Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kitovi za drvo
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kitovi za drvo

Drvo je „živ“ materijal, pa kao takvo, ono može po sebi imati manje nepravilnosti i neravnine. Naravno da svi želimo savršeno sređen dom, od poda do plafona, pa je u tom smislu, izuzetno važno kako izgleda naša stolarija, prozori i vrata, ali i drugi nameštaj i predmeti od drveta.

 

 

Isto kao što lepo drvo može da doprinese izuzetnom estetskom utisku, tako i ono koje je staro, pohabano i potamnelo, može da naruži vaš enterijer.

Srećom, tehnologija napreduje svakoga dana, pa se u ponudi na tržištu nalazi čitav spektar sredstava koja će pomoći u tome da naše drvene površine i predmeti budu sjajni i novi, kao i prvoga dana. Samim tim, postižemo njihov duži životni vek.

Kit za drvo

Svi znamo da kit služi da koriguje nepravilnosti i neravnine nastale na drvetu. U pitanju je jednokomponentno obojeno disperzivno sredstvo, pa se nalazi na raspolaganju u šest nijansi boja: možete odabrati belu, boju hrasta, bukve, smrče, bora i mahagoni boju. 

Uz pomoć kitova za drvo postižete kvalitetnu opravku nepravilnosti, dok će ceo postupak biti gotov za kratko vreme, jer se kit brzo suši. Rezultat svega je izgled drveta doveden do savršenstva.

Drvo koje treba da se obrađuje, obično po sebi ima prašinu i ostatke stare boje. Zbog toga je pre nanošenja kita potrebno sve to odstraniti, kako bi površina drveta bila suva i čista. Nanošenje se obavlja lopaticom od nerđajućih materijala, i to na takav način da se popune sve neravnine i pukotine koje postoje na drvetu.

 

 

Ako su nepravilnosti duboke do jednog milimetara, kitovi za drvo će biti veoma efikasni. Verovatno vas zanima i potrošnja sredstva u odnosu na površinu drveta. Svakako, to je uslovljeno brojem neravnina i pukotina, i njihovom dubinom, ali se može reći da je jedan kilogram kita dovoljan za jedan kvadratni metar površine. 

Kitovi za drvo – iskustva

Vaš majstor će nakon dva sata od nanošenja, izglačati kit, pa će dobiti površinu koja je pripremljena za dalje bojenje. Pokrivna boja ili lazurni premaz, nanose se zajedno sa pripadajućom osnovnom bojom. Da bi se postigli maksimalni rezultati, ovo nanošenje se vrši na izglačanoj i iskitovanoj površini, sa koje prethodno mora da se odstrani prašina.

Svaki majstor zna, da ako je ispoštovao sva pravila oko pripreme drveta i samog postupka kitovanja, ta mesta neće biti vidljiva prilikom premazivanja pokrivnim bojama. Kada se upotrebljavaju lazurni premazi, posle prvog nanošenja lazure, kitovana površina ostaće lagano matirana. Međutim, već posle nanošenja drugog sloja, po čitavoj površini drveta dobiće se ujednačen sjaj. 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća oko kitovanja drveta i sredstava koja se koriste u tu svrhu, uvek se možete obratiti ljubaznom osoblju odabrane farbare, koje će vam rado izaći u susret sa korisnim informacijama i savetima.

Kitovi za drvo – cena:

Za kitove za drvo potrebno je izdvojiti u proseku oko 350 dinara za pakovanja od 750 grama. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

20.07.2018
Srdjan Budimirovic

Kitovu za drvo danas imaju siroku primenu. Ja licno za kucu najvise volim drvenu stolariju. Medjutim ona je danas skupa za mnoge ljude. Ukoliko imate staru stolariju ali da je u solidnom stanju mozete je premazati kitom za drvo pa presmirglati i na taj nacin je obnoviti i produziti joj vek trajanja ali i povratiti estetski izgled.

08.08.2017
Todor Markovic

Svi kitovi za drvo su zlata vredni. To je po meni nesto sto je potpuno normalno. Druge stvari su mi koliko samo mogu da vidim, daleko od normalnog. Nije to zbog toga sto nesto zasista znam, vec zbog toga sto nemam blage veze. Takavih je pun Beograd u danasnje vreme.

26.04.2017
Marta Dencevic

Kako god da okrenete, svi kitovi za drvo su cisto gubljenje vremena i nista vise sem toga.

13.04.2017
Janko Zivanovic

Ako nesto valja u celoj proci, onda su to svakako kitovi za drvo. Oni jednostavno moraju da se lepo plate da bi to bilo to.

13.04.2017
Ljubinka Sreckovic

U svakom slucaju se kitovi za drvo moraju lepo platiti. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

29.03.2017
Petar Jankovic

Veoma je vazno da oni budu bas onako ozbiljno kvalitetni.

14.03.2017
Nikolina Pantelic

Moram da buem iuskren i da kazem da do sada nisam nesot posebno ove kitove koristio.

23.02.2017
Ivan Stojanovic

Kako god da okrenete, kitovi za drvo su ipak nesto posebno, mada nemojte da mislim da ovde mozete nesto posebno da ustedite.

06.02.2017
Jana Stankovic

Koliko mi je samo poznato, sto se tice ovih kitova, odmah treba da znate da je samo veoma bitno da budu dobrog kvaliteta. Sve drugo je manje vazno.

26.01.2017
Marko Petrovic

Koliko mi se samo cini, cene nisu ni malo jefitne. Mada, bas iz tog razloga i treba da se opredelite za kvalitet. Sve drugo je inace daleko manje vazno.

09.01.2017
Biljana Brankovic

Nisam bas ni 100% sigurna sta to tacno kitovi za drvo i podrazumevaju.

30.08.2016
Dusan Markovic

Moze li neko da mi objanis sta stu to tacno kitovi za drvo, na kji nacin se upotrebljavaju i koja je njihova cena? Hvala unapred svima na odgovorima.