurno kvalitet nesto do cega cete pre ili kasnije doci. Nije naravno sve jedno kakav je kvalitet u pitanju.
Mihajlo Nastasovic
Sto se pega tice, kvalitet sigurno pre ili kasnije treba i mora da dodje do izrazaja.
Simona Vucinic
Po njihovom pitanju, kvalitet je sigurno i vise nego vazan. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Todor Markovic
problem sa njima je u tome sto se jako tesko resva pre ili kasnije.
Marta Dencevic
Sto se pega tice, kvalitet je i vise nego vazan.
Janko Zivanovic
Moje je licno misljenje da sto se pega tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je mnogo losije resenje.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, licno mislim da je po pitanju pega veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je po mom misljenju daleko manje vazno.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, ni meni one nisu bas neki narocito veliki problem.
Nikolina Pantelic
Koliko je samo meni poznato, pege ne bi trebalo da budu sada nesto posebno veliki problem.
Ivan Stojanovic
I ja bas mislim da pege bas idu uz neke ljude. Pogledajt samo ljude iz Britanije.
Jana Stankovic
Zaista nemam nista protiv pega, cak sta vise nekada mogu da budu i veoma sarmantne. Bas iz tog razloga treba da posetite mesto koje se zove Dermanova.
Biljana Brankovic
Sto se tice pega, po meni je ubedljiov najbolje resenje da se po tom pitanju posavetujete sa nekim strucnim licem kao sto je primera radi ordinacija Derma Sana.
Marko Petrovic
Pege po meni nisu nikakav zdravstveni problem. One su mozda odredjeno estetsko pitanje i nista vise.
Dusan Markovic
Koliko je mni poznato, problem sa pegama nije nikakav ozbiljan zdravstveni problem vec je na prvom mestu problem estetske prirode. Zbog toga, ukolio se odlucite da se na pravi nacin suocite sa ovim problemom, najbolje resenje je za vas da se posavetujete sa nekim provernim i strucnim kozmetickim salonom.
Marina Zivkovic
U danasnje vreme se sve moze ukloniti laserom, pa naravno i pege. Neka prosecna cena je oko 100 eura. U svakom slucaju, danas u Beogradu ima veliki broj kozmeticikih salona koji se bave sa tim problemom.
jasminka_tosic@web.de Tosic
dobar dan, imam par pitanja za vas.moj problem su pege koje imam od kako znam za sebe i koje su u letp mnogo izrazitije pa bih vas zamolila da mi napisete dal je moguce da se namanje ako je nemoguce sasvim da se ociste.a vidim po vasim od nekih slika da je moguce da se ociste.ujedno me interesuje procedura oko uklanjanja istih. unapred zahvalna