Kandida Beograd

Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Baje Pivljanina 83
Beograd
Adresa: Kralja Petra 71a
Beograd
Adresa: Kralja Milutina 53
Beograd
Adresa: Prote Mateje 9
Beograd

Kandida Kragujevac

Adresa: Kopaonička 1II/2
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kandida
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kandida

Ovu gljivicu svako od nas ima. Nastanjuje našu kožu i donji deo creva, pod kontrolom je telesnog odbrambenog mehanizma. Možemo je čak nazvati „prijateljskom bakterijom“, jer na određen način stimuliše ali i inhibira rad creva.
Do infekcije, odnosno prekomernog razmnožavanja ove gljivice nastaje kada je iz određenih razloga poremećena imunološka ravnoteža kao i zbog nekih spoljnih uticaja. 

Kandida – uzrok nastanka

Najvažniji od činilaca koji omogućavaju širenje kandide su: dugotrajna upotreba antibiotika; korišćenje steroida, preparati na bazi kortizona kao i pilule za kontracepciju; visok nivo šećera; ishrana bogata šećerom, kao i dijabetes sam po sebi; svi drugi faktori koji slabe odbrambene sposobnosti organizma.

Kandida u crevima

Za kandidu u crevima, neki lekari kažu da je „pošast savremenog doba“. Uzrok nekontrolisanog razmnožavanja ove uporne gljivice jeste dugotrajno neadekvatna i loša ishrana, koja se bazira na namirnicama koje uvećavaju uobičajenu kiselost organizma. Simptomi kandide u crevima su pojačano stvaranje gasova i nadutost, kašaste i prolivaste stolice, ili hronični zatvor, podrigivanje, mučnina, bolovi i grčevi u stomaku, svrab anusa... 

Kandida u ustima, kandida na jeziku

Ovo je vrlo česta pojava, a naročito se javlja kod beba i male dece, te kod starijih osoba i svih ljudi kojima je oslabljen imunitet. Simptomi su da tegobe obično nastaju naglo, a sve to može preći u hronično stanje, jer je kandica uporna gljivica i ponovo se vraća, uprkos tome što ste se izlečili. Osnovni simptom su bele naslage u ustima, na jeziku i u grlu, koje često imaju „sirast“ izgled. Često se dešava da ovakve lezije u ustima budu bolne, kao i da krvare ako pokušate da ih skinete ili kada perete zube. Pojavljuje se i crvenilo u ustima, na jeziku i u grlu. Osećaj peckanja u ustima i pukotine u uglovima usana, takođe se mogu javiti. Kada se kandida proširi i na jednjak, tada dolazi do otežanog gutanja i imate osećaj da se hrana zaglavila u grlu. 

Kandida u grlu

Simptomi da imate ovu gljivicu u grlu, jesu bele naslage na krajnicima i na grlu. Kao što smo naveli, ako se infekcija dalje proširi otežano je uzimanje hrane i vode. Kandidu u grlu dobićete takođe ukoliko vam je imunitet organizma oslabljen.

Kandida kod beba

Kada je kandida kod beba u pitanju, najčešće će se razmnožiti u sluzokoži usne duplje. Tada nastaje ono što se u narodu zove mlečac ili soor. Razlog zašto bebe dobijaju kandidijazu (što je naziv za bolest koja nastaje kada se kandida nekontrolisano razmnoži), jeste što bebe imaju slab i nerazvijen odbrambeni mehanizam organizma. Iz tog razloga su podložne ovoj gljivičnoj infekciji. Drugi razlog je što dete ima neodoljivu potrebu da stalno nešto „trpa u usta“, naročito kada im rastu zubići, što sve stvara lak put da se unesu neželjeni mikroorganizmi u organizam.

Kandida u trudnoći

Visok nivo estrogena tokom trudnoće uzrokuje pojačanu proizvodnju glikogena u vagini, što je vrlo prijatna sredina za razmnožavanje gljivica. Dobra vest jeste da nisu poznati slučajevi da je ova gljivica ugrozila fetus. Ukoliko imate infekciju pred sam porođaj, moguće je da će beba pri izlasku doći u kontakt sa gljivicama, a ako se to i desi, onda će se kandida pojaviti u ustima bebe. Međutim, kao što piše u našem tekstu iznad, beba ove gljivice može „zaraditi“ i sama, i da ih vi niste imali.

Kandida u vagini

Simptomi kandide u vagini su svrab, crvenilo, suvoća, peckanje vagine, a ređe otok; kremast, beličast vaginalni sekret; neprijatnost tokom seksa; peckanje pri mokrenju.
Ako imate neke od ovih simptoma ili sve, trebalo bi da posetite vašeg lekara, koji će uzeti vaginalni bris i otkriti o čemu je reč. 

Kandida na koži

Kod odraslih ljudi, kandida na koži se najčešće javlja u velikim pregibima tela, zatim kod gojaznih osoba gde se dve površine tela taru, potom ispod dojki kod žena. Takođe, ova gljivica može zahvatiti prostore između prstiju na rukama. Simptomi su jasno ograničene, crvene i vlažne ploče na čijim površinama se vide mehurići i gnojanice.

Kandida lečenje

Lokalno lečenje sprovodi se kod oralne kandidijaze, kandidijaze kože, vaginalne kandidijaze i kandidijatičnog balanopostitisa. Koriste se preparati koji sadrže antimikotike u trajanju od dve do tri nedelje. Ako lokalna terapija nije pokazala željene efekte, onda se mora sprovesti sistemska terapija. 

Lečenje kandide – cena

Da bi bilo utvrđeno da imate kandidu, uradiće se bris, čija je cena između 470 i 520 dinara, dok za lečenje kandide na koži, na primer, potrebno je izdvojiti od 2000 do 3500 dinara za specijalistički pregled dermatologa.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Jelena Stanarevic
Ukoliko imate problem sa kandidom onda u svakom slucaju treba da budete spremni da se njedno duze vreme bavite ovim problemom. To po meni ne bi trebalo da vas previse plasi.
Marina Zivkovic
U svakom slucaju nije ona ni malo jeftina. Druge stvari su samo mnogo losije resenje.
Milen Jovanovic
U svakom slucaju ona treba i mora da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Jovana Milinkovic
Po pravilu, sto se nje tice, naravno da je kvalitet nesto sto je i vise nego vazno. Druge stvari po meni i nisu bas toliko gubljenje vremena.
Filip Milutinovic
Po meni, koliko mi se samo cini kandida je nesto sto se jako tesko prevazilazi ako se vec nadjete u situaciji da od nje bolujete.
Lea Stankovic
Po pravilu, sto se nje tice, sigurno cete pre ili kasnije doci do nekog kvaliteta. Druge stvari vam zbog toga nisu bas vazne.
Mihajlo Nastasovic
Problemi sa kandidom mogu da budu razliciti. Sve ostalo je po meni samo gubljenje vremena.
Simona Vucinic
Po meni je ona nesto sto u svakom slucaju treba da se dosta plati. Sve ostalo je po meni samo gubljenje vremena.
Todor Markovic
Sto se nje tice, naravno da je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je manje vazno.
Marta Dencevic
Sto se mene licno tice, po pitajnu kandide dolaze u obzir iskljucivo neka strucna i proverena mesta.
Janko Zivanovic
Licno smatram da sto se nje tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko losije resenje.
Ljubinka Sreckovic
Mogu slobodno da kazem da je veoma bitno da se po pitanju kandie licno odlucite za veliki kvlaitet. Ako sa druge strane mene pitate, daleko je manje vazno da se odlucite za kvalitet.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, po pitanju kandide je veoma vazno da se odlucite za kvalitet. na kraju je ipak samo to vazno.
Nikolina Pantelic
Moje licno misljenje je da po pitanju kandide samo treba da potrazite bas neko strucno i odgovorno lice.
Ivan Stojanovic
Kandida moze da bude veoma dosadna i naporna. Bas iz tog razloga treba da posetite nekog proverenog dermatologa.
Jana Stankovic
Po pitanju kandide, samo treba da posetite mesto koje se zove Derma Sana i ukoliko to uradite sigurno se necete pokajati.
Biljana Brankovic
Kandida uvek moze da bude i vise nego uporna. Zbog toga je po meni najbolje da se obratite klinici - ordinaciji Derma Nova.
Marko Petrovic
Koliko je meni poznato, kandida moze da bude veoma uporna. Zbog toga je u svakom slucaju potrebno da se poavetujete sa nekim strucnim licem u koje mozete da imate puno poverenje.
Dusan Markovic
Ukoliko imate problem sa kandidom onda u svakom slucaju treba da budete spremni da se njedno duze vreme bavite ovim problemom. To po meni ne bi trebalo da vas previse plasi.
Marina Zivkovic
Kada se ova gljivica pocne manifestovati u svom losem obliku onda moze da bude popirlicno uporna i dosadna. Zbog toga se i cesto ispostavi da je potrebno biti jako uporan u njenom lecenju.