Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Četke za farbanje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Četke za farbanje

Svako od nas želi lepu stolariju, odnosno naglašenu lepotu i sjaj prozora i vrata. Ako su drvene površine stare, oronule i oštećene, utisak neće popraviti moderno i aktraktivno okrečeni zidovi ni blistav parket. 

 

 

Da bi stolarija bila baš onakva kakvu želite, neophodno je da se redovno održava, odnosno da se stara farba skida, prozori i vrata farbaju, lakiraju, štite posebnim sredstvima... Za sve te radove, vaš majstor će koristiti četke za farbanje, o kojima će biti više reči u daljem tekstu.

Četke za farbanje stolarije

Moler će najpre pripremiti površinu koju će farbati, i može se slobodno reći, da kada se to kvalitetno odradi, pola posla je već gotovo. Od pripreme podloge zavisiće izgled, kvalitet i dugotrajnost zaštite drveta.

Ukoliko je vaša stolarija prefarbavana više puta, ili je možda ispucala na više mesta, majstor će boju morati da skine do drveta. Ako postoji više slojeva farbe, to podrazumeva i veći posao, jer neće biti moguće da se sva farba skine u jednom cugu. 

Često se na stolariji pojavljuju rupice i pukotine, pa se one popunjavaju gitom ili smesom drvene piljevine i lepka. Pošto je majstor i to završio, na red će doći grubo šmirglanje. Može se reći da je ono veoma važno jer se tako izravnava podloga i odstranjuju svi ostaci farbe. 

 

 

Sve je ovo proces koji vodi farbanju stolarije, pa se u tom smislu da zaključiti da četka radi onaj finiji deo posla. Stolarija se najpre farba osnovnim akrilnim lakom ili temeljnom bojom za spoljašnju upotrebu. Osnovni vodeni lakovi se nanose četkom, a debljina sloja se nanosi dok ne počne lak da beli.

Nakon toga, četka za farbanje odradiće svoj finalni deo posla a to je farbanje završnim lakom. Lak može biti za spoljašnju ili unutrašnju upotrebu, pa se može reći da su lakovi za unutrašnju upotrebu čvršći i krući, dok su spoljašnji mekši i elastičniji.

Četke za farbanje i krečenje, pronaći ćete u različitim oblicima i sa drugačijom dužinom dlake. Tako razlikujemo čeličnu četku sa ravnom žicom, zatim četke 30x100mm koje su namenjene profesionalcima. 

Tu su i četke za lak sa belom dlakom, kao i one sa drvenom drškom i crnom dlakom. Verovatno će vam zatrebati i četke za radijatore, koje imaju izduženu dršku. 

Valjci za farbanje

Za krečenje i farbanje, pored četki, koriste se i valjci. Potrebno je odabrati takve valjke koji omogućavaju brzo i uspešno nanošenje premaza. Valjci su dizajnirani tako da upijaju i otpuštaju idealnu količinu premaza, za savršeno nanošenje i ravnomernu teksturu. 

Proizvođači savetuju da se za najbolju pokrivnost i rezultate farbanja, premaz nanosi u jednom smeru, odnosno da se valjak ne povlači napred-nazad. 

Pored valjkova, u prodavnicama boja i lakova možete pronaći i razne ručice za valjke. 

Četke za farbanje – cena:

Za četke je potrebno izdvojiti od 360 din. sve do 1650 dinara, što zavisi od njihovih karakteristika. Za valjke, trebalo bi platiti od 405 dinara, sve do 5140 dinara za praktičan teleskopski valjak sa rezervoarom.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice boja i lakova koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

20.07.2018
Uros Vukicevic

Vise nije problem da se pronadju kvalitetne cetke za farabanje. Ono sto je problem je sto te cetke veoma kratko traju i potrebno je cesto da ih kupujete. Ali ipak za malo vise izdvojenog novca mozete uzeti kvalitetne cetke za farbanje koje ce dugo trajati.

08.08.2017
Stojance Ristovski

Cetke za farbanje su naravno bitne. Vazno je da budu dobrog kvaliteta ali nije sad bas toliko bitno ukoliko se desi da budu nesto losijeg kvalitata. Jednostavno, ne postoji takav primer u Beogradu da je to sad nekome nesto posebno poremetilo planove i posao.

10.05.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, svake cetke za farbanje nisu ni malo jednostavne. Samo treba da potrazite kvalitet.

10.05.2017
Milen Jovanovic

Kako god da okrenete, moraju ove cetke da se dosta plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

26.04.2017
Todor Markovic

Sve cetke za farbajne su nesto sto bi kvalitetno trebalo da se plati. Sve drugo jesamo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

25.04.2017
Ivana Petrovic

Po pravilu, sve cetke za farbanje su nesto sto bi trebalo da se izvede kako treba.

13.04.2017
Marina Zivkovic

Po pravilu, sve cetke za farbanje bi trebalo da imaju neku svoju posebun cenu koja u svakom slucaju nije ni malo jeftina.

13.04.2017
Jovana Milinkovic

Po pravilu, sto se ovih cetki tice, sigurno je kvalitet nesto sto ce pre ili kasnije da dodje do izrazaja.

12.04.2017
Petar Jankulovski

Po meni, ako nesto valja u celoj prici onda su to cetke. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

29.03.2017
Lea Stankovic

Naravno da su po meni one i vise nego znacajne. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena.

28.03.2017
Stojance Ristovski

Ne znam bas sad koliko mi je to rentabilno ali su cetke za farbanje ipak nesto sto debelo treba da se plati.

14.03.2017
Simona Vucinic

U svakom slucaju su sto se mene licno tice, ovo cetke koje su zaista nesto posebno.

13.03.2017
Milen Jovanovic

Sto se ovih cetki tice, naravno da je kvalitet vazan. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena.

23.02.2017
Marta Dencevic

Sto se mene licno tice, ovo su i vise nego posebne cetke. Ukoliko se vec za njih odlcuite, sigurno se necete pokajati.

22.02.2017
Filip Milutinovic

Licno smatram da su cetke za farbanje uvek nesto sto je i vise nego posebno. Ukoliko se ta njih odlucite, sigurno se necete pokajati.

06.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Svi majstori manje vise gledaju kako ce da ustede na ovim stvarima a mislim da zapravo ni sami nisu svesni koliko mogu da im budu od koristi.

06.02.2017
Mihajlo Nastasovic

Sto se mene licno tice, sve drugo je manje vazno.

26.01.2017
Todor Markovic

Mislim samo da je veoma vazno da kada vec govorimo o ovim cetkama da je veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

25.01.2017
Nikolina Pantelic

Koliko mi se samo cini, veoma je vazno da po pitanju cetki se opredelite iskljucivo za kvalitet. Druge stvari onda i nisu bas toliko vazne.

09.01.2017
Janko Zivanovic

Ako nista, bar one mogu da danas da se kupe za relativno male pare.

06.01.2017
Nikolina Pantelic

Uvek je vazno da cetka za farabenje bude bas onako dobra kako ne bi ostajali nepotrebni tragovi.

19.12.2016
Petar Jankovic

Ako mene licno pitate, po pitanju cetke za farbanje samo treba da se opreelite za kvalitet i vise nista oko toga ne treba da se brinete.

01.12.2016
Jana Stankovic

Po pitanju kvalitetnih cetki za farbanje, samo treba da proverite neko strucno i provereno mesto. Tu pre svega mislim na neke kvalitetne gvozdjare.

16.11.2016
Biljana Brankovic

Mislim da se veoma kvalitetne cetke za farbanje mogu kupiti u radnji Uradimo sami i to po veoma povoljnim cenama.

25.10.2016
Ivan Stojanovic

Nekada sam mislio da su cetke za farbanje jeftine medjutim sada vise nemam takvo misljenje. Cak sta vise, mislim da su u danasnje vreme poprilicno skupe.

30.08.2016
Marko Petrovic

Vise nije problem da se pronadju kvalitetne cetke za farabanje. Ono sto je problem je sto te cetke veoma kratko traju i potrebno je cesto da ih kupujete.

26.08.2016
Dusan Markovic

Ukoliko vec planirate da farbate, veoma je vazno da uradite pravilan izbor cetke za farbanje. To je cetka u koju u svakom slucaju mozete da imate puno poverenje da cete sa njom da na kvalitetan nacin uradite neki posao.